Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Duże pole do popisu 08:43, 05 cze 2022

Do góry
Wkurza mnie widok tej ściółki z trawy. Kora jest 1000x bardziej elegancka. Pocieszam się tylko, że roślinki się rozrosną, kartony zabiją chwasty i się rozłożą i będzie super.

Tak ciężko sobie wyobrazić, że tawuła, co ma teraz z 50cm szerokości będzie miała z 2 metry A kaliny co teraz są niewinne kulki mogą się zmienić w 3-metrowe potwory.

Ten badylek to miejsce na buka Dawyck Gold.

Pachnący różami, malowany bylinami 08:38, 05 cze 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)
Nawet nie wiedziałam, że mam dwa odcienie fioletu.

Odrobina lekkości

Piękny duecik, rzeczywiście bardzo delikatny i lekki, co do koloru i pokroju, cudny.

Masz piękną kolekcję irysów, różaneczniki też dały popis, zachwycające.
Duże pole do popisu 08:37, 05 cze 2022

Do góry
I lilak Miss Kim, który nie nadąża zupełnie za kalinami, pewnie kiedyś go zjedzą. Albo będzie fioletową plamką, bo rośnie między dwiema kalinami.

Duże pole do popisu 08:36, 05 cze 2022

Do góry
Kalina Roseum. Odkąd corocznie pryskam ją Emulparem - nie łapią jej mszyce.

Duże pole do popisu 08:35, 05 cze 2022

Do góry
Taki gość przylatuje na śniadanie. Hehe, może wejdę w kartę dużej rodziny?

Duże pole do popisu 08:32, 05 cze 2022

Do góry
Zakupy dojechały.

Bodziszki Rozanne. Maleństwa i tutaj jestem rozczarowana, ale trudno. One szybko rosną.

Tawuła nippońska Snowmound

Do raju daleko - u Ewy 08:32, 05 cze 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ciekawe u kogo jeszcze kwitną tulipany?

Piękne tulipany i o tej porze? Wszędzie już przekwitły, chociaż u mnie trzymają się jeszcze dwa białe.
Czosnki masz przepiękne.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:30, 05 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Rok temu nabyłam do ogrodu polecanego przez Ewę/ Andę miniaturowego przewrotnika czerwonołodygowego. Ładnie się rozrósł. I cieszy oko. Zdecydowanie łatwiej go wkomponować w rabaty niż ostroklapowego. Dobrze sobie radzi w półcieniu.

Zgadzam się z Tobą, Haniu, ten przywrotnik jest sto razy fajniejszy niż ostroklapowy. Pozbędę się wszystkich ostroklapowych na rzecz czerwonołodygowych.
Ogród prawie romantyczny 08:18, 05 cze 2022

Do góry
Napia napisał(a)

Piękny początek kwitnienia róż. U mnie dopiero pączki.
Ogród Basi i Romka 08:08, 05 cze 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
I trochę cieniolubnych

Piękne cienioluby, bardzo lubię cieniste zakątki. I ta ścieżka jest super.
W ogródku Martki 07:58, 05 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Dziś dzień z gatunku "kiedy ja to wszystko ogarnę". Niespieszności pragnę... Weekend znów nie dla ogrodu, czekam na urlop, tylko on może mnie uratować.

Na pocieszenie kilka fotek cykniętych o poranku.

Życzę ciepłego weekendu i deszczu tam, gdzie go potrzeba...

Marto, czekam wakacji, żeby próbować "wszystko ogarąć". Uwielbiam pracę w ogrodzie, ale właśnie bez pośpiechu, a wciąż brakuje mi czasu. Weekendy jakoś też mi wypadają w różny sposób zajęte i tak niewykonane prace się kumulują. Ale trudno, trzeba się cieszyć tym, że rośnie, że kwitnie, że popadało......

Fotki o poranku bardzo ładne.
Wszystkiego po trochu 07:25, 05 cze 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dziękuję i ja za przemiłą wizytę, dla mnie za krótką, nie nasyciłam się pogaduchami z Wami
Biała azalia Persil i rh Sammetglut teraz najpiękniejsze jak dla mnie Guernsey Cream wspiął się na niego

Mirko, ja tylko wirtualnie pospacerowałam po Twoim ogrodzie, ale i tak jestem nim zachwycona.
Twoje rodki są przepiękne, kolory i rozmiary robią wrażenie.
Ptasi gaj 07:05, 05 cze 2022

Do góry
Słonko świeci jest nie źle.

Chyba Gobasiowa

Długo się trzyma w tym roku

Ptasi gaj 06:59, 05 cze 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)
Elu, gratuluję wnusi, to piękny prezent od życia. będziesz miała pomocników w ogrodzie

Dziękuję Ewo

Jak sobie sama nie zrobię to oprocz eMa który kosi trawy nikt mi nie pomaga.
Przyjeżdżają tylko wypoczywać.

Magary Dramaty z Rabaty 02:34, 05 cze 2022

Do góry
Zarówno ja, jak i obrażona na cały świat, sfochowana kocica o spojrzeniu godnym Bazyliszka, życzymy sobie i Wam udanej niedzieli w otoczeniu przyrody, własnej lub cudzej

Magary Dramaty z Rabaty 02:29, 05 cze 2022

Do góry
No to się napokazywałam i nadokumentowałam za wszystkie czasy
Zdjęcia się wgrywały na tyle wolno, że zdążyłam kilkanaście folderów nieogrodowych uporządkować Nie ma to jak mieć wolny weekend i spać w niedzielę do południa

Na koniec shirasawy aureum z pęcherznicą - bardzo mi ten duet pasuje

Magary Dramaty z Rabaty 02:21, 05 cze 2022

Do góry
I na koniec - rabaty przy domu (choć na pierwszym planie, w prawym dolnym rogu - rogal )
Cieszą mnie te rabaty bardzo bo długo na nie czekałam.
Lubię je, choć wiem, że są za małe i że wszystko jest za gęsto posadzone. Modernizuję zatem Poszerzać nie będę bo doszłam do wniosku, że w tym miejscu lepiej mieć "płytsze" rabaty ale za to swobodny dostęp do tego co na nich rośnie.
Nie bez znaczenia jest też to, że nasz Kot oraz inne dochodzące koty niechętnie korzystają ze schodów na taras. Za to chętnie zeskakują z tarasu nie patrząc na to, że coś przy tarasie rośnie. Przy węższych rabatach mam większe szanse, że doskoczą na trawnik i nie stratują wszystkiego po drodze

Sama się nie mogę nadziwić, że rok temu, o tej porze, wokół domu nic jeszcze nie rosło
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 02:04, 05 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Leon nie chce pozować, więc zapozowała 10latka

Troche się musi schylić, ale spokojnie wchodzą czasem i na siedząco tam urzędują.

Super. Dzięki wielkie.
Masz urocze dzieciaki :*
Nawet się nie spodziewałam, że jest tak spory.. bo wygląda,że córa w środku się wyprostuje. Świetnie, to znaczy, że opłaca się zbudować, bo ładnych parę lat u nas posłuży.

Piękna piwonia, niesamowity irys. A tła lamelkowego zazdraszczam. Pięknie będzie
Magary Dramaty z Rabaty 01:58, 05 cze 2022

Do góry
I to, co wszyscy podobno lubią najbardziej Szerokie plany, szerokie kadry, widoki ogólne, jak zwał, tak zwał U mnie takie:

Jedna z moich pierwszych rabat - "cebulowa" Jak ktoś się chce pośmiać musi się cofnąć do pierwszych stron wątku
Dziś w końcu posadziłam tam dalie Pomiędzy brzozami widać/nie widać dęba, którego mróz załatwił

A to widok, który lubię, szczególnie od czasu gdy wloty do szamba zostały zasłonięte odpowiednio dużymi kamieniami
Po prawej zegarowa w dwóch częściach, na wprost "cienista w przeróbce", ciut w lewo od cienistej rogal, a na dalsze lewo - to co przy domu

I "zegarowa", w części z zegarem:

Magary Dramaty z Rabaty 01:42, 05 cze 2022

Do góry
I śniedki kwitną - cieszą mnie bardzo dzięki Ewie-Andzie Wydaje mi się, że się namnożyły. Chyba jesienią dokupię i dosadzę też w inne miejsca. Kompletnie nie kojarzę, żeby był z nimi problem typu zasychające brzydko liście. Możliwe, że tak bardzo je lubię, że o ich wadach nie pamiętam

A szałwie już za moment

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies