Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 12:10, 03 lut 2012

Małgoś,miło,że jesteś! Zakupki jakoś zrobię sama z pomocą psa,bo mimo mrozu wyprowadzać go trzeba.
Jeszcze nic nie sieję,ale wytargałam z piwnicy 2 begonie i cebulki hipków.No i potrzebna dobra ziemia,a ja mam tylko tyle ,co do jednej doniczki.
Dobrze będzie,bo na dworze miło.
Co nie znaczy ,że w Twoim towarzystwie u mnie w domku nie było jeszcze milej...Zapraszam przy okazji bytności w pobliżu.......
Agato,Azalia już mnie przerosła.Co roku kwitnie .Mam chęć podebrać jej wiosną trochę odrostów.
laurowisnia 12:18, 03 lut 2012

Czyli to jest ta pachnąca azalia? A czytałam gdzieś, że to takie "patykowate" krzewy, a u Ciebie taka gęsta.
justi 12:19, 03 lut 2012

agniecha973 napisał(a)
No ja nie podbiję tej licytacji, u mnie -20.
Kaloryfer to u mnie parzy, jak sobie rozpalę

U mnie tak samo.

Fajnie Haniu do Ciebie zajrzeć lubię poczytać jak piszesz o spacerkach z psem. Teraz to spacerki krótkie bo za duży mróz. Słyszałam w tv, że pieskom mogą pękać nawet poduszki od dłuższego przebywania na mrozie. Mojego piecucha to rano nie można wygonić na dwór, dopiero koło południa jak go przyciśnie
Pozdrawiam cieplutko
popcorn 12:24, 03 lut 2012

Witaj Haniu,
ziemia kupiona? Udało się? U nas ogrodniczy też od kilku dni zamknięty... u mnie już poziomki posiane, te które radziłaś

Pozdrawiam serdecznie!
Karolina
agniecha973 12:29, 03 lut 2012

A moje psy dostały grubo słomy do bud i nie narzekają, tylko trochę więcej je tuczę w te mrozy. One są tak przyzwyczajone do temperatury, że w budach siedzą tylko jak pada i mocno wieje. Nawet jeszcze kilka dni temu widziałam jak z oszronioną sierścią rano chodziły. To znak, że leżakowały na dworze. Jeszcze nie widziałam, żeby któryś się telepał z zimna. Ale to dlatego, że one cały czas na dworze i furto się dostosowuje.
Gabriela 12:31, 03 lut 2012

Masz rację Haniu, dzisiaj najlepiej w ciepłym domku, z gorącą herbatką i z komputerem na kolanach. Nie wyściubiam nosa z domu, chociaż pięknie świeci słońce, ale okropnie marzłam w tym tygodniu, nie mogąc pozwolić sobie na siedzenie w domu.
agniecha973 12:38, 03 lut 2012

A ja przed chwilą wyszłam na kompostownik i jestem zaskoczona, bo słoneczko tak przygrzewa, że zrobiło się bardzo przyjemnie. W końcu nie ma tego zimnego wiatru. Nie wiem jak tam u Was, ale u mnie odpowiednio na spacery.
hanka_andrus 13:25, 03 lut 2012

Hura! Zrobiło się-5 !
Za chwilę jeszcze raz się wybiorę na dwór.....Trzeba nałapać trochę słońca pod powieki,żeby dać odpór depresjom zimowym.
Staję na zawietrznej twarzą do słońca ,zamykam oczy i tak stoję kilka minut.Potem świat o wiele przyjemniejszy jest.Prawie jak leżakowanie w górach.....Doradzam!
hanka_andrus 13:36, 03 lut 2012

Moja azalia ma chyba z 20 lat, i pachnie! ETYKIETKI NIE MAM, ale to taka ,która była w handlu w tym okresie,czyli najzwyklejsza.
Zdjęcia gołębia grzywacza z mojego balkonu

I trochę wiosennie

Milka 13:48, 03 lut 2012

hanka_andrus napisał(a)
Hura! Zrobiło się-5 !
Za chwilę jeszcze raz się wybiorę na dwór.....Trzeba nałapać trochę słońca pod powieki,żeby dać odpór depresjom zimowym.
Staję na zawietrznej twarzą do słońca ,zamykam oczy i tak stoję kilka minut.Potem świat o wiele przyjemniejszy jest.Prawie jak leżakowanie w górach.....Doradzam!

a ja wróciłam z ogrodu i temp. dalej -14 mimo, że słońce przygrzewa