Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

butterfly 17:48, 12 lut 2012

Aniu, boskie te Twoje orliki. Pełne z daleka wyglądaja jak małe różyczki...
Siałam kiedys ale nic mi znich nie wyszło i sie zniechęciłam.
Ale jak napisałaś, że przezimowały ładnie to znów się nad nimi zastanowię.

Mam pytanie-prośbę - czy mogę "zerżnąć" od Ciebie tę pergolę narożną przy tarasie?
Masz może jej wymiary?
AgnieszkaBK 17:57, 12 lut 2012

Aniu, orliki masz piękne, codziennie mnie zaskakujesz czymś nowym .... jest hasło różę- u Ciebie są... tulipany..... orliki -też są. Na prawdę wyrazy uznania

A zdradź mi jeszcze, co to jest to niebieskie ?
Mala_Mi 19:03, 12 lut 2012

Agnieszko

to niebieskie to najprawdopodobniej przetacznik ożankowy..... ma zarąbisty niebieski kolor faktycznie taki bijący po oczkach.... a drugi taki w ładnym niebieskim kolorze to mam kokorycz podgiętą (chyba tak się nazywa). Niestety w kokoryczy swoje legowisko i ogódek uprawny zrobił Misiek...i już jej dużo nie zostało..muszę przesadzić Tak samo hosty.....konwalia pełna i rózowa, bukszpany...przekopane

Troszkę tego mam, bo jak zachodzę do szkółki to Pan gaduła- ja gaduła...... i tak sobie gadamy, a ja "o tego nie mam", a Pan to mi zachwali i tak po kilka kazdego (na szczęscie prawie nigdy nie kupowałam po jednej sztuce)..... cały bagażnik nowości..... i się uzbierała kolekcja.
Pszczelarnia 19:10, 12 lut 2012

Ania, pokazujesz same fajne roślinki, niektóre (jak te powyżej) znam z nazwy tylko. I wierzyć mi się nie chce, że ogrodnikiem jesteś ze stażem 3-letnim. A ja zawsze po jednej sztuce i to widać .... ("wsi...") .
Mala_Mi 19:10, 12 lut 2012

butterfly napisał(a)
Aniu, boskie te Twoje orliki. Pełne z daleka wyglądaja jak małe różyczki...
Siałam kiedys ale nic mi znich nie wyszło i sie zniechęciłam.
Ale jak napisałaś, że przezimowały ładnie to znów się nad nimi zastanowię.

Mam pytanie-prośbę - czy mogę "zerżnąć" od Ciebie tę pergolę narożną przy tarasie?
Masz może jej wymiary?

Witam Motylku-Beatko ..u Ciebie już byłam w gościach tylko nie pamietam czy się wpisywałam Ale raczej nie, bo u Ciebie projektowanie pełną parą, a w tej materii się nie wypowiadam, bo się nie znam....
Czasami jak nie wiem to potrafię zamilknąć NAPRAWDĘ

Pergolkę przy tarasie możesz sobie zżynać, bo to mój projekt Pozwalam..... Takie łuczki robi pan pod Rzeszowem..zresztą zrobił mi całą pergolę....
Wymiary Ci podam jak się ociepli, bo na razie jest za zimno aby mierzyć, a już kartki z zapiskami wyrzuciłam.
Jak zapomnę, to się przypomnij..... będzie okazja na wirtualne odwiedziny
AgnieszkaBK 19:12, 12 lut 2012

Bardzo lubię niebieskie kwiaty, ale jak dotąd mam ich mało...... te trafiają na moją listę chciejstw
Ja też nieraz wdaję się w takie rozmowy, ale chyba przez pracę w handlu nauczyłam się choć troszkę panować nad spontanicznymi zakupami ......chociaż czasami też ulegam
Pszczelarnia 19:20, 12 lut 2012

A co to jest panowanie nad sobą?
Ja obiecałam sobie kupić prymulkę jedną, wyszłam ze storczykiem żółtym, a na dworze -15. Dobrze, że po wczorajszej przygodzie z różą (w doniczce kwitnącą ze szklarni - zmarzła w drodze do domu), wiedziałam, że trzeba go owinąć szalikiem i za pazuchę.
Bogdzia 19:22, 12 lut 2012

Ten Twój Pan Gaduła ma wyjątkowo dobrą szkółke czy sklep bo takich gatunków nawet w dużych punktach sprzedaży sie nie widzi. Wszystko piękne wiec nie bedę wymienia żadnej rośliny.
Sebek 19:23, 12 lut 2012

asc napisał(a)

Ale wy macie piękne ich kolekcje - ja mam tylko jedną odmianę ... Ale tych pełnych sobie chyba nie odmówię

Sebuś......... jak już Ty najpilniejszy uczeń Danusi, tez chcez mieć kolekcję różnych roślin...tzw zbieractwo ... to od razu lepiej sie poczułam.... i jeszcze bardziej Cię lubie
Te moje pełne się nie wysiewają..... może dlatego, że je po przekwitnięciu ścinam.... ale nie zawsze to robię, to nie odczułam z nimi żadnego problemu. Natomiast przy wszystkich pozostałych już widziałam samosiejki Tylko trudno powiedziec od której, bo posadziłam wszystki blisko siebie....

U mnie też się wysiały same mimo tego, że je ciągle zbierałem. Ale te siewki co wysiałem wyginęły...
butterfly 19:23, 12 lut 2012

Aniu, nie omieszkam przypomnieć

A jeszcze jakbyś mogła na priv cenę podać - pewnie sami będziemy robić ale jak wliczyć drewno, malowanie i robociznę (której tu się nie liczy...) - chętnie porównam.