Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogródek Iwony 23:33, 21 sty 2015

Do góry
Jakiś czas tak zostanie, a i tak nie mam nic w zamian
To muszę teraz pomyśleć jakie żurawki szybko się rozrastają i będzie można je podzielić. Pierwsza na myśl przyszła mi wielka i ciemna odmiana Binoche, albo żuraweczka Gunsmoke, ale ta jednak troszke srebrzysta i nie wiem czy będzie tu pasować.
Ogródek Iwony 23:08, 21 sty 2015

Do góry
Ja to likwidowałem żółty z rabat różowych i czerwonych jesienią Gdybym miał miejsce to strzeliłbym sobie taką ognistą rabatę bo tyle ładnych roślin w tych kolorach jest, ale jeden ogród to za mało Plan bardzo mi się podoba.
Ja bym jeszcze coś między trytomy wpakował, ale nie mam pomysłu co.
Ogródek Iwony 22:03, 21 sty 2015

Do góry
Eee Aniu jak to się nie nadaje

Miałem coś powiedzieć na temat planu, ale ja nie mam nic do dodania po opisie Małej MI. Ania dobrze prawi, rabata bylinowa ma to do siebie, że przyjmie dużo na plecy, ale bardzo dobre i sensowne nasadzenia już masz zaplanowane. Chciałem dodać pełnika pomarańczowego, ale o tym też już było wspomniane. Muszę pomyśleć czy ja mam jeszcze coś ładnego i pomarańczowego. Kurcze szkoda, że nie wpadłaś na tą rabate w zeszłym roku bo oddałem sporo żółtych i pomarańczowych bylin w tym dwie wielkie kępy liliowca Kwanso, muszę zobaczyć wiosną co mi tam jeszcze zostało
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:34, 21 sty 2015

Do góry
Ewo wybacz na chwile obecną nie przedstawię bo jestem bardzo nieczasowy i nie w humorze Avatarek bezosobowy

Alka taka ninja akcja z avatarkiem

Paweł mnie już się skończyły odcinki, a nie lubię oglądać filmików w słabej jakości, a tylko jeden sezon był w HD.

Iwonko to rozumiem, że jestem bezpieczniejszy Na tamto zdjęcie jakoś nie mogłem już patrzeć

Gosiu w niedziele nic nie zrobiłem i zobaczyłem wszystkie odcinki Jakoś poza tym, że sporo spraw na studiach to jakoś humoru brak, cały czas sobie podczytuje ogrodowisko, ale natchnienia na pisanie brak
Ogród symetryczny 12:36, 21 sty 2015

Do góry
Mariola ładny dom i zachęcające wnętrze... tak klimatatycznie, a łoże jak raju i takiego ogrodu Wam życzę..a Luki nie daj ruszyć...kochany psiak

Pozdrawiam...co tam za roślinki masz zadołowane?
Życie w wiejskim ogrodzie 20:42, 20 sty 2015

Do góry
Bez wątpienia twój ogród warzywny jest najładniejszy na forum i najokazalszy
Ogródek Iwony 22:22, 19 sty 2015

Do góry
Iwonko nie wiesz jak dobrze jest mieć listy i plany na zapas Mnie się plany w zeszłym rok skończyły, a była połowa sezonu to też popełniłem kilka pochopnych zakupów i teraz te roślinki będą się panoszyć wszędzie.
Do planów odniosę się jutro bo wpadłem tylko na krótką przerwę w czasie nauki, ale ogólnie bardzo fajnie do tego zabrałaś, konkrety są najlepsze
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:44, 18 sty 2015

Do góry
No dobrze, a może pociągnąć tutaj te cyprysiki Yvonne - po trzy sztuki dodać po każdej stronie, czyli w sumie dziewięć by było. Tez się rozrosną za jakiś czas ??? I na ich tle śliwę Nigrę (lub Pissardi) i jakieś berberysy, rozchodnik, jeżówki. Trawami bym luki między cyprysikami upchnęła dopóki cienkie są. Może róże lub różaneczniki (muszę ph-metr kupić i sprawdzić glebę)???
Żurawka - Heuchera 17:15, 18 sty 2015

Do góry
Trudno określić po takich nadgryzionych listkach i malutkiej kępce, nawet koloru w sezonie nie napisałaś bo teraz ma wybarwienie zimowe Mogę tylko obstawić, że to żuaweczka Golden Zebra
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:00, 18 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo, ale to tylko w miejscu gdzie rzuca się dużo śniegu i po nim pozostało dużo różnych śmieciochów z chodnika, trzeba to było posprzątać, a najlepsze jest to, że dzisiaj śnieg znowu napadał
W sumie to miałem pewną koncepcje na twoją rabate, ale nic nowego bym nie wniósł, no może inny rozkład roślin bo właśnie takie jakie już zostały zatwierdzone

U nas też wieczorem zrobiło się biało, ale teraz już śladu po śniegu brak, jest mokro i mgliście.
Jeśli nie chcesz co by mnie zjadła ciekawość to zdradź co wymyśliłeś na ten mój skrawek. Proszę.
Rabat do przeróbki mam dużo albo jeszcze więcej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:26, 18 sty 2015

Do góry
Ewo, ale to tylko w miejscu gdzie rzuca się dużo śniegu i po nim pozostało dużo różnych śmieciochów z chodnika, trzeba to było posprzątać, a najlepsze jest to, że dzisiaj śnieg znowu napadał
W sumie to miałem pewną koncepcje na twoją rabate, ale nic nowego bym nie wniósł, no może inny rozkład roślin bo właśnie takie jakie już zostały zatwierdzone

Iwonko turzyce nie zaliczają się do traw ozdobnych, ale potocznie wszyscy mówimy na nie trawki bo przecież tak wyglądają

Niedziela miała być bardzo pracowitym dniem. Miałem nadrobić mnóstwo spraw, ale przepadłem....
Może wiele osób już zna ten program, ale ja dopiero dzisiaj go odkryłem.
Love Your Garden jestem tym programem zachwycony, nawet nie przeszkadza mi to, że sporo nierozumiem, ale mnogośc inspiracji i pokazywane ogrody są zachwycające
I znowu nic dzisiaj nie zrobie, zostało mi 6 odcinków z 2014 roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:11, 18 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Iwonko ja przed ogrodowiskiem nie miałem pojęcia o istnieniu turzyc, a na pewno bym nie wiedział, że to nie są trawy

A nie są? No to ładne kwiotki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:32, 17 sty 2015

Do góry
Dzisiejszy poranek był bardzo wiosenny. Delikatny ciepły wiaterke, 11 stopni, słoneczki i do tego ptaszki śpiewały. Wszystko fajnie jednak ja wolałbym, żeby jeszcze przynajmniej przez 3 tygodnie troszkę te temperatury spadły bo z tego może być więcej niedobrego niż dobrego.

Miałem dzisiaj 8 godzinny dyżur przy chrześniaku, nie pamiętam kiedy się tak zmęczyłem, ale w drugą stronę też tak podziałało, bo maluszek usnął mi na kolanach pod koniec

Posprzątałem też lampki świąteczne i nie mogłem się powstrzymać... wygrabłem jeden mały trawniczek bo wyglądał fatalnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 17 sty 2015

Do góry
Alka przezimowanie turzyc ogromnie by mnie cieszyło, bo jak padną to tylko problem z poszukiwaniem, a zamawiać przez internet traw na pewno nie będę

Małgosiu krokusy tylko na rabacie, w trawniku mi się podobają, ale u mnie by to nie przeszło, jak nie pieski by zdeptały to samochody by rozjechały. U mnie trawnik po zimie to zawsze okropność. Już na prawdę wolałbym patrzeć na połać kostki brukowej w miejscu podjazdu kosztem pozbycia się trawnika, ale na to pozostanie mi troszkę jeszcze poczekać

Wojtku mam nadzieję, że moje jednak dadzą rade

Iwonko ja przed ogrodowiskiem nie miałem pojęcia o istnieniu turzyc, a na pewno bym nie wiedział, że to nie są trawy

Ewo i Agato na odwiedzinach już byłem
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:26, 17 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Dobrze, żChippendales w pokoju bo ubaw mam niezły, a śmiech głośny Widzę spore spotkanko się szykuje.

Luki wpisuj się na listę Chippendales sabatowe będzie A tak serio to zapraszamy
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:22, 17 sty 2015

Do góry
Dobrze, że siedzę sam w pokoju bo ubaw mam niezły, a śmiech głośny Widzę spore spotkanko się szykuje.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:08, 17 sty 2015

Do góry
Jak dobrze widzę to twoja hosta spod brzóz to Sum and Substance tak na 90% bo mam taką samą
Ogródek Ewy 18:34, 17 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to widzę tak
Tuja jak dla mnie posadzone są za rzdako i lepiej byłoby wsadzić po jednej w te szczeliny, byłoby ładne jednolite tło. Jeżeli nie chcesz już więcej dosadzać to najlepszym rozwiązaniem byłoby dosadzenie w przerwy miedzy tujami miskantów. Zrobiło by się ładne zwiewne tło.
Połączenie piwonii z żurawkami dla mnie jak najbardziej, host mimo wszystko na słońce bym nie dawał. Żurawki ze zdjęcia które pokazałaś to Marmalade(tak na 95%) na słońce jak najbardziej. Co do części bez piwonii(przed tujami) to zależy czy chcesz tam krzewy czy byliny no i w jakiej kolorystyce

Łukasz oczywiście masz racje to Marmelade
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:30, 17 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Szukam i szukam na poprzednich stronach, a tu pytanie pod nosem na samym końcu
Co do bukszpanów z allegrooo, jak przyszły to troszkę byłem zły, że 20% sadzonek była dużo mniejsza od tego co było w aukcji, ale za to było 6 sadzonek więcej, a zamawiałem 50. Zaraz po posadzeniu skróciłem każdą gałązkę o połowę i w czerwcu już się ładnie zagęściły, a w przyszłym roku powinny już się mocno połączyć z tym, że sadziłem dość gęsto w dwóch rzędach, ale zależy mi na szybkim efekcie. W sumie to mogę polecić te sadzonki, bo ja będę zamawiał ponownie

Fajnie, że polecasz, tylko jak możesz to zostaw mi linka do sprzedawcy, albo na pw
Ogródek Ewy 00:14, 17 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to widzę tak
Tuja jak dla mnie posadzone są za rzdako i lepiej byłoby wsadzić po jednej w te szczeliny, byłoby ładne jednolite tło. Jeżeli nie chcesz już więcej dosadzać to najlepszym rozwiązaniem byłoby dosadzenie w przerwy miedzy tujami miskantów. Zrobiło by się ładne zwiewne tło.
Połączenie piwonii z żurawkami dla mnie jak najbardziej, host mimo wszystko na słońce bym nie dawał. Żurawki ze zdjęcia które pokazałaś to Marmalade(tak na 95%) na słońce jak najbardziej. Co do części bez piwonii(przed tujami) to zależy czy chcesz tam krzewy czy byliny no i w jakiej kolorystyce

Aż mi głupio że zawracam Ci głowę.
Pomysł z miskantami mi się podoba, mam rozumieć że miałyby być w jednej linii ze szmaragdami.
Przed szmaragdami nic nie mogłam wymyślić więc żywcem planowałam zerżnąć pomysł Ani, ale jestem otwarta na propozycje. Jeśli chodzi o kolorystykę to musi ona współgrać z rabatą która biegnie przy werandzie (którą też trzeba wzbogacić ew. całkiem zmienić. Elewacja mojego drewnianego domu jest żółta.
Tak to jest jak baba nie wie czego chce.
Druga strona ogrodu (czytaj ogródka)wygląda tak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies