Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Pszczelarnia 11:22, 08 mar 2012

Ania, nie daje mi spokoju pytanie. Czemu przenosisz trawy?
Mala_Mi 11:29, 08 mar 2012

Dla Andziuli wstawiam jak wygladają moje ścieżki dla psa przez rabatki. Obserwuję którędy najchętniej przemieszcza się po ogrdzie i tam mu brukuję ściezki..... mam jeszcze dwa takei szlaki do wykonnia..w jednym ma wysypanąkorę, którą garniam codziennie z trawnika...a drugie to posadziłam liliowce..musze je przesadzić i zrobić ścieżke...inaczej nic tam i tak nie urośnie.

A to istniejące ścieżki...zdjęcie z dzisiaj wiec otoczenie wygląda jak wygląda... pierwsze dwie ściezki sa tylko dal psa, bo ja musiałąbym na czworaka i wydrapałabym się w tych krzaczorach..

Mala_Mi 12:01, 08 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Odpowiedż jest prosta..... ze względów estetycznych..... najpierw były trawy, a potem powstał skalniak...i trawy cały skalniak zasłaniają...a jak je przesunę w bok...to odsłonię widok na skalniak, dalej będę widziec trawy... Miałam tam tez latem basen, który tez przesunę w nowe miejsce..bo też zasłania skalniak.
Po przemeblowaniu będę widzieć sklaniak, trawy, a basen częsciowo schowam za koreankami i trawami
Brrr ale zimno...... pobiegąłm cyknać fotkę ... czyli widok z tarasu i z domu...... to koło to miejsce pod basen..który ma wysokosć 1,3m, czyli latem zasłania wszystko. do spółki z trawami. Mam bożonarodzeniową choinkę jeszcze do posadzenia...... na środku , poiedzy skalniakaiem a koreankami rośnie tulipanowiec....teraz go słabo widać..... "pod" żywopłotem z cyprysów mam sad ....

Basen się lekko schowa po prawej za koreankami.... a tulipanowca, na lewo posadzę choinkę..... i to wszystko wezmę w jedną rabatę od koreanek, aż po nową choinke..... wsadzę tam trawy i coś jeszcze....
Choinka i tulipanowiec mają mi zasłonić chałupe , która jest centralnie na widoku.... A miałam tam taką piękną panoramę na cała okolice

anika 12:12, 08 mar 2012

asc napisał(a)

Odpowiedż jest prosta..... ze względów estetycznych..... najpierw były trawy, a potem powstał skalniak...i trawy cały skalniak zasłaniają...a jak je przesunę w bok...to odsłonię widok na skalniak, dalej będę widziec trawy... Miałam tam tez latem basen, który tez przesunę w nowe miejsce..bo też zasłania skalniak.
Po przemeblowaniu będę widzieć sklaniak, trawy, a basen częsciowo schowam za koreankami i trawami
Brrr ale zimno...... pobiegąłm cyknać fotkę ... czyli widok z tarasu i z domu...... to koło to miejsce pod basen..który ma wysokosć 1,3m, czyli latem zasłania wszystko. do spółki z trawami. Mam bożonarodzeniową choinkę jeszcze do posadzenia...... na środku , poiedzy skalniakaiem a koreankami rośnie tulipanowiec....teraz go słabo widać..... "pod" żywopłotem z cyprysów mam sad ....

Basen się lekko schowa po prawej za koreankami.... a tulipanowca, na lewo posadzę choinkę..... i to wszystko wezmę w jedną rabatę od koreanek, aż po nową choinke..... wsadzę tam trawy i coś jeszcze....
Choinka i tulipanowiec mają mi zasłonić chałupe , która jest centralnie na widoku.... A miałam tam taką piękną panoramę na cała okolice

Anula, czy to jest pergola? Możesz w wolnej chwili pokazać ją w całości. Jestem na etapie zakupu - albo pergoli albo altanki a ten kawałek Twojej ładnie się prezentuje
Mala_Mi 13:04, 08 mar 2012

Proszę Jeszcze nie obrosła ale ma czas.... a przy okazji widać jak basen i trawy zasłaniają skalniak.
anika 13:09, 08 mar 2012

och ach ech, super świetna. Jakie to drewno? O matko jak urosną pnącza to będzie coś fantastycznego Ja się zastanawiam co jest lepsze: altana czy taka osłaniająca od słońca pergola. Altana zasłania cały świat to wg mnie minus a pergola nie ma zadaszenia. I jak tu dokonać wyboru?
Mala_Mi 13:18, 08 mar 2012

Najlepiej jedno i drugie
Altanę w ogrodzie, a przy tarasie pergola
anika 13:23, 08 mar 2012

haha, coś w tym jest. Ale co za dużo to ... A nie widziałam altanki u Ciebie, masz takową, może cosik doradzisz początkującemu ogrodnikowi
Milka 13:24, 08 mar 2012

Aniu i mamie i tobie wszystkiego najlepszego w dniu naszego świeta

ale masz fajnie teraz
Mala_Mi 13:25, 08 mar 2012

Ja tam bez altanki
Poimperzować mog na tarasie, jedyna wada to to, że nie ma zadaszenia i jak pada deszcze to kicha..tera jakbym budowała dom, to koniecznie z kawałkiem zadaszonego tarasu

A altanką nie chę sobie gracić ofgrodu..wystarczy mi szklarnia..a i domek ogrdonika też by sie przydał.... aby wyprowadzić sie z garażu w celu uniknięcia awantur kto zrobiłgorszy bałagan