Pojawiam się i znikam Na razie nie ma co pisać i pokazywać, czekam na wiosnę, zastanawiam się co gdzie przesadzić, szukam roślinek w sklepach wirtualnych
Agapanty nie są wcale wymagające Ja też zapisuję, ale potem zapominam gdzie W tym roku postanowiłam prowadzić kalendarz w którym będę zapisywać co kupiłam, gdzie wsadziłam, co kiedy zakwitło, jaka pogoda była itd.
Ciekawe czy będę konsekwentna
Dla Ciebie piękna Louise Odier, piękna róża burbońska Może rosnąć w półcieniu
Oczar,jego kwiaty są bardzo ciekawe,początkowo takie zwinięte tasiemki,rozwijają się stopniowo,gdybym miała miejsce,posadziłabym oczara również z innym kolorem kwiatów ,aniżeli żółtym ,z roku na rok kwiatów jest więcej
Runianka zbiera się do kwitnienia,nareszcie! mam ją dość długo, niezmiernie się cieszę z tego kwitnienia
..a wszystko to przez serduszkę.Bardzo mi się podoba,jak oglądam ,myślę,ze powinna u mnie dobrze rosnąć.Nie wiedziałam,co wybrać -tyle odmian,ale na coś się zdecydowałam.Myślę,ze będzie dobrym "wypełniaczem"na mojej zacienionej.
Wandziu, mam na myśli bylinowe rudbekie Słoneczniki podobno wyjaławiają bardzo ziemię. Ale są śliczne i jakoś nie mogę oprzeć się pokusie, żeby ich nie wysiać
A to moja jedyna kwitnąca rudbekia. W tym roku powinny zakwitnąć te dwie odmiany z siewu ubiegłorocznego. No a w tym roku sieję kolejną
Nie mam ogrodu "przy sobie" więc dziś.... moje stroczyki.... Nie wiem jakim cudem kwitną bo je zaniedbałam straszliwie... ale uwielbiam je i przeprosiłam