Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z lustrem 20:53, 10 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu ponawiam pytania

Stosujecie całkiem inne pojemniki - czy szmer wody słychać, jeśli woda spływa tak nisko?
Jednak fajne jest to dodatkowe coś - pewnie do sięgania po pompkę??

Szmer słychać normalnie Sebciu. Zauważ, że woda na tym troszkę stoi.

Ta klapka z łatwością pomaga dostać się do pompy.

Ogród zmyślony 20:48, 10 paź 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
no to bomba.Ciekawe tylko, czy korzenie dużego platana nie ryją trawnika i czy coś pod tym urośnie

2006

2011

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:47, 10 paź 2011

Do góry
No proszę - grudnik w październiku

Swojego rozsadziłem i wyniosłem na pewien czas na dwór - podobno to im pomaga zawiązywać pąki - zobaczymy. W ogóle mi nie rośnie, a w zeszłym roku dał aż dwa kwiaty...

Ogród - moje hobby. 20:45, 10 paź 2011

Do góry
Halinas napisał(a)
Z dzisiejszych wiadomości z jednej kuli beton odpadł, piłka była zbyt śliska, trzeba szukać dalej.
Ponieważ dołączyłam do Ogrodowiska jesienią, kilka letnich obrazków, zrobionych grafiką, która jest moim drugim hobby.
wiosna

lato

Oj to niedobre wiadomości.

Halinko, ja myślisz- zastosowanie bandażowego lub gazowego opatrunku na piłkę jako warstwa pierwsza i dopiero na to grubsza warstwa zewnętrzna, czy nie warto próbować ?
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:44, 10 paź 2011

Do góry
ell napisał(a)
A to moja zimowa samotnia.

bardzo sympatyczna 'samotnia' ...
ale jak jest tu z temperaturą ? nie przegrzeją się Twoje rośliny ?
no, to trochę noszenia wody tez będziesz miała
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:43, 10 paź 2011

Do góry
GRATULACJE

Tak mnie obsypało kwieciem, o tej porze roku

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:24, 10 paź 2011

Do góry
Jak powiedziałam, tak zrobiłam. MIałam nosa na hortensje "Silver Dollar"

Ta dan Jaki ten widok malowniczy Sebek patrz i ciesz się

Robi na trzystu metrach ;) 20:19, 10 paź 2011

Do góry
Drewutnia
od kiedy kupiliśmy działkę, wiedziałem że po skończeniu wszelkich robót związanych z ociepleniem i tynkowaniem domku, będę musiał zmierzyć się ze zrobieniem drewutni. Ponieważ w domku mamy kominek, siłą rzeczy potrzebowaliśmy miejsca na drewno różnorakie

Im bliżej jesieni tym bardziej czułem wibrujące w powietrzu, niewidzialne naciski ze strony Szefowej, tak więc jak tylko tynki zaczęły schnąć wziąłem się do roboty.

Z tyłu domku od strony południowej było idealne miejsce. Poprzedni właściciel coś w tym miejscu kombinował i zostawił sporą betonową wylewkę o wymiarach 200x75cm. Wystarczyło przedłużyć ją o metr w stronę komina i na tym postawić konstrukcję z drewna

(kolor tynku nie do końca był tym naszym wymarzonym, ale dostaliśmy go od dobrych ludzi więc nie narzekaliśmy Na szczęscie jest tylko na tej jednej ścianie

Długie, prawie 3 metrowe belki miały posłużyć za szkielet konstrukcji, a deski z palet po zaimpregnowaniu przydały się na "podłogę" oraz ściany

Najwięcej czasu zajmowało mi przygotowanie i malowanie materialu.

Sam montaż był dużo przyjemniejszy wysokość drewutni miałem ograniczoną oknem, tak więc nie potrzebowałem pomocy przy montowaniu górnych belek. Było akurat na wyciągnięcie ręki w górę

A jeszcze przy okazji malowania Szefowa podrzuciła mi drewnianą "donicę" do zaimpregnowania. Rosną w niej różne ziółka do obiadów, nazw niestety nie pamiętam

W międzyczasie zajrzał mój tata który stwierdził że przydałoby się dojście do drewutni, więc zrobil kawałek Ścieżki z kamieni:

Niestety kamienie szybko się skończyły, więc załatwił trochę pozbruku. Nie pasuje to do królewskich ogrodów, ale działa. A to najważniejsze

Przy okazji zostało mi jeszcze kilka palet więc zrobiłem naprędce jeszcze tymczasową kładkę Później coś się wymysli

Kontrola Szefowej. Groźna mina, więc przyspieszam ruchy...

Daszek z tworzywa to była już ostatnia część montażu. Pierwsze deszcze już spadły, więc wkrótce okaże się ile toto wytrzyma
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:17, 10 paź 2011

Do góry
Zmiany sa szalenie motywujace

A oto co sie dzieje na prawo od ula.

Roze byly trzy, zostala jedna, dwie umarly
W tym miejscu mam chrapke na delikatna metamorfoze - zamiast kulek, rozy i jalowcow biale hortensje podsadzone np. goryczka....

A naprzeciwko ula

Niedlugo przejde do tego co mnie naprawde boli i co bezwzglednie zamierzam zmienic (poza tym skrawkiem z piwoniami z poprzednich postow)
W cieniu - zacieniona 20:04, 10 paź 2011

Do góry
Przygotowania do zimy -wykopki...szczawik
i olbrzymie bulwy dziwaczka
W cieniu - zacieniona 19:58, 10 paź 2011

Do góry
Wajgela -chcę ją mieć w doniczce też zakwitła -ukorzeniałam latem.
W cieniu - zacieniona 19:54, 10 paź 2011

Do góry
Liliowce od Łucji ładnie się przyjęły.
W cieniu - zacieniona 19:52, 10 paź 2011

Do góry
Dwa tygodnie nieobecności ... i wszędobylskie chwasty.Miniaturowa hosta zakwitła na fioletowo.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:49, 10 paź 2011

Do góry
Witam wszystkich nowoprzybylych i dziekuje za odwiedziny

Co do tego malego balaganu chcialabym go zmienic i uporzadkowac, tylko oczywiscie nie mam pojecia jak. To jest wlasnie moj problem, zamiast zaplanowac na spokojnie ide na zywiol...

Danusiu, bardzo dziekuje za uwagi, szczegolnie za pochwale, bo to bardzo motywujace . Prawde powiedziwszy to mnie wyczulas. To golenie ostrokrzewu to miala byc proba zrobienia bonsai, ale jak moj malz zobaczyl stos galezi i wygolony krzew to dlugo nie mogl odzyskac glosu
No i tak przycichlam, ale tez sama nie wiem jak dalej ciac, zeby to mialo rece i nogi.

A to kolejne odcinki:

Obrazek terazniejszy, ale latem wyglada nie najgorzej. Sloneczniczki kwitnace na zolto oraz biala i fioletowa szalwia. Niestety sloneczniczek chyba do wyciecia bo swierk juz sie rozrosl i potrzebuje wiecej miejsca i kilka krzaczkow szalwi bede musiala zlikwidowac. Dlaczego???

oto powod

Latem dosc mocno zaslaniaja ul i trzeba podwiazywac, a to nie jest zbyt komfortowe zajecie. Ja sie pszczol nie boje, ale moj maz juz bardzo.
Co prawda w tym roku stracilismy caly roj na wiosne, wymarzly biedulki i nowy nie przyszedl, ale licze, ze w przyszlym roku pszczolki sie wprowadza. Uwierzcie na slowo, nie ma to jak miodzik z wlasnego ula
O....! 19:47, 10 paź 2011

Do góry
brzozy u mnie...

i barwy jesienne ( z brzozami w tle) ...
Ogród - moje hobby. 19:42, 10 paź 2011

Do góry
Z dzisiejszych wiadomości z jednej kuli beton odpadł, piłka była zbyt śliska, trzeba szukać dalej.
Ponieważ dołączyłam do Ogrodowiska jesienią, kilka letnich obrazków, zrobionych grafiką, która jest moim drugim hobby.
wiosna

lato

Ajuga reptans (Dąbrówka rozłogowa) 19:34, 10 paź 2011

Do góry
Może i kwiaty nie są atrakcyjne, ale... też zależy z jakiej perspektywy się na nie patrzy
To rosnąca na łące. W naturalnym środowisku.

Pozdrawiam,
Wojtek - LeroyMerlin
pysznosci z cukini 19:17, 10 paź 2011

Do góry
Na balkonie mam zapas cukinii, to będzie dziś na kolację -uwielbiam takie jedzenie

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:44, 10 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Słuchajta - GAZONY DO USUNIĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!

oł jeeeaaaa

Tylko co ja zrobię z 24 betonami?

Daj ogłoszenie jakieś w gazecie lokalnej, albo rozwieś ogłoszenie na słupach może ktoś kupi.
Ludzie różnych rzeczy szukają.
No i jeszcze spóźnione gratulacje ode mnie.

Ogródek Hanusi po zimie 18:12, 10 paź 2011

Do góry
Haniu, nic straconego. Zapraszam do siebie, to pojeździsz no i skoro uwielbiasz konie, to specjalnie dla Ciebie (mój pupil w rzepaku)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies