Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Bogdzia 17:34, 23 mar 2012

Aniu ale u Ciebie zachwycająca wiosna a przeciez wiem że w rzeczywistosi wyglada to jeszcze lepiej niż na zdjeciach. Cudnie masz. Ale mam jeszcze pytanie. Na drugim zdjęciu w tle sa jakies równie zachwycajace trawy. Co to jest?
weronika77 19:14, 23 mar 2012

Aniu, wczoraj długo spacerowałam po Twoim ogródku. Pośmiałam się do laptopa z Twoich opowiadań. Nawet o rozbitym samochodzie piszesz dowcipnie. Lepiej zarządzasz czasem niż ja. Spacery, pogawędki w wielu ogrodach, i jeszcze masz czas na swój.
Krokusów u Ciebie zatrzęsienie, u mnie jeszcze się ociągają z opuszczeniem swoich siedzib zimowych.
Zostawiam ślad, że byłam i pozdrawiam.

Celina 19:30, 23 mar 2012

Hmmmmm. co by tu powiedzieć . Bo wszyscy już powiedzieli,że kolorowo i wiosennie. To ja może tak
ell 19:39, 23 mar 2012

asc napisał(a)

Ania - coś ty im zrobiła, że już u Ciebie kwitną?!!! Nawrzeszczałaś, że już najwyższy czas?!!!
agniecha973 20:19, 23 mar 2012

Kiedyś chciałam mieć tylko zółte krokusy. Niedawno spodobały mi się białe i kremowe, a teraz wiem, że chcę też jasno i ciemno fioletowe. I jeszcze wiem, że najbardziej podobają mi się w dużych jednokolorowych grupach. Dzięki Aniu, że mogłam to u Ciebie zrozumieć.
andziulka 20:21, 23 mar 2012

asc napisał(a)
A ja rozkoszuję się moimi krokuskami Wiem, wszycy już je macie.... ale tego kwiecia nigdy dość
Zamiast gadania moejgo bedzei pismo obrazkowe..bo pora nastałą na prace ogrodowe, a nie ogrodowiskowe

Aniu, jesteś w błędzie!!!!!!!!! Ja nie mam jeszcze kwitnących krokusów. Jeszcze nic u mnie nie kwitnie Dlatego przyjemnie jest pooglądać u Ciebie. Ty masz chyba z tysiąc tych krokusikow - cudowne !!!!!!!!!
Teraz sama widzisz, że na Podlasiu jest najzimniej
monteverde 20:33, 23 mar 2012

Aniu ale przepiękne kobierce krokusów i irysków
Mala_Mi 21:05, 23 mar 2012

U nas wiosna cudowna..... popołudniu przycięłam żywopłot...przycięcie to pikuś, ale posprzątenie to już walka... Oberwałam najbrzydsze liście w rh.... i są teraz łyse.
A tu goście walą drzwiami i oknami
Dziękuję za słowa pochwały....... ale krokuskom o tym powiem jutro....
Mam wrażenie, że w tym roku wiosna przyszła szybciej niz w zeszłym..tak sobie porównuję po zdjęciach... Może to jest wina długiej jesieni, która trwałą jeszcze w styczniu... potem były mrozy..ale było trochę śniegu.. i to chyba ten ewenement klimatyczny dla Rzeszowa..... Poza tym jak sie posadziło trochę tych krokusów to i trochę musi kwitnąć

Białofiolet - ja sadzę po jednej cebulce co kilka centymetrów..... bo one i tak się rozrastają... pierwsze 3 zdjęcia to krokusy które kwitną u mnie dopiero drugi raz Czyli tak powinnaś mieć w przyszłym roku ze swoich kępek.
Mala_Mi 21:07, 23 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Aniu ale u Ciebie zachwycająca wiosna a przeciez wiem że w rzeczywistosi wyglada to jeszcze lepiej niż na zdjeciach. Cudnie masz. Ale mam jeszcze pytanie. Na drugim zdjęciu w tle sa jakies równie zachwycajace trawy. Co to jest?

Chyba kartki z nazwami widziałam przy niektórych trawkach..lecę po latarke i zaraz ci napiszę co to jest....
I nie napisze, bo kartka była ale tylko przy tej jasniejszej, zielonej....chyba 3 kępa.... i nazywa się carex "frosted Curls", a te brązowe to też jakieś carexy.... ale odmiana już nieznana dla mnie .. Jest nadzieja, że zimę przeżyły U mnie zimują dopiero drugą zimę.....
justi 21:12, 23 mar 2012

No szczęka mi opadła. Piękne te krokusy! Podoba mi się to zdjęcie z trawami w tle i karteczki widzę, ooo "maj gad" u mnie ani jeden jeszcze, może za 2-3 dni