Chyba, żeby całkiem wysadzić blue stara i lime glow - a wtedy dać tam jedną kulę z cisa podsadzoną bukszpanem?
Lub dwie kule na pniu - tylko różnej wysokości
Justi, ciekawa jestem, na które się zdecydowałaś. Ja mam podobne dylematy. Mam taką samą cegłę klinkierową. Danusia mi doradza donice Deroma lub Silma, ale poczytałam, że na nie wyłazi patyna, a ja ciągle z nią walczę na płocie i raczej wolałabym gładkie. Nie to że mi się nie podoba, ale osobiście widzę ją w innych niż moje klimatach. U mnie nie ma nic postarzanego
Mam takie zdjęcie, ale z tej perspektywy chyba mało co na nim widać. Na tej części są głównie hosty. Za świerkiem są hortensje, a za nimi widać częściowo klon palmowy. Powyżej wsadzony trzy lata temu na próbę cis Hillii i dalej mniejsze tegoroczne. Dalej pęcherznica plus misz masz. Na wiosnę planuję zmieniać i dosadzać.
O fajnie.. a tam w głębi to masz jakąś śliczną różyczkę?
Chciałabym, aby wszystkie pachniały tak silnie jak Mme Isaac Pereire, ale cóż zrobić jak inne kuszą swym wyglądem i kwitnieniem, które trwa do końca sezonu, a nie zanika po pierwszym najbujniejszym rozkwicie jak u Mme.
Czy te New Dawn rosną obok siebie? Widok byłby niesamowity.
Mme Isaac Pereire
Mam takie zdjęcie, ale z tej perspektywy chyba mało co na nim widać. Na tej części są głównie hosty. Za świerkiem są hortensje, a za nimi widać częściowo klon palmowy. Powyżej wsadzony trzy lata temu na próbę cis Hillii i dalej mniejsze tegoroczne. Dalej pęcherznica plus misz masz. Na wiosnę planuję zmieniać i dosadzać.
Dziewczyny, przez Wasze krecie perypetie z pracy mnie wyleją - jak poczytałam wymianę zdań na ten temat to buchnęłam śmiechem na głos - no nie mogłam się już powstrzymać . No i musiałam się tłumaczyć...
Elu, czy Ty przypadkiem nie powinnaś zacząć książek pisać - gatunek dowolny, ale masz styl i poczucie humoru Chmielewskiej, którą uwielbiam
Pogoda wciąż sprzyja pracom ogrodniczym. U mnie dzisiaj piękne .
A u nas w końcu pada dłuuuugo wyczekiwany deszcz!!! jeszcze 2 lata temu nikt by mi nie wmówił, że kiedykolwiek będę się cieszyć z takiej pogody pod psem
Wieloszko, pozdrawiam! Jestem bardzo ciekawa jak wygląda u Ciebie ogród o tej porze roku? Pokażesz jakieś fotki?
Domi, nie ma co pokazywać. Smutno u mnie i pustawo w wielu miejscach - dopiero o tej porze roku widać ile mam liściastych roślinek - nie zimozielonych, bez których nie jest już tak ładnie Ale przynajmniej widzę teraz dokładniej, że potrzebuję więcej zimozielonych. Dlatego tak się zachwycam Twoim ogrodem, Danusi, Richiegio, Oli i wielu innych - które pięknie wyglądają o każdej porze roku. Więc codziennie zaglądam do tej bajki pt. "Ogród Dominiki" i marzę...
Ładnie, ładnie. U nas tak jeszcze nie było! Faktycznie wydłużył nam się sezon ogrodniczy. Ja podlewam i jeszcze kopię oraz zdarzyło mi się jeszcze plewić, bo na ziemi kompostowej tak fajnie rosną chwasty (na początek ).
Pogoda wciąż sprzyja pracom ogrodniczym. U mnie dzisiaj piękne .