Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

annawu 19:16, 06 lut 2012

ircia napisał(a)

Irciu jakie piękne baletniczki wstawiłaś, jeszcze nie widziałam ich w takim kolorze.

ircia 19:37, 06 lut 2012

Aniu, zakochałam się w tych balerinach od pierwszego wejrzenia. Wisiały na tarasie w 2010r. latem. Ubiegłego roku już niestety nie mogłam ich nigdzie znaleźć. Na przechowanie nie mam warunków i choć próbowaam - nic z tego nie wyszło.
A że uwielbiam fuksje, to w zeszłym roku zdecydowałam się na taką:

Gardenarium 19:39, 06 lut 2012

Fuksje bardzo urokliwe, czy je zimujesz czy kupujesz co roku nowe?

Instagram Ogrodowiska
ircia 19:40, 06 lut 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko, to ciągle Ty??????? Ech, z trudem Cię rozpoznałam!!!!
Domyślam się, że towarzyszy Ci wnusio?

to my ogrodniczki, Irena i Gabrysia

No, jeszcze parę lat i Gabrysia dołączy do Ogrodowiska Babcia na pewno przekazała jej trochę swoich genów No a ogródek babciny pamiętam nie tylko ja, ale cała masa nas tu na forum

annawu 19:42, 06 lut 2012

Ta też ładna, ale ta poprzednia przebija ją.)
EPODLAS 19:46, 06 lut 2012

Twoje tulipanki te małe to tulipany "greigii" ? Ja uwielbiam te wczesnowiosenne tulipanki. Mam ich trochę i co roku dosadzam. Muszę przyznać, że podobają mi się bardziej niż te wysokie. Zawsze z niecierpliwością wypatruję kiedy zaczynają wychodzić z ziemi.
ircia 20:05, 06 lut 2012

Danusiu, bardzo boleję nad tym, że nie mam odpowiedniego miejsca na przechowywanie roślin zimą -albo mają za ciepło, albo za zimno. moje próby przezimowania dalii, pelargonii, fuksji, oleandra nie powiodły się Kupowałam po prostu nowe. Muszę jednak podpowiedzieć mojemu M. że możemy znaleźć kwaterę u teściowej Ma dobre warunki

Aniu, też uważam, że ta jasnoróżowa nie ma sobie równych Może trafię w tym roku na taką

Bożenko, masz rację - te tulipany to Pinocchio (gregii). Są wyjątkowe - kwiaty są bardzo smuke (dł. ok. 7-8 cm), ale wyrastają z bardzo króciutkiej, sztywnej łodyżki. I właśnie ta wyjątkowa budowa wg mnie świadczy o ich wyjątkowości. Mogłam przyglądać się im godzinami, kiedy zakwitły!
Jesienią posadziłam nowe cebulki różnych tulipanów botanicznych, jak zakwitną to na pewno pochwalę się nimi
ircia 20:12, 06 lut 2012

Skoro tak dużo wśród nas miłośników fuksji to pokażę jeszcze moją ogrodową „Mrs.Pople„:

justi 20:22, 06 lut 2012

annawu napisał(a)
Ta też ładna, ale ta poprzednia przebija ją.)

Popieram w 100%. Jest cudowna, pełna i prawie biała.
annawu 20:25, 06 lut 2012

Przykrywasz ją na zimę?

Raz dostałam sadzonkę od znajomej, nie przykryłam jej i nie przetrwała zimy.