Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nadzieja na spełnienie marzeń 20:17, 12 lut 2012

Do góry
Ale jaja !!! Zapomniałam wersję IV wkleić...

I skoro już tu jestem to jeszcze podpytam: czym wysypać tę ścieżkę z kamieni, tzn, co między kamienie? żwirek może być?

Rajski ogród Ani 20:15, 12 lut 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Zachód słońca kwiecień 2008

Z tym pięknym widokiem wychodzę na chwilę z Twojego ogrodu. 100 od początku i od dzisiaj "poszłam raczkiem" aż dotąd...
Twoje oczko widzi dokładniej i pięknie. Pejzaże i kolaże urocze. Spodobały mi się Twoje sasanki i biały irys, też bym je chciała mieć. Pozdrawiam!
Weroniko dziękuję za miłe słowa jestem pod wrażeniem Twojego samozaparcia i jednocześnie ciesze się, że wciągnął Cię mój ogród i jego kręte ścieżki Pozdrawiam i niezmiennie zapraszam
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 20:13, 12 lut 2012

Do góry
A ja chciałam Wam przedstawić ptaszka, który od wczoraj odpowiedzialny jest za podlewanie mijego skrzydłokwiatu

Jak sie sprawdzi, to chyba kupię jeszcze kilka

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 20:07, 12 lut 2012

Do góry
Ł=Ładnie
Ogród irci 20:05, 12 lut 2012

Do góry
Agnieszko - mam nadzieję, że wszystko wzejdzie.
W ubiegłym roku miałam niebieski groszek pachnący. Wygląda ślicznie, o zapachu nie wspominając
Podoba mi się też groszek w ciemnym, bordowym kolorze - miałam taką mieszankę różu w różnych odcieniach i między nimi były takie ciemne kwiaty.
A tak mi się groszek później wysiewał gdzie mu się podobało:

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 20:04, 12 lut 2012

Do góry
A tak wygląda tylnia część ogrodu z tarasem i oczkiem wodnym.
Wokól tarasu jest "skalniak" moja pierwsza budowla w zakładaniu ogrodu. Koniecznie muszę ją jakoś zmienić w tym roku.Chcę mieć tam więcej krzewów i jakieś małe drzewko.
W cieniu - zacieniona 20:03, 12 lut 2012

Do góry
Wczoraj przyniosłam z piwnicy...
Zielone Hebe wyschło,wycięłam,,,kolorowe straciło trochę listków ale wypuszcza od dołu nowe przyrosty.
Ogród na skraju sadu 19:53, 12 lut 2012

Do góry
Gratuluję
Kordylina australijska - Cordyline australis 19:38, 12 lut 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Udało się,kupiłam Cordyline (Kiwi) jest bardzo ładna.Podpowiedzcie prosze w jaka doniczkę ja teraz przesadzić ,wielkość i rodzaj ,jaką ziemię i czym zasilić ?

Nie zauważyłem tego postu wcześniej - to nie jest na pewno kordylina - bardziej kalatea - jej na dwór raczej nie wystawisz...
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:33, 12 lut 2012

Do góry
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:22, 12 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Witaj, powiem tak. Pięknie. A za dużo, za gęsto nie widać.

ah może jeszcze nie widać specjalnie ale ja już wiem że bez sekatora się nie obędzie albo i jakiegoś przesadzania. Np tu - już sobie wyobrażam co ten świerk zrobi z hortensją i tujami obok...

Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 19:20, 12 lut 2012

Do góry
A to moje zakupy

warzywka:

eksperymentalne pomidory

zioła i roślinki ozdobne:

Mam nadzieję, że mi coś z tych wysiewów wyjdzie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:15, 12 lut 2012

Do góry
Agnieszko,zastawiłam macierzyste pelargonie,wszystkie próby ukorzenienia we wrześniu zakończyły się fiaskiem,nie potrafię tego robić.Te macierzyste też nie wiem czy przezyją.

Mój nowy nabytek klon dummondi,nie wiem czy przeżyje,bo krótko po wsadzeniu we wrześniu stracił wszystkie liście.

Ogród irci 19:05, 12 lut 2012

Do góry
A oto moje nowe zakupy
Cieszę się strasznie

Jeszcze czekam na nasiona:
żurawki Palace Purple, wawrzynka wilczełyko, wilczomlecza białobrzegiego, gęsiówki kaukaskiej, krwawnika kichawca, bodziszków (mieszanki),jeżówki Hirta Moreno i maku peoniowego lawendowego
Bajkowy ogród Weroniki 19:03, 12 lut 2012

Do góry
Danusiu, dzięki że zawitałaś w moje skromne progi, nie pierwszy raz, i zawsze jesteś na tak.
A przecież ja wiem, że tu i tam byś coś poprawiła?
Elfiko, niezupełnie tak jest z tymi zdjęciami, i ze mną na nich. Właśnie, jeżeli wstawiłam z sobą, to
znaczy, że nie miałam bez, i nie zawsze mogę wyciąć. Mam piękne widokówki, ale straszą ACTA, więc jak pokazać te piękne widoki? Np. mam oszronioną piękną Niagarę, albo oświetloną kolorowymi światłami reflektorów. Byłam zaproszona na kolację do widokowej restauracji naprzeciw wodospadów Niagary, gdy trwał spektakl świetlny...Z moich zdjęć nic nie wyszło, bo oprócz aparatu potrzebne filtry i najlepiej...fotograf.
Popcrol i Poziomko, zapraszam...a goździki cegiełki też lubię, od zawsze.
An-tre, dzisiaj długo tkwiłam w Twoim ogrodzie i nie tylko przy białych jak śnieg irysach, i sasankach. Podziwiasz moje obrazy z podróży, a ja Twoje pejzaże i kolaże..

Nie widziałam na Ogrodowisku skrętnika, to dzisiaj dodam (w towarzystwie kliwii), bo choć a oknem zima, to na oknie można taki widoczek mieć.
Ogrodnik mimo woli 19:03, 12 lut 2012

Do góry

Agnieszko

to niebieskie to najprawdopodobniej przetacznik ożankowy..... ma zarąbisty niebieski kolor faktycznie taki bijący po oczkach.... a drugi taki w ładnym niebieskim kolorze to mam kokorycz podgiętą (chyba tak się nazywa). Niestety w kokoryczy swoje legowisko i ogódek uprawny zrobił Misiek...i już jej dużo nie zostało..muszę przesadzić Tak samo hosty.....konwalia pełna i rózowa, bukszpany...przekopane

Troszkę tego mam, bo jak zachodzę do szkółki to Pan gaduła- ja gaduła...... i tak sobie gadamy, a ja "o tego nie mam", a Pan to mi zachwali i tak po kilka kazdego (na szczęscie prawie nigdy nie kupowałam po jednej sztuce)..... cały bagażnik nowości..... i się uzbierała kolekcja.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:02, 12 lut 2012

Do góry
Witam serdecznie Wszystkich na czele z założycielką Danusią!

Podglądam forum już dość długo i postanowiłam się ujawnić i pokazać co tam mi się udało wydumać w moim ogródku.
Pierwsze nasadzenia zrobiłam w 2007 roku i się zaczęło...Następne lata to era przesadzania i dosadzania .
Od kiedy zaczęłam czytać Ogrodowisko nastąpiła kolejna zmiana spojrzenia na ogród...
Mam w planach na nadchodziący sezon powiększenie ogrodu (albo chociaż podwalny pod jego powiększenie) i zmianę skarpy wokół tarasu.
Nie będę ukrywać, że liczę na Wasze wszelkie uwagi dotyczące moich pomysłów i tego co powinnam zrobić w już istniejąch nasadzeniach. Wiem na pewno, że popełniłam jeden podstawowy błąd - za dużo i za gęsto posadziłam drzew...
No ale może pokażę co nieco - sami ocenicie

Tak wygląda przedogródek:

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 18:49, 12 lut 2012

Do góry

Piłka "lisi ogon" 18:45, 12 lut 2012

Do góry
a ja mam taka świetną do ręki piłkę, można ją złożyć i jest bezpieczna,świetnie tnie nie duże gałęzie , nad morzem mam więcejlisi ogon chyba też jest na wysięgniku
Kompozycje z trawami w roli głównej 18:28, 12 lut 2012

Do góry
ele2001 napisał(a)
Minimalistyczna rabatka

Piekna ta rabatka.

W moim stylu!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies