Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 11:36, 22 lut 2012

Gardenarium napisał(a)
Agapanty powinny mimo braku światła mieć już jakieś listki, nawet jasnozielone Martwię się o nie.
Czy nie miały za mokro jesienią?

No właśnie Danusiu,powinny mieć. Moje sprawdzałam wczoraj mają już 15 cm listki. Szkoda, że Ola się nie odzywa.

Zrobiłam przegląd roślin w garażu i byłam zszokowana widokiem wiosny. Hortensje wypuszczają listki, róże (mam kilka w donicach) mają mnóstwo liści i powyciągane blado zielone gałązki, zaraz pąki się pokażą. Szkoda, że tak szybko wybujały i tak będę musiała wszystko krótko ciąć, ale czy już? W tamtym roku były później, najlepiej byłoby je wystawić na zewnątrz po przycięciu, ale też nie wiem, czy nie za szybko.
Pomóżcie podjąć decyzję
Eve 13:05, 22 lut 2012

Dla tych, którzy lubią formalne ogrody przykład aranżacji z włoskiego ogrodu. Piękna alejka cisowa

Eve 14:45, 22 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Ewcia, a ty gdzie zniknęłaś. Podejrzewam, że na jakieś tańce poszłaś
Agapanty bardzo oryginalne, ale jak czytam również wymagające; przy moim braku czasu, nie dla mnie fajna ta różyczka, taka cytrynowo- żółta; coś mi się zdaje, że mimo zapisków w moim kajecie i tak nazwy nie wszystkie spamiętam

Pojawiam się i znikam Na razie nie ma co pisać i pokazywać, czekam na wiosnę, zastanawiam się co gdzie przesadzić, szukam roślinek w sklepach wirtualnych

Agapanty nie są wcale wymagające Ja też zapisuję, ale potem zapominam gdzie W tym roku postanowiłam prowadzić kalendarz w którym będę zapisywać co kupiłam, gdzie wsadziłam, co kiedy zakwitło, jaka pogoda była itd.
Ciekawe czy będę konsekwentna

Dla Ciebie piękna Louise Odier, piękna róża burbońska Może rosnąć w półcieniu

Gabriela 15:23, 22 lut 2012

Ewa, co to za ogród we Włoszech? Się wybieram na tydzień w pierwszym tygodniu czerwca.
Eve 15:47, 22 lut 2012

Gabriela napisał(a)
Ewa, co to za ogród we Włoszech? Się wybieram na tydzień w pierwszym tygodniu czerwca.

To jest taki ogród przy instytucie rolnym koło Pesaro, na pewno nie jest znany Gdzie Gabrysiu się wybierasz w jakie okolice. Zjeździłam Włochy wzdłuż i w szerz od kilkunastu lat jestem tam 2 razy w roku Jeśli nie znasz Włoch to może Ci podpowiem co warto zobaczyć w okolicach miejsca gdzie się wybierasz
Uwielbiam ten kraj i ludzi tam mieszkających, z wszystkimi ich wadami

Toskania wczesną wiosną, na ostatnim zdjęciu kwitnący rozmaryn i nasze swojskie nagietki

Milka 16:00, 22 lut 2012

Eve napisał(a)

Ewcia, a ty gdzie zniknęłaś. Podejrzewam, że na jakieś tańce poszłaś
Agapanty bardzo oryginalne, ale jak czytam również wymagające; przy moim braku czasu, nie dla mnie fajna ta różyczka, taka cytrynowo- żółta; coś mi się zdaje, że mimo zapisków w moim kajecie i tak nazwy nie wszystkie spamiętam

Pojawiam się i znikam Na razie nie ma co pisać i pokazywać, czekam na wiosnę, zastanawiam się co gdzie przesadzić, szukam roślinek w sklepach wirtualnych

Agapanty nie są wcale wymagające Ja też zapisuję, ale potem zapominam gdzie W tym roku postanowiłam prowadzić kalendarz w którym będę zapisywać co kupiłam, gdzie wsadziłam, co kiedy zakwitło, jaka pogoda była itd.
Ciekawe czy będę konsekwentna

Dla Ciebie piękna Louise Odier, piękna róża burbońska Może rosnąć w półcieniu

dzięki, to naprawdę dla mnie bo tam gdzie ją posadzę jest tak półcienisto zapisuję
Milka 16:02, 22 lut 2012

Ewa ale mi zabiłaś klina tymi fotkami z Włoch, świetne. Z tych formalnych tez można zaczerpnąć pomysły czy dobrze widziałam, gdzieś tam wyżej pinie?
Eve 16:05, 22 lut 2012

Dobrze zauważyłaś,to pinie Uwielbiam je, tak jak cyprysy są dla mnie nierozerwalnie związane z Włochami
AgnieszkaBK 16:06, 22 lut 2012

Ewo, piękne widoki nam pokazałaś.... czekamy na wiosnę...... a mi przypomniało się lato...
Milka 16:14, 22 lut 2012

Eve napisał(a)
Dobrze zauważyłaś,to pinie Uwielbiam je, tak jak cyprysy są dla mnie nierozerwalnie związane z Włochami

a wiesz ja testowałam na sośnie czarnej, tak uszczykiwałam przyrosty, że wygląda jak pinia, moja koleżanka ogrodniczka prawie się nabrała jak znajdę fotkę to wrzucę u ciebie, ciekawa jestem twojej opinii