13 sierpnia będzie Maja w ogrodzie - 2 czy 3 nagranie. Dziś się dowiedziałam.
17 sierpnia Norwegowie.
Ja jestem po wypadku (miałam tego nie mówić, ale sytuacja mnie zmusza), przy okazji którego wybiłam zęba i następstwa tego wybicia są masakryczne, chirurgia szczękowa i od 3 tygodni bolesne zabiegi stomatologiczne. Schylać się nie mogłam długi czas, teraz walczę i pracuję ile mogę.
Pomoc niechybnie będzie potrzebna. Dziękuję osobom, które już się zgłosiły do pomocy, celem ogarnięcia ogrodu.
Wczoraj wypieliłam lewą stronę oranżerii, rabata okazałą się już tak dojrzała, jakby rosło to wszystko od roku. Częśc bylin poprzycinałam, aby odbiły od nowa.
Dzisiaj prawa strona i prawie wszystko zrobione. 10 sierpnia zapowiada się fajna imprezka Będzie PIMMS
Bardzo dziękuję Pani Danusiu ☺️
Chciałam kupić te środki, ale żaden z nich nie jest nigdzie dostępny ☹️☹️☹️ w innym artykule znalazłam, że może jeszcze pomóc Fastac 100EC, natomiast okazało się, że również nie da się go kupić. Wszystkie 3 środki szukałam prze Internet i również jest problem ☹️
Pani Danusiu, czy na rynku jest jakikolwiek środek na te szkodniki, który kupię bez problemu? Bardzo proszę o pomoc.
Właśnie nawiedziła mnie ćma bukszpanowa (Józefów k/ Otwocka )
Dzięki tej stronie już zaopatrzyłam się w niezbędne preparaty, pierwszy oprysk Decisem, za 7 dni następny preparat.
Podany link na pułapki też już przejrzałam i będę zamawiać, nie wiem tylko czy trzeba mieć kilka pułapek czy wystarczy jedna. Bukszpany mam w różnych częściach ogrodu.
UFF, dobrze że zauważyłam, że coś się dzieje z roślinami, szkoda jednak, że już pewne szkody poczynione. Mam sporo egzemplarzy, może nie jakieś przepiękne figury strzyżone, ale zwykłe kulki, jednak i tego szkoda, bo wszystkie sama strzygłam i wyprowadzałam od małego krzaczka.
Danusiu, dzięki za tę stronkę - idę czytać dalej