Kawałeczek słonecznego ogródka
20:58, 27 mar 2012
No i właśnie, wracam do tematu. Narysowłam odręcznie taki sobie prymitywny projekt, ale w pełni oddaje stan faktyczny.
Nie naniosłam tylko kierunków, ale tam gdzie jest brama, to mniej więcej północny zachód, z naciskiem na północny. Chodnik-podjazd prowadzi do domu i dalej do garażu. Troszkę niekształtna ta moja działeczka
. Wymiary, upraszczając do powiedzmy kwadratu, to mniej więcej 10m x 15m (długość chodnika to około 10 metrów). Zrezygnowałam z pomysłu tworzenia czegoś na środku i pomyślałam, żeby zrobić coś w miejscu pytajników. Czyli, przed tujami chcę nasadzić jakieś krzaczki, roślinki i zasypać korą (tylko jaka szeroka ta "rabata" powinna być, aby nie szpeciła?) . Wzdłuż chodnika z obydwóch stron jakieś miniaturki iglaków??? Tylko nie wiem czy to w formie rabaty wzdłuż chodnika, czy pojedyncze krzaczki w trawie. Oczywiście planuję obrzeża trawnika w ostry kant
)) I nie wiem, czy połączyć rabatę przed tujami z tą wzdłuż chodnika? Będę baaardzo wdzięczna za pomoc każdemu, kto zechce tutaj zajrzeć i podzielić się swoimi uwagami. Bo ja raczej z projektowania to średnio zdolna jestem...