Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:29, 17 sty 2015

Alka przezimowanie turzyc ogromnie by mnie cieszyło, bo jak padną to tylko problem z poszukiwaniem, a zamawiać przez internet traw na pewno nie będę

Małgosiu krokusy tylko na rabacie, w trawniku mi się podobają, ale u mnie by to nie przeszło, jak nie pieski by zdeptały to samochody by rozjechały. U mnie trawnik po zimie to zawsze okropność. Już na prawdę wolałbym patrzeć na połać kostki brukowej w miejscu podjazdu kosztem pozbycia się trawnika, ale na to pozostanie mi troszkę jeszcze poczekać

Wojtku mam nadzieję, że moje jednak dadzą rade

Iwonko ja przed ogrodowiskiem nie miałem pojęcia o istnieniu turzyc, a na pewno bym nie wiedział, że to nie są trawy

Ewo i Agato na odwiedzinach już byłem
Luki 22:32, 17 sty 2015

Dzisiejszy poranek był bardzo wiosenny. Delikatny ciepły wiaterke, 11 stopni, słoneczki i do tego ptaszki śpiewały. Wszystko fajnie jednak ja wolałbym, żeby jeszcze przynajmniej przez 3 tygodnie troszkę te temperatury spadły bo z tego może być więcej niedobrego niż dobrego.

Miałem dzisiaj 8 godzinny dyżur przy chrześniaku, nie pamiętam kiedy się tak zmęczyłem, ale w drugą stronę też tak podziałało, bo maluszek usnął mi na kolanach pod koniec

Posprzątałem też lampki świąteczne i nie mogłem się powstrzymać... wygrabłem jeden mały trawniczek bo wyglądał fatalnie
Nallar 22:47, 17 sty 2015

Styczeń i grabienie trawnika, czy to nie brzmi dziwnie?
Dzieci potrafią być kochane ale i bardzo męczące zwłaszcza dla tych którzy opiekują się nimi sporadycznie.
Łukasz decyzja co do mojej rabatki zapadła. Mam nadzieję że Tobie też będzie się podobała.
Chciałam Ci podziękować za zaangażowanie i poświęcony czas.
Iwk4 00:11, 18 sty 2015

Luki napisał(a)

Iwonko ja przed ogrodowiskiem nie miałem pojęcia o istnieniu turzyc, a na pewno bym nie wiedział, że to nie są trawy

A nie są? No to ładne kwiotki
Luki 14:26, 18 sty 2015

Ewo, ale to tylko w miejscu gdzie rzuca się dużo śniegu i po nim pozostało dużo różnych śmieciochów z chodnika, trzeba to było posprzątać, a najlepsze jest to, że dzisiaj śnieg znowu napadał
W sumie to miałem pewną koncepcje na twoją rabate, ale nic nowego bym nie wniósł, no może inny rozkład roślin bo właśnie takie jakie już zostały zatwierdzone

Iwonko turzyce nie zaliczają się do traw ozdobnych, ale potocznie wszyscy mówimy na nie trawki bo przecież tak wyglądają

Niedziela miała być bardzo pracowitym dniem. Miałem nadrobić mnóstwo spraw, ale przepadłem....
Może wiele osób już zna ten program, ale ja dopiero dzisiaj go odkryłem.
Love Your Garden jestem tym programem zachwycony, nawet nie przeszkadza mi to, że sporo nierozumiem, ale mnogośc inspiracji i pokazywane ogrody są zachwycające
I znowu nic dzisiaj nie zrobie, zostało mi 6 odcinków z 2014 roku
Nallar 15:00, 18 sty 2015

Luki napisał(a)
Ewo, ale to tylko w miejscu gdzie rzuca się dużo śniegu i po nim pozostało dużo różnych śmieciochów z chodnika, trzeba to było posprzątać, a najlepsze jest to, że dzisiaj śnieg znowu napadał
W sumie to miałem pewną koncepcje na twoją rabate, ale nic nowego bym nie wniósł, no może inny rozkład roślin bo właśnie takie jakie już zostały zatwierdzone

U nas też wieczorem zrobiło się biało, ale teraz już śladu po śniegu brak, jest mokro i mgliście.
Jeśli nie chcesz co by mnie zjadła ciekawość to zdradź co wymyśliłeś na ten mój skrawek. Proszę.
Rabat do przeróbki mam dużo albo jeszcze więcej
Pawlus 15:48, 18 sty 2015

Dzięki za link do programu. Już teraz mam zajęcie na całe wieczory
Nallar 22:39, 20 sty 2015

Przyszłam pochwalić nowy avatarek z żurawkami.... ładny.
AlKa 13:54, 21 sty 2015

A ja gapa nie zauważyłam awatarka nowego.
Iwk4 20:23, 21 sty 2015

Łukasz, masz nowy awatarek Teraz e-Muś zaglądając mi przez ramię nie będzie taki zazdrosny, hi, hi
Przecież tu tylko żurawki