Pogaduchy skowronków
08:44, 30 paź 2011
Witam i ja
więc chyba wstałam w/g zegara biologicznego niedzielnego 

Myknę pare fotek
Z tego że nie dostałem granitowych (kamiennych) słupów wys 120cm a trzeba było umocnić nasyp zastosowałem podkłady kolejowe.nadmieniam iż nie jestem za ich stosowaniem w ogrodzie. Nasuwa mi się pomysł zakrycia ich bambusem co byście doradzili.
We wnęce chce zastosować białe bieluśkie otoczaki takie 10 cio centymetrowe i formowane miniaturowe drzewko.![]()
Pierwszy raz w życiu spróbowałem zrobić stroik na grób, zazwyczaj była tylko chryzantema - nawet mi się spodobał jego ostateczny wygląd
![]()
Białe hortensje będą w wazonie, także będzie trochę powiązania
Witam!
Pomóżcie proszę !
Moje różaneczniki posadzone wiosną ,na lekkim podwyższeniu w ziemi do różaneczników, zaczynają chorować . Liście robią się żółte po bokach i u nasady pędów . Może za często podlewam ,chucham i dmucham , może za wcześnie wyściółkowałam , za grubo . Tyle pracy !
Czy to normalne ,że pod warstwą kory robi się biały nalot ,proszek,kiedy rozgarniam ,unosi się biała mgiełka.
Może teraz kiedy są mniej albo wcale nasłonecznione mają za mokro?
Zauważyłam ,że posadzony na sąsiedniej rabacie 2 tyg. temu bukszpan ( również po stronie północnej jak różaneczniki) też zaczyna żółknąć .
Od południa mam też posadzone różaneczniki i dbam o nie tak samo troskliwie - wszystko z nimi ok, tylko opurchlak ...
Dziś poodcinałam sekatorem całe gałązki zajęte chorobą...aż się serce kraje.
Co robić?
Pozdrawiam
Ola.
![]()
![]()
![]()
![]()