Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Milka 12:26, 20 mar 2012

suma, sumarum wyjdzie rozsądnie

mam już hortensje, cudne - limelight; trafią do koła bukszpanowego,a jutro róże chopin
abiko 13:03, 20 mar 2012

irena_milek napisał(a)
suma, sumarum wyjdzie rozsądnie

mam już hortensje, cudne - limelight; trafią do koła bukszpanowego,a jutro róże chopin
Irenko dawaj zdjęcie gdzie kupowałaś hortensje?
isia33 16:34, 20 mar 2012

butterfly napisał(a)
Aniu, poczytałam, że masz chrapkę na bukszpany po 8zł

A dzwoniłaś może tam gdzie miałaś jechać? (już nie pamiętam miejscowości...) - bo moze tam mają dobre ceny...

Ja wysłałam maila z pytaniem o ceny rożnych drzewek i krzaczków i bylin do szkółki w Trzebownisku i napisali mi że mają (lub będą mieć) bukszpany w doniczkach C2 30 cm po 5,50 zł i formowane w kule śr. 40 cm po 30 zł.

Cena jak dla mnie atrakcyjna; chciałabym się tam wybrać i zobaczyć je na żywo. Może w sobote się uda jak będę miała z kim dzieci zostawić.

W zeszłym roku byłam w szkółce w Kolbuszej, pani mówiła, że wiosną będą mieli kule i stożki bukszpanowe. Ceny chyba porónywalne do tych z Trzebowniska.
Bogdzia 19:10, 20 mar 2012

Zaglądam do Ciebie ale pewnie pracujesz więc nie przeszkadzam.

monteverde 19:13, 20 mar 2012

Madzenka 20:06, 20 mar 2012

I jak tam Aniu pracowałaś zawodowo czy ogrodowo?
ircia 20:27, 20 mar 2012

irena_milek napisał(a)

Też mam od niego wysyłają 26-28 marca, tak napisali w mailu

oj, u ciebie się będzie dziać, kaskada kolorów i roślin, czekam z utęsknieniem jak to będzie kwitnąć

swój koper wystawiam na słońce pod folia i wschodzi a pomidorki też idą

Ircia, Ciebie to juz nikt tu chyba nie pobije w poczynaniach ogrodowych ..... istne szaleństwo uprawiasz....
Ja też zapalnowałam szaleństwo, którego sie już boję..... ale przy dopingu ogrodowiska ...bedę musiała jakoś poradzć, bo wstyd i obora będzie na cała Polskę i jeszcze kawałek Danii.....

ja już nic nie planuję, bo też tej obory sie obawiam teraz działam...prawie rozsądnie

Aniu, uwielbiam Cie za to poczucie humoru
aldonaz 20:46, 20 mar 2012

Ania, wspomniałaś, że gdzieś koło Mielca sprzedają bukszpany. Masz jakieś dokładniejsze namiary?
Mala_Mi 22:46, 20 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Zaglądam do Ciebie ale pewnie pracujesz więc nie przeszkadzam.

Rano odwiozłam Mamę na autobus, potem urzędy, potem praca i lekkie porządki w domu...potem ogród i wyjazd do miasta na to co Ci się słusznie wydaje, ale tym razem był wyścig pokoju.... tyle, że rowery stały w miejscu..... I tak sie zmęczyłam, peleton mi uciekl..... ale za to było wesoło

Teraz jadę po kolei (i bez rowerka), aby nadrobić wątki przynajmniej z grubsza... i dopiero doszłam do swojego....ufff
Bogdziu...mam kolejnego ptaszka do kolekcji....grzebię sobie w ogródku obrywając brzydkie liscie z Yuk..a tu coś obok przemknęło..myślałam że to mysz...patrze , gały wywalam...a to rudzik (rozpoznałam dzieki Twoim zdjęciom)....skacze sobie obok mnie...w odległosci 1,0 -1,5m...wyciągnełam telefon komórkowy aby zrobić foto..... zdjecie nieostre, bo już było ciemnawo ..ale w wolnej chwili sprawdzę co wyszło..wogle się mnie nie bał...... skakał tak sobie koło mnie przez kilka minut

A na borówkach wypatrzyłam już listki...... rekordzistki maja ok 1,0cm
Mala_Mi 22:47, 20 mar 2012

aldonaz napisał(a)
Ania, wspomniałaś, że gdzieś koło Mielca sprzedają bukszpany. Masz jakieś dokładniejsze namiary?

Namiar wysąłąłm na pw