Nasze dwa jakże różne ogrody łączy to samo ...... lampy ogrodowe Supcio zdjęcie i nie tylko to ....
Tak widziałam Sylwio te lampy u Ciebie , zawsze śmiałam się do siebie jak na nie patrzyłam w Twoim ogrodzie.
Wiesz ja się zastanawiam czy je w przyszłym roku nie przemalować na srebrno, jakoś tak mi by bardziej pasowały u mnie, ale do końca nie jestem pewna.
Justi, namiastkę bonsai robi się z nieudanych, albo uszkodzonych egzemplarzy oczywiście nie zawsze, stanowczo odradzam cięcie tej kuli. Jest piękna i ja bym wiele dała żeby taką mieć.
Natomiast powalcz aby pod nią pojawiło się pod nią wiele kul dużych nie malutkich, chętnie w innym kolorze (berberysy, tawuły japońskie żółte, inne cisy np. żółte, bukszpany zielone i żółte).
Zbyszku, nie maluj żadnych kresek, bo Krysia zawsze mówi, że jest damą, a damy mają swojego kierowcę. Ja zrobiłam okropną głupotę, bo po przerysowaniu facetowi karoserii już więcej nie siadłam za kierownicę.Doznałam takiego urazu psychicznego, bo facet tak się zachowywał, że nie mogłam z siebie wykrztusić słowa.Skorzystał jeszcze na tym, bo z mojego ubezpieczenia wymienił sobie części których nie uszkodziłam. Teraz też jestem damą i mam kierowcę.
Jak się zachowują kierowcy Marysiu - to też wiem . A zwłaszcza ci co latają codziennie do kościoła. Tylko skąd wezmę taką śliczną czapkę . Może mają pod arkadami w Iwoniczu-Zdroju ?
Termin czerwcowy jest narazie w planach a w nim ogrody w hrabstwie Norfolk i w pobliżu.
W styczniu okazało się, że początek lipca.
Nieodkrytych miejsc jest tam mnóstwo. Mamy już wstępną listę ogrodów, biuro pracuje nad ofertą.
Niezależnie szukamy innych ofert, planujemy różne opcje, aby nasz wyjazd był jak najbardziej atrakcyjny.
Taka wycieczka również samolotem, a po Anglii angielskim autokarem z klimatyzacją trwa 8-9 dni, ale w tym roku udało mi się zwiedzić 16 ogrodów. Plus dodatkowe atrakcje (3 piękne miasta).
Część tych ogrodów już opisałam, zapewne czytaliście.
Tutaj także zapisujemy się, zgłaszamy chęć wyjazdu aby móc zorientować się, Jak podamy ilość chętnych być może cena dzięki dużej frekwencji będzie niższa.
Przepraszam za nieobegność paru dni.
Po trzydniowych rozważaniach,poszukiwaniach postanowiłem zrobić plagiat,Danusiowego ogrodu.
Jak zobaczyłem je wymiękłem,kurcze będę miał namiastkę Danusiowego ogrodu pomyślałem chyba mi wybaczy , musze je mieć w swoim ogrodzie i zakupiłem, miotałem się 2 godz czy je kupić czy nie.
Kupowałem je z taka myślą co powiedzą na to Danusia i moi ogrodowiskowi przyjaciele.
Wybaczcie bukszpany były silniejsze ode mnie.