Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 21:45, 23 lut 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Za to skorpiony są albo porządnickie,albo bałaganiary.Ja,niestety ,do tej drugiej grupy się zaliczam.....
Proszę,jaki równy rządek!hihihi

To jest krzywo??????? Swego nawet nie pokażę...bo się wstydzę
U siebie mówię, że u mnie wszystko w łuczki ; Pod styl ogrodu
Mexico City 21:30, 23 lut 2012

Do góry
W przydomowym ogródku -gdzieś...po drodze....
Ogródek Hanusi po zimie 21:27, 23 lut 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Za to skorpiony są albo porządnickie,albo bałaganiary.Ja,niestety ,do tej drugiej grupy się zaliczam.....
Proszę,jaki równy rządek!hihihi

Haniu kocham cię za te fotki . już myślałam że tylko dla mnie równo , to pojęcie względne . moje grządki zawsze wyglądają tak samo
Ogród w budowie - nieustającej 21:27, 23 lut 2012

Do góry
Hmm. czy dużo? jesienią wysadziłam w jednym rządku ,pod piwoniami chyba 7.Wszystkie w tej samej odmianie. polska nazwa to ,jak mi się zdaje "Ogień i Lód",ale nie jestem pewna
Co do innych odmian dużych to jest ich chyba z dziesięć,.Ale nazw nie pamiętam Muszę to uporządkować Miniatury, to jakaś 5.To co widzisz na fotce już w takiej postaci nie istnieje.Hosty dostały nowe miejsce nie są już tak ściśnięte,jak szprotkinauka..nauka

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:19, 23 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek - nie nadążam za Twoim wątkiem A co to będzie, jak wszystko zacznie kwitnąć????
Kwiatów masz moc i w pięknych kolorach. Czy Twój ogród jest taki wielki, czy Ty jesteś takim mistrzem, ze tyle cudów pomieścisz?

Ogród sam w sobie jest malutki - w początkach wątku jest planik - raz mierzyłem tak na oko i ma około 300 mkw

No ale tu widać jaki był w nim bałagan latem

I pomyśleć, że nic z tego tutaj nie będzie już w tym roku - znikną gazony, róże, wszystkie byliny

Sebku, mam nadzieję, że uda mi się kiedyś stworzyć taki uroczy bałagan
Rzeczywiście masz nieduży ogród i mnóstwo roślin jak na taką powierzchnię. Pięknie się wszystko komponuje
Ech, u mnie może też kiedyś tak będzie
A co nowego planujesz w to miejsce? Mnie sie podoba jak jest....

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:04, 23 lut 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Sebek - nie nadążam za Twoim wątkiem A co to będzie, jak wszystko zacznie kwitnąć????
Kwiatów masz moc i w pięknych kolorach. Czy Twój ogród jest taki wielki, czy Ty jesteś takim mistrzem, ze tyle cudów pomieścisz?

Ogród sam w sobie jest malutki - w początkach wątku jest planik - raz mierzyłem tak na oko i ma około 300 mkw

No ale tu widać jaki był w nim bałagan latem

I pomyśleć, że nic z tego tutaj nie będzie już w tym roku - znikną gazony, róże, wszystkie byliny
Chlebek. 20:39, 23 lut 2012

Do góry
A ja dziś zrobiłam z przepisu Any

Ogród pełen motyli...... 20:29, 23 lut 2012

Do góry
Przeczytałam od pierwszej do ostatniej strony.Piękne kwiaty, na nich nie mniej piękne motyle.
Przepiękny rozwar....ale wybrałam sobie to zdjęcie...
Moje poletko 20:20, 23 lut 2012

Do góry
Celinko,witam Cię serdecznie na naszym zakręconym Ogrodowisku.Przeczytałam Twoją historię i myślę,że jak tylko chęci i siły Was nie opuszczą to za wskazówkami i poradami forumowiczów (a są tu naprawdę eksperci!!) doprowadzicie ogród do perfekcji.
Dobrze się stało,ze nie sprzedaliście działki,bo zobaczysz co daje taka ciężka praca w ogrodzie-jeszcze więcej nowej energii do działania!!!,a ile radości z kolejnego rozwijającego się kwiatka,ile planów zimowych na nowo rozpoczynający się sezon...to po prostu wkręca bez opamiętania i daje szczęście....
Życzę Wam wielu ogrodowych sukcesów i zadowolenia

Kolorowy ogród na piasku 20:16, 23 lut 2012

Do góry
Mnie też się podoba ta częśc ogrodu z berberysem i różami ,może u mnie też to zastosuję
Ogród u stóp klasztoru 20:15, 23 lut 2012

Do góry
Alinko ale piekne kokoryczki
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:08, 23 lut 2012

Do góry
Poluję na obeliski - pergole. Pod fasolę tyczną. Takie:

lub takie:

potrzebuję 6-8 sztuk. Wychodzi ok 300 zł Będą stać tuż przy frontowym ogrodzenia, mogłyby być tańsze - w ub roku znikały mi stamtąd słoneczniki... a panowie od skupowania złomu raz w miesiącu objeżdżają ulicę...
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:58, 23 lut 2012

Do góry
Rabata będzie fajna
Widzę Andziulko, że podobnie jak ja , na dobre rozkochałaś się w różach I to w takich cieplutkich kolorach Mysle, ze spodobałaby Ci się moja Dronning Ingrid

W cieniu - zacieniona 19:54, 23 lut 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a to dlatego

Coś na uspokojenie i buzka do góry
Ogród u stóp klasztoru 19:54, 23 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Piękne firany, jestem pod wrażeniem. Ogromnym wrażeniem .

Aniu nie przypuszczałam że to się spodoba komuś oprócz mnie ....ale muszę ci się pochwalić że tunika na ostatkach też zrobiła wrażenie .....a co wam mogę się pochwalić , też jesteście kobitki

Ogród u stóp klasztoru 19:49, 23 lut 2012

Do góry

i co ?
Ogród u stóp klasztoru 19:48, 23 lut 2012

Do góry
myślami już wymykam się do kwitnących roślinek.. co dzień bywam już regularnie w ogrodzie . to mi znacznie poprawia humor i reguluje pracę żołądka i głowy ( tylko bez śmichu ) .

bardzo chcę coś już działać przy pielęgnacji , ale na razie zostałam pozbawiona narzędzi . M schował po ekscesach na wierzchołku brzozy tak że nie wiem czy mi je w kwietniu odda . tak więc trawy kroiłam dzisiaj nożem kuchennym ( piłką ) a co zostało to kończyłam nożyczkami krawieckimi . oczywiście przed powrotem jego z pracy narzędzia zbrodni zostały zabrane a teren uprzątnięty . tyle na dziś ....jutro rano znowu rehabilitacja.

czekam z utęsknieniem na kwitnące skalnice

milutkie orliki

kokoryczki

i aż wreszcie zrobię sobie wgłębnik pod brzozą i będę tam medytować na starość ....kiedy to będzie ?

Choinka 19:46, 23 lut 2012

Do góry
Poszperałam trochę w domowym archiwum i oto co znalazłam:

2007

2008

2011

Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 19:44, 23 lut 2012

Do góry
abrakadabro, tych dereni to trzebaby sporo, żeby był efekt
można jakoś tak - czerwone pedy to derenie białe, pomarańczowe - dereń świdwa, bukszpany nie w kulach tylko takie poduchy, półkule bardziej
po prawej stronie jakieś drzewo o ładnym pokroju i korze, może wielopniowe? pod nim trawy i moze jeszcze po prawej gdzies bukszpany powtórzyć.

Ogród pełen motyli...... 19:42, 23 lut 2012

Do góry

Jesień zwarzyła już kwiaty hortensji, tylko rozplenica wygląda niczym fajerwerki.....

...a tak to miejsce wyglądało latem. Na zdjęciu jestem z Basią K., która zachęciła mnie, by znaleźć się na Ogrodowisku. Basiu, mam nadzieję, że nie weźmiesz mi za złe, że nie pytając Cię o zgodę, zamieściłam to zdjęcie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies