Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 19:52, 06 lut 2012

Do góry
już niedługo.....

Plenny "Red Lec"
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 19:51, 06 lut 2012

Do góry
ele2001 napisał(a)
już nie długo.....

Ale narobiłeś apetytu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:46, 06 lut 2012

Do góry
Znaleźć ekipę, ktora w czasie boomu budowlanego wybudowalaby takiego "cudaka" to też była sztuka. Ale się udało i jesienią 2008 starujemy.
Najpierw fundamenty jak dla schronu przeciwlotniczego lub pod biurowiec

Potem "stalowy potwór" gdyz dom szkieletowy oparty na konstrukcji stalowej.

Roślinna oslona przy tarasie 19:39, 06 lut 2012

Do góry
Witam,

korzystajac z dlugich zimowych wieczorow, planuje ogrodowe male rewolucje u siebie.

Szukam czegos ciekawego aby oslonic sie od sasiadow i ulicy gdy siedzimy na tarasie.Nie musi byc to w sumie az takie wysokie(chos nie wykluczam tez takiej opcji)

Chce wsadzic cos na skraju skarpy.

Mialam propozycje drzew ( po 2-3 szt po kazdej stronie) np śliwa Pissardii lub robinia Umbraculifera,lecz nadal szukam.

Ogrod moj jest w stylu minimalistycznym.Jesienia posadzilam kolo fontanny rabate z traw ozdobnych.Z przodu domu pod plotem posadzilam 10metrowy rzad rozplenicy japonskiej.

Zastanawiam sie co moglabym posadzic na tej skarpie by sie troche oslonic czy iglaki czy moze tez jakies trawy ozdobne?Co myslicie?

Uploaded with ImageShack.us

Ogród irci 19:37, 06 lut 2012

Do góry
Aniu, zakochałam się w tych balerinach od pierwszego wejrzenia. Wisiały na tarasie w 2010r. latem. Ubiegłego roku już niestety nie mogłam ich nigdzie znaleźć. Na przechowanie nie mam warunków i choć próbowaam - nic z tego nie wyszło.
A że uwielbiam fuksje, to w zeszłym roku zdecydowałam się na taką:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:34, 06 lut 2012

Do góry
Kocham angielskie ogrody i nic z tej miłości nie jest w stanie mnie wyleczyć

Paeonia - Piwonia 19:26, 06 lut 2012

Do góry
Elawroclaw napisał(a)
Moja piwonia drzewiasta , która co roku zachwyca swoim kwitnieniem :

znalazłam Elu , Twoją piwonię, bardzo cenna odmiana aeoniaSuffruticosa4.jpg&filetimestamp=20060426021443" target="_blank" rel="nofollow">http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=PlikaeoniaSuffruticosa4.jpg&filetimestamp=20060426021443 jest z podgatunku osti a odmiana – lishizhenii , nazwa chińska Feng Dan

Piwonie drzewiaste dzielą się także ze względu na formę kwiatów. Wyróżnia się formy:

* lotosu,
* chryzantemy,
* róży,
* anemonu,
* korony.
Mój ogród 19:23, 06 lut 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
tak wyglądała Wisła pod Włocławkiem w niedzielę.

Pięknie uchwyciłaś panoramę prawobrzeżnego Włocławka z pod mostu, ja przeważnie patrzę na drugi brzeg z jego wysokości
Ogród irci 19:16, 06 lut 2012

Do góry
ircia napisał(a)

Irciu jakie piękne baletniczki wstawiłaś, jeszcze nie widziałam ich w takim kolorze.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:56, 06 lut 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ale na początek ja zdominowana przez bukszpany

Ja tak samo zdominowana, więc teraz przyznaj się bez bicia, czy dlatego trafiłaś na nasze Ogrodowisko???

No i jeszcze potrzebuję informację, co to za ogród wiem, już doczytałam - Wersal. czytam od początku Twój wątek.
Ania i róże i cała reszta :) 18:38, 06 lut 2012

Do góry
Naprawdę chętnie będę śledzić Twój wątek, ponieważ nie umiem sobie radzić z chorobami róż. Ten rok dał mi porządnie w kość. Wydaje mi się, że żadne preparaty nie działały (fakt, że nie utrzymywały się zbyt długo na liściach przez te deszcze), i chciałabym w tym roku zmienić im miejsca, posadzić w grupach, poczęstować zdrowo końskim obornikiem... A Twoje doświadczenie na pewno mnie zmotywuje. Jesienią chciałam zamówić nowe gatunki z Rosarium, ale wystraszyłam się, że nie dam sobie z nimi rady.
Masz przepiękne okazy i wspaniałe kompozycje.
Poniżej szczyt tego co mi udało się osiągnąć

Ogród botaniczny w Powsinie 18:35, 06 lut 2012

Do góry
Jest też bogata kolekcja róż.

Ogród botaniczny w Powsinie 18:33, 06 lut 2012

Do góry
I ciąg dalszy

Rajski ogród Ani 18:27, 06 lut 2012

Do góry
Dziękuję Marto za ciepłe słowa dla Ciebie mam orliki

Ogród botaniczny w Powsinie 18:26, 06 lut 2012

Do góry
A ja lubię ogród w Powsinie mimo jego nieuporządkowania. Łatwo w nim się odnajduję, choć ma tyle zakamarków. Centrum ogrodnicze było (przynajmniej było 2 lata temu) ok. 100 m od wejścia głównego.
Kilka letnich zdjęć.

Rajski ogród Ani 18:18, 06 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ach te bzy pachnące, nie mogę się doczekać
Irenko nie tylko bzy pięknie pachną wiosną ale irysom też nic nie można zarzucić

HEMSTITCHED
Ania i róże i cała reszta :) 18:14, 06 lut 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Aniu, ja naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego całego ogrodu. I z wpisów widze, że nie tylko ja. Twoje różowe cuda prześliczne! Sama chcę właśnie różowymi różami obsadzić jedną stronę tarasu Myślę o Home&Garden posadzoną na przemian z Berleburg
Myślisz, że dobrze będzie im razem?

Nie wiem jak dziękować za tak miłe słowa .

Home & Garden mam, nie rośnie mi wysoko a raczej bardziej rozłożyście.
Jej pędy się trochę pokładają, szczególnie w trakcie kwitnienia.
Berleburga nie mam, ale z tego, co wiem, pokrój i wzrost ma podobny.
Róże różnią się kolorem kwiatów, HG ma delikatniejszy odcień różu.
Można zaryzykować z naprzemiennym nasadzeniem, ale w takiej sytuacji powinno być między nimi trochę przerwy. Tak myślę. Bo, jeżeli nie zgodzą się z wysokością (każda odmiana ma też swoje tempo wzrostu) czy szerokością, będzie harmonijnej, gdy nie będą na siebie nachodzić.

To moja HG
.
Przepraszam, że niektóre zdjęcia umieszczam z moim znakiem wodnym, ale jak mam akurat takie do dyspozycji na serwerze (blog) to po co szukać tego samego na płytach .

Rajski ogród Ani 18:08, 06 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Wiosny mi się chce i takiego bzu...
Proszę bardzo Aniu

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:08, 06 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Pełne są cudnie, ubielbiam białe z dodatkiem fioletu

Ja też .
Mam sporą słabość do kwiatów z nurką fioletu .

i ja też

Oooo - to mamy tą samą chorobę

Dlatego będę szukać takich petunii jak Danusia miała u siebie latem - od bieli do fioletu

Mój ogród 18:07, 06 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia parkowe. Przy dużym mrozie zdarza się ze ptaki zamarzają w wodzie. Kaczki maja spory kawałek wody ale jeden łabędź albo siedzi na lodzie albo już przymarzł.Mam nadzieję że tam ktoś tego pilnuje.Piękny ten wodospadzik.Ja tez będę czekac na wiosenne i letnie zdjęcia parku.

Dzięki wszystkim za odwiedzenie mojego wątku.
Bogdziu ludzie dokarmiają ptaki, a czy ktoś je pilnuje - nie wiem. Łabędzie zimą zawsze widziałam na Wiśle, w tym roku są na Zgłowiączce. Nie widziałam, żeby jakiś łabędź był przymarznięty.Myślę, że jest jakaś instytucja w mieście, która zajmuje się tymi pięknymi ptakami.
Nikt nie spodziewał się tak srogiej zimy, przecież tak długo było ciepło. Wisła w pod Włocławkiem do połowy zamarznięta, na środku widziałam płynący nurt. Tak wyglądała Wisła pod Włocławkiem w niedzielę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies