żeby nie było tak monotonnie że tylko o murze, to pokażę materiał poglądowy ))
tak posadowiony jest dom patrząc od strony wjazdu (wjazd to południowy-zachód). Po przekątnej widoczny jest nasz zielony kącik z rabatą pod bordową leszczyną )) (to północny wschód), a po lewej stronie zdjęcia widoczne jest zagłębienie w przebiegu linii - to wejście do domu ))
a tutaj będzie rozpościerał się )) nasz ogród południowy, bo tu będzie fasada frontowa domu z wykuszem jadalnianym i tarasem zdjęcie robione jest z perspektywy podjazdu i planuję oddzielić to miejsce również ekranem z cisa od elewacji aż do widocznej na pierwszym planie kupy piachu )) oczywiście z jakąś przerwą na przejście, ale bardziej od strony elewacji,a tu gdzie piach planuję świerka serbskiego ) widzicie to oczyma duszy? )) na przeciwko tlącego się ogniska i tej drugiej kupy ziemi uwaga! będzie taras wschodnio-południowy ))
od wjazdu w tej chwili tak to wygląda, choć jak powstanie dom, to ten mur z tej strony nie będzie w ogóle widoczny, lub tylko mały odcinek z lewej strony
idąc od tej strony wzdłuż garażu mur wygląda tak i na tej ścianie na wprost musi być również coś interesującego )) choć planuję zasłonić od bramy tą część ekranem z cisa )
z daleka prezentuje się następująco ) i jak Wam się podoba?
a od strony sosen tak na tej ścianie na wprost marzy mi się kiedyś lustro i jakaś sprytna iluzja widzę już oczyma duszy bluszcz, róże.... a w rogu np. hortensje Limelight ))
nadmienię tylko, że widoczna w chwili obecnej różnica kolorystyczna w zaprawie wynika z faktu, że dolna część została wykonana w sobotę a górna dzisiaj wyrówna się
jesiennie
w zeszłym roku czereśnia zgubiła liście zanim zżółkły , w tym pięknie się przebarwiła!
ciekawe czy na wiosnę znów zamieszkają z nami pleszki...? były bardzo wesołe i ciekawskie, fajnie było je podglądać
Witaj Sylwia wiem, że cię pędzi do przodu ale dzisiaj sobie odpoczywaj ciepło ma być prawie do połowy listopada, zdążysz wszystko naprawić milej niedzieli życzę
Zobacz jak tu cicho, pospaceruj po zielonej trawie, posłuchaj szelestu opadłych liści
Aniu potrzebuję Twojego spokoju , bardzo, bardzo, bardzo A propos widoków, Aniu dzisiejszego poranka z okna mam taki sam śnieg z liści sypie z drzew ..... Cudne widoki .....