Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - co dalej?

Mój ogród - co dalej?

Bogdzia 14:56, 23 gru 2011

Marta 19:39, 23 gru 2011

Najserdeczniejsze życzenia:
cudownych świąt Bożego Narodzenia,
rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
pod żywą choinką dużo prezentów,
a w Waszych pięknych sercach
wiele sentymentów
oraz
wszystkiego co najlepsze
w Nowym Roku

życzy Marta

Agnes 20:07, 23 gru 2011

Sebek 21:03, 23 gru 2011

monteverde 01:19, 28 gru 2011

Serdeczne życzenia imieninowe
ewaglen 14:10, 03 sty 2012

Dziękuję Wam moi kochani za pamięć i ciepłe słowa. Ja byłam w okresie około świątecznym bez dostępu do sieci, dlatego teraz składam Wam moc noworocznych życzeń. Niech ten 2012 rok będzie dla Was dobry, pełen konstruktywnych działań i spełnionych marzeń. Cóż więcej...bądźcie po prostu szczęśliwi
ewaglen 18:36, 07 sty 2012

Dzisiaj u nas był ładny, słoneczny dzień, pospacerowałam po swoim ogródku, zrobiłam parę zdjęć. Jak nie połowa stycznia....Zobaczcie sami.....

ewaglen 18:45, 07 sty 2012

Magnolia ma dużo pąków. Mam nadzieję, że nie przymarzną...

pamelka 19:14, 07 sty 2012

Witaj Ewo, zajrzałam się przywitać i obejrzeć Twój piękny, jakże elegancki w każdy zakątku ogród.
To już przycięta wierzba? Czy tniesz ją jesienią. Ja swoje wczesną wiosną raczej.
Chciałam jeszcze o świerku do przedogródka parę słów napisać. Frohburga możesz się nie bać, to niezbyt wysoka odmiana /choć potrafi dorastać do 5 metrów/, ale jakby rozłożyła welon po ziemi ....
Wszystko zależy od tego jak wysoko będziesz go wspierać do góry.
Świerk Brewera to już zupełnie inna bajka.
A może skoro podobają Ci się Hortsman'y zdecydujesz się na świerk kłujący The Blues. Trochę płaczącej niebieskości wśród zieleni i żołtego .....
Wspomniana w wypowiedziach żurawka Georgia Peach to chyba jedna z najładniejszych wśród żurawek, nadająca się zarówno na cieniste, jak i słoneczne rabatki. A że są to roślinki prawie bezobsługowe pięknie zdobią ogród do dzisiaj. Również polecam gorąco.
O takie przemyślenia, sorry.
ewaglen 19:50, 07 sty 2012

Z reguły wierzby tniemy na wiosnę, ale ta, która widzisz miała takie długie gałązki, wiatr nimi szarpał na wszystkie strony i postanowiliśmy je obciąć w związku z tym.
Dzięki za sugestie dotyczące mojego przedogródka. Nie wiem czy wiosną zdołam ten kawałek przeorganizować, bo dopiero co była w tym miejscu rewolucja. Nie było jednak koncepcji, bo wszystko za szybko się działo. Dość gruba warstwa kamieni dodatkowo utrudnia przesadzanie. Świerki Nidiformis są już duże i ciężkie. Mój mąż nie wytrzymuje tempa zmian, które mu funduję...Każda jednak sugestia i uwaga pomaga dojrzewać moim decyzjom Dzięki serdeczne