Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:51, 20 mar 2012

Iwonko - Kolbuszowa też jest nienagorszą szkółką Tam też już buszowąłam....zresztą jak tamtędy przejeżdżam to zawsze zajeżdżam...
Marzenko- dzionek opisałąm odpowiadajac dla Bogdzi.
Aniu - ja też do Ciebie sie uśmiecham
Irciu - dziękuję, że śmiejesz sie z mojego poczucia humoru, które czasami jest bardzo specyficzne....

I gonię dalej z wątkami..... miałam cichą nadzieję, że jak wszyscy polezą do ogrodów to bedzie mniej czytania..."o ja głupia pipa jedna"... (ostatnie słowa to cytat z dowcipów, które cytuję w zaleznosci od okoliczności) i które mnei zawsze śmieszą ..... czyli życie na wesoło....
Bogdzia 22:53, 20 mar 2012

asc napisał(a)

Zaglądam do Ciebie ale pewnie pracujesz więc nie przeszkadzam.

Rano odwiozłam Mamę na autobus, potem urzędy, potem praca i lekkie porządki w domu...potem ogród i wyjazd do miasta na to co Ci się słusznie wydaje, ale tym razem był wyścig pokoju.... tyle, że rowery stały w miejscu..... I tak sie zmęczyłam, peleton mi uciekl..... ale za to było wesoło

Teraz jadę po kolei (i bez rowerka), aby nadrobić wątki przynajmniej z grubsza... i dopiero doszłam do swojego....ufff
Bogdziu...mam kolejnego ptaszka do kolekcji....grzebię sobie w ogródku obrywając brzydkie liscie z Yuk..a tu coś obok przemknęło..myślałam że to mysz...patrze , gały wywalam...a to rudzik (rozpoznałam dzieki Twoim zdjęciom)....skacze sobie obok mnie...w odległosci 1,0 -1,5m...wyciągnełam telefon komórkowy aby zrobić foto..... zdjecie nieostre, bo już było ciemnawo ..ale w wolnej chwili sprawdzę co wyszło..wogle się mnie nie bał...... skakał tak sobie koło mnie przez kilka minut

A na borówkach wypatrzyłam już listki...... rekordzistki maja ok 1,0cm

Ciesze się razem z Tobą że jeszcze jeden do kolekcji , a wogóle to przemiły ptaszek. na jesieni jeden był stale przy moim M cokolwiek robił w ogrodzie.Dobrej nocy Aniu.
Madzenka 06:35, 21 mar 2012

Ania jestem na bieżąco z Twoim wątkiem ale kulkowania cyprysika nie widziałam? Pokaż jak Ci wyszło jestem bardzo ciekawa. Mieszkam na ul. cyprysowej....
Bogdzia 08:22, 21 mar 2012

Witaj Aniu, u mnie lekkie słoneczko się pokazuje, a u Ciebie pewnie całkiem słonecznie. Miłego dnia.
hanka_andrus 08:27, 21 mar 2012

Poranne pozdrówka!
Mala_Mi 09:33, 21 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Witaj Aniu, u mnie lekkie słoneczko się pokazuje, a u Ciebie pewnie całkiem słonecznie. Miłego dnia.

Słonko poleciało ode mnie do Ciebie ogrzać i Twoje roślinki .......
Mala_Mi 09:56, 21 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ania jestem na bieżąco z Twoim wątkiem ale kulkowania cyprysika nie widziałam? Pokaż jak Ci wyszło jestem bardzo ciekawa. Mieszkam na ul. cyprysowej....

Marzenko sprawdziłam co cięłam...... niestety to nie był cyprys tylko żywotnik zachodni "Stolwijk", pani w szkółce powiedziała, że najładniej wygląda jak się go tnie, wiec zapatrzona w wasze kulkowanie też go trochę opacholiłam w fantazyjny kształt. A po sąsiedzku trawy wpadły pod nożyce.....
Jak widać jest mi wszystko jedno czy to cyprys czy tuja...... i tak dobrze, że zapamiętałam nazwę i posiłkując się literatura ustaliłam co to jest
Zdjęcia robione już jak sieściemniało i telefonem komórkowym, więc jakosć jest do niczego.
Czupryna do poprawy...

A to uciachane trawy....... miały wysokość chbya z 50-60 cm... a tak wygladają po liftingu. Nie mam zielonego pojecia czy tam można je ciać czy nie.....ale się okaże w przyszłosci.. ta najbardziej z prawej uciachana kępa to chyba Miłka

A tak wyglada tylny rząd moich traw, które się niektórym spodobały... i ten rząd idzie w nowe miejsce..musze tylko poczytać kiedy najlpeiej przesadzać trawy..chyba, że ktoś mi podpowie

A tu widać co prawda słabo w odległosci ok. metra mojego kolegę rudzika (pod prawą gałązku i między dwiema lewymi kostkami)

AsiaP 09:56, 21 mar 2012

Bardzo dziękuję za powitanie, doping w moich poczynaniach ogrodowych bardzo się przyda zatem zapraszam do odwiedzin Aaa jakie piękne kamienie.
hanka_andrus 10:25, 21 mar 2012

Aniu ,u Ciebie i Irenki ruch jak w Rzymie!Fajnie jest mieć tyle werwy,ale odpocząć kiedyś trzeba.Najlepiej w ogrodzie, wiem,wiem,w ogrodzie się nie da......
Mala_Mi 10:40, 21 mar 2012

AsiaP napisał(a)
Bardzo dziękuję za powitanie, doping w moich poczynaniach ogrodowych bardzo się przyda zatem zapraszam do odwiedzin Aaa jakie piękne kamienie.

Tu masz podpowiedź jak zrobić na dole link do swego wątku.....
https://www.ogrodowisko.pl/watek/351-drobne-zmiany-zagniezdzone-cytaty-i-linkowanie-swoich-watkow-w-podpisie

pamiętaj o przerwach i znakach....w pomocy nie da się dokładnie poakząc, bo inaczej robi od razu link, wiec patrz i czytaj uwaznie
Zrób ten link, bo trudno bedzie do Ciebie trafić, a przy tej ilosci watków ..praktycznie niemożliwe