Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:33, 03 lut 2012

Wyszłam dzisiaj na chwilę do ogrodu... minus 14 obecnie, brr...

Wychodzące pąki hiacyntów przysypałam ziemią, ale chyba za późno.. ciekawe czy zakwitną...

Niektóre mają białe odmrożone czubki :/

Róże mają takie kopczyki - nie wiem czy nie powinny być większe, ale ziemi mi zabrakło :/

Juki i bergenie wyglądają na nieźle zmarznięte.. ciekawe czy bergenie zregenerują te liście? Czy tylko nowe wypuszczą?

Przed domem mam same otulone bukszpany, mój M się załapał na fotkę

Liliowce zaczęły w międzyczasie kiełkować..

I chyba narcyzy?

Rododendrony wyglądają okropnie... dobrze że za domem przy tarasie, a nie z przodu - nie straszą tak bardzo

A na deser - dostałam właśnie przesyłkę od Danusi - dziękuję bardzo!!!

shrekol 16:03, 03 lut 2012

Karolino widzę, że u Ciebie rośliny wiosne poczuły a tu mrozy takie i najgorsze, że bez śniegu oby jak najszybciej się skończyła ta zima
popcorn 16:52, 03 lut 2012

Nie wiem co im się stanie, jak teraz tak zmarzły... mam nadzieję będą kwitły i tak! U Ciebie jakiś śnieg na podjeździe chociaż był, u nas prawie nic... czekamy na wiosnę Na razie minus 18, ledwo słońce zaszło...

Skończyłam katalog, mogłabym jechać na urlop - w przyszłym tygodniu planowaliśmy kilka dni w Istebnej.. ale co to za przyjemność w takim mrozie jeździć na nartach... nawet pół dnia byśmy nie wytrzymali...

Weekend, jupi!
Sebek 21:52, 04 lut 2012

Fajna przesyłka. A co do roślinek - kibicuję im
popcorn 08:24, 05 lut 2012

Dzisiaj "tylko" minus 17 zawsze lepiej niż -21 Ciekawa jestem co będzie z tych roślin... trzeba uzbroić się w cierpliwość.. czekamy więc
popcorn 20:14, 05 lut 2012

Znów minus 20...

Znalazłam super szklarnię - idealna do przyklejenia z tyłu naszego garażu. 3.700 złotych.

Taka:

mmm

Wymiary:

Żródło fotek: www.agrosklep.pl

może mój M zmięknie... pytanie tylko czy ze sprawą spadkową coś ruszyło.. muszę się wybrać do właścicieli tej działki, czy na wiosnę jest szansa ją kupić? Czy załątwili te sądowe sprawy? Byloby super!
Bogdzia 20:19, 05 lut 2012

Ja też się martwię bo i u mnie tez śniegu prawie nie ma .
anika 20:20, 05 lut 2012

Ale fajna ta szklarnia. Bardzo zgrabna. Tylko musi być usytuowana najlepiej od południowej strony.
popcorn 20:29, 05 lut 2012

hej Bogdziu, Aniu,

Bukszpany sadzone na jesieni i w zimie pootulałam jutowymi workami albo pudełkami kartonowymi, o nie głównie się martwię.. mam nadzieję przetrwają.

Szklarenka byłaby od wschodu, południe byłoby od strony wejścia. Chyba też dobrze. Wystawa wschodnia jest dość dobra, szklarnia w lecie się nie przegrzewa. Z tego co pamiętam poleca się wystawę wschodnią lub zachodnią (chyba że to było o ogrodach zimowych... ale to chyba wsio ryba
Gardenarium 20:30, 05 lut 2012

Niekoniecznie od południowej, bo będzie za gorąco, polecam wschód lub zachód. Wywietrzników może zabraknąć do obniżania temp.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies