Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:32, 02 sie 2019

Do góry
Będą nowe ważki

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:32, 02 sie 2019

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:31, 02 sie 2019

Do góry
Kolory obecne grzybieni

Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 07:20, 02 sie 2019

Do góry
Wklejam link do wątku Kasi (o ćmie) https://www.ogrodowisko.pl/watek/7028-ogrod-kasiwb-czesc-ii?page=130
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:16, 02 sie 2019

Do góry
Wczoraj wypieliłam lewą stronę oranżerii, rabata okazałą się już tak dojrzała, jakby rosło to wszystko od roku. Częśc bylin poprzycinałam, aby odbiły od nowa.

Dzisiaj prawa strona i prawie wszystko zrobione. 10 sierpnia zapowiada się fajna imprezka Będzie PIMMS
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:08, 02 sie 2019

Do góry
Tutaj jest dojazd https://www.ogrodowisko.pl/watek/9491-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-dni-otwarte
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 22:52, 01 sie 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Znalazłam w tym wątku.

Bardzo dziękuję Pani Danusiu ☺️
Chciałam kupić te środki, ale żaden z nich nie jest nigdzie dostępny ☹️☹️☹️ w innym artykule znalazłam, że może jeszcze pomóc Fastac 100EC, natomiast okazało się, że również nie da się go kupić. Wszystkie 3 środki szukałam prze Internet i również jest problem ☹️

Pani Danusiu, czy na rynku jest jakikolwiek środek na te szkodniki, który kupię bez problemu? Bardzo proszę o pomoc.
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 19:59, 01 sie 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Świadomie ten link zostanie, bo wszystkim zależy na uratowaniu bukszpanów. Ja także zamówiłam kilka szt i umieszczę w ogrodzie.

Jeśli wiecie o innych pułapkach, a także środkach chemicznych - piszcie tutaj.

Właśnie nawiedziła mnie ćma bukszpanowa (Józefów k/ Otwocka )
Dzięki tej stronie już zaopatrzyłam się w niezbędne preparaty, pierwszy oprysk Decisem, za 7 dni następny preparat.
Podany link na pułapki też już przejrzałam i będę zamawiać, nie wiem tylko czy trzeba mieć kilka pułapek czy wystarczy jedna. Bukszpany mam w różnych częściach ogrodu.
UFF, dobrze że zauważyłam, że coś się dzieje z roślinami, szkoda jednak, że już pewne szkody poczynione. Mam sporo egzemplarzy, może nie jakieś przepiękne figury strzyżone, ale zwykłe kulki, jednak i tego szkoda, bo wszystkie sama strzygłam i wyprowadzałam od małego krzaczka.
Danusiu, dzięki za tę stronkę - idę czytać dalej
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:03, 01 sie 2019

Do góry
Dziękuję za ten wdzięk Jeszcze nikt tak nie nazwał naszej pracy
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:48, 31 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przestudiowałam z 10 stron, Sierikę zobaczyłam, warzywniczek, ale ten kolor mnie powalił normalnie. Jagody w śmietanie. Czekam na kolory moich cynii z siewu Będzie taki kolor albo nie. Zamartwiłam się.

Posiałam titonię w warzywniku, Ola miała nie pielić warzywnika, a wypieliła i z titonii ostała się tylko jedna Taka jest cena pomocy pielącej

Co zrobić, pomoc potrzebna, wyuczy się, czasem sama sobie coś wyplewię i też brr

tak cynie to żelazna roślina w ogrodzie, stale je zbieram i robię bukieciki

najpiękniejsze są chwile oczekiwania

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:46, 31 lip 2019

Do góry
Zapraszam, koniecznie przyjedźcie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:29, 31 lip 2019

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:29, 31 lip 2019

Do góry
Apel o pomoc: wolontariat w dniu 10 sierpnia - wstęp wolny do ogrodu i miłe towarzystwo oraz poczęstunek oraz możliwa ekskluzywna kąpiel w stawie kąpielowym wśród grzybieni. Ale potrzebne jest udzielenie się w pracach ogrodowych. Czyli wspólna praca ogrodowa

W związku z wizytą Norwegów (ogrodników) 17 sierpnia, oceniłam, że nie zdążę sama przygotować należycie ogrodu, zwracam się więc do Was o pomoc w dopieszczeniu szczegółów dla osób blisko i dalej mieszkających

Czyszczenie doniczek z przekwitniętych kwiatostanów, jakieś małe pielenie, może pomoc w kancikach

Jeśli możecie ofiarować mi dwie godziny pracy, zapraszam
Zgłaszajcie się na pw lub tutaj

W dniu 17 sierpnia jest dzień zarezerwowany dla grupy Norwegów na dłużej, więc ogród nie może być udostępniony, ale następnego dnia, czyli w niedzielę - zapraszam.

Dni otwarte w sierpniu - 18 sierpnia 2019 r. (niedziela) . od godz 10 do 16.

oraz 24 sierpnia (sobota)
25 sierpnia (niedziela), od godz 10 do 16.

Wstęp do ogrodu 20 zł.

Będą dostępne rośliny jeśli Norwegowie wszystkiego nie wykupią

Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 20:39, 31 lip 2019

Do góry
Apel o pomoc: wolontariat w dniu 10 sierpnia - wstęp wolny do ogrodu i miłe towarzystwo oraz poczęstunek oraz możliwa ekskluzywna kąpiel w stawie kąpielowym wśród grzybieni. Ale potrzebne jest udzielenie się w pracach ogrodowych. Czyli wspólna praca ogrodowa

W związku z wizytą Norwegów (ogrodników) 17 sierpnia, oceniłam, że nie zdążę sama przygotować należycie ogrodu, zwracam się więc do Was o pomoc w dopieszczeniu szczegółów dla osób blisko i dalej mieszkających

Czyszczenie doniczek z przekwitniętych kwiatostanów, jakieś małe pielenie, może pomoc w kancikach

Jeśli możecie ofiarować mi dwie godziny pracy, zapraszam
Zgłaszajcie się na pw lub tutaj

Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 20:32, 31 lip 2019

Do góry
W dniu 17 sierpnia jest dzień zarezerwowany dla grupy Norwegów na dłużej, więc ogród nie może być udostępniony, ale następnego dnia, czyli w niedzielę - zapraszam.

Dni otwarte w sierpniu - 18 sierpnia 2019 r. (niedziela) . od godz 10 do 16.

oraz 24 sierpnia (sobota)
25 sierpnia (niedziela), od godz 10 do 16.

Cena wejścia do ogrodu 20 zł. Herbata, kawa - częstujemy gratis
WC dostępne.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 20:26, 31 lip 2019

Do góry
To inna jabłoń. Wymieniona powinna mieć żółte owoce.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:37, 31 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak, policzyłam Sebku mam jakieś 350-360,
W liczeniu pomagał mi Witek

O kurcze! No szacunek wielki, że to ogarniasz Gusta nam się zmieniają i jak kiedyś uważałam, że w ogrodzie donic już nie trzeba, no bo po co skoro tyle już rośnie wokół to teraz coraz bardziej podoba mi się "powiększanie" ogrodu donicami, ich urok, wdzięk i to, że są dodatkową ozdobą. Zarówno kompozycje jak i same donice. Podoba mi się to, że kompozycje składają się nie tylko z roślin jednorocznych, a nawet coraz częściej już nie. Tak, że donice u mnie zaczynają się pojawiać.
Twoje podziwiam nieustannie. Kompozycje przeróżne i wszystkie piękne.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:55, 31 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To tzw "martwe pola" w nawadnianiu, system zaprojektowany wadliwie, albo jakieś liście zasłaniają strumień wody i nie dolatuje, albo skontrolować ustawienie dysz, może się zawęził strumień?

Ale zakładam że za mało zraszaczy i jest nieprawidłowe pokrycie.

Danusiu dziękuję, uwielbiam piękny trawnik i działam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:37, 31 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak, policzyłam Sebku mam jakieś 350-360, a wtedy w Broku razem z 200 kaktusami miałam 500 Czyli w zasadzie mam tyle samo Tylko tutaj mam donice dużo większe i skala inna

W liczeniu pomagał mi Witek

Jutro budowa tarasu Z desek modrzewiowych, drobno ryflowanych (okolice wody) i nie będą niczym malowane. Mają spatynować się same. Tak sobie założyłam. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Kto ma z modrzewia nie malowany taras?
Odezwijcie się.

Danusiu, ja właśnie robiłam, miesiąc temu, taras z modrzewia syberyjskiego, który z założenia ma patynować. Zabezpieczony został tylko środkami p/grzybicznymi. Z tym, że moje deski zostały gładkie, bez ryflowania, żeby zachować naturalny charakter w lesie. Tak więc doświadczenie jeszcze niewielkie. Dwa razy był myty karcherem i za każdym razem wydaje się mniej żółty. W sklepie z drewnem pokazywali mi deski, które celowo zostawili na zewnątrz nie malowane, żeby pokazywać klientom i po roku efekt był bardzo ciekawy, zbliżony do zachowania drewna teakowego. Może ciut ciemniejszy, mniej srebrzysty.
Trzymam kciuki za twój taras
Jurajski Ogród 07:56, 31 lip 2019

Do góry
Czy Erigeron karwinskianus zimuje u was?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies