Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

malgorzata_s... 20:35, 21 sty 2015

Oglądasz nadal??Ja też w takich programach zatapiam się bez pamięci i czas nie istnieje
Luki 21:34, 21 sty 2015

Ewo wybacz na chwile obecną nie przedstawię bo jestem bardzo nieczasowy i nie w humorze Avatarek bezosobowy

Alka taka ninja akcja z avatarkiem

Paweł mnie już się skończyły odcinki, a nie lubię oglądać filmików w słabej jakości, a tylko jeden sezon był w HD.

Iwonko to rozumiem, że jestem bezpieczniejszy Na tamto zdjęcie jakoś nie mogłem już patrzeć

Gosiu w niedziele nic nie zrobiłem i zobaczyłem wszystkie odcinki Jakoś poza tym, że sporo spraw na studiach to jakoś humoru brak, cały czas sobie podczytuje ogrodowisko, ale natchnienia na pisanie brak
Iwk4 00:42, 22 sty 2015

Jak humoru brak, tzn. są problemy. Hm. Czasami sami przed sobą się do nich nie przyznajemy.
Ale z doświadczenia wiem, ze jeśli problem się nazwie, to łatwiej sobie z nim poradzić. Bezosobowy problem jest nie do rozwiązania. Zdiagnozowany - już prędzej. Trzymam więc kciuki za lepsze poranki
Katkak 02:08, 22 sty 2015

Łukasz szkoda, że zmieniłeś awatarek. Wprawdzie żurawki - niewątpliwie Twój znak rozpoznawczy - cudne, ale fajnie było widzieć Łukaszową buźkę .
malgorzata_s... 13:54, 22 sty 2015

Łukasz na chandrę to spotkanie pomoże Drogę znasz
Gardener27 19:55, 22 sty 2015

Namiętnie oglądam praktycznie wszystkie programy w wolnej chwili na you tube poświęcone ogrodnictwu, zwłaszcza te z Anglii Monty Don i Carol Klein to moi ulubieńcy

Łukasz uszy do góry Wiosna coraz bliżej
Iwk4 20:39, 22 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
Iwonka na początek zrób sadzonki ze swojej żurawki Wyjdzie za darmo... ciekawe jak teraz byś uszczyknęła sadzonki i wsadziła do doniczek w domu.. ciekawe co na to Łukasz??? Do wiosny by się ukorzeniły Przed nachyłka pasuje żurawka ciemna (i ciemne dają radę w słoneczku). Najlepiej o dużych liściach by jej nachyłek nie przytłoczył.
U mnie super wyglądała z MIDNIGHT ROSE, może Obsydian????

Łukasz, co ty na to?

ps. Szukaj jakiejś swojej fotki. Z żurawkami nie umiem gadać
Iwk4 21:03, 22 sty 2015

A dla poprawienia humoru wklejam ci link, może znasz, ja go poznałam dziś i się pośmiałam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2503-ogrodowisko-przemowilo-czyli-nasze-powiedzonka
Luki 22:52, 22 sty 2015

Iwonko to odnoszę się do wiadomości po kolei
-Pewne problemy i można powiedzieć, że nazwane są, ale to nie miejsce i czas

-Rozmnażanie o tej porze roku nawet jest sensowne, ale po podzieleniu nie można by zbyt szybko wprowadzić roślin do wysokiej temperatury. Można by zaryzykować z takim rozmnażaniem i sądze, że w 95% powinno skończyć się powodzeniem
Co do dwóch odmian podanych przez Anie. Są bardzo zdrowe, nie rosną w pień(to duża zaleta) są zwarte i radzą sobie w każdych warunkach. Chociaż ja bym ich nie zaliczył do najszybciej rozrastających się, ale są na wysokiej pozycji
Pytałaś jeszcze o Berry Marmelade, gdy ją kupowałem miałem nadzieję, że będzie rosnąć jak jej siostra Marmelade, ale albo miałem kiepską sadzonkę, albo posadziłem w zbyt zacienionym miejscu. Rosła słabo i nie rozrastała się w ogóle, obecnie już jej nie mam
Tak się jakoś zawsze składa, że jestem po drugiej stronie obiektywu i mam mało zdjęć ale żurawki na stałe nie zostaną.

- Wątek oczywiście znam, ale fajnie sobie przypomnieć bo jest się z czego pośmiać

Kasiu moja paszcza jeszcze wróci

Gosiu na spotkanie z ogromną chęcią bym się wybrał, ale teraz nie mogę sobie na to pozwolić, trzeba będzie trzeba poczekać do wiosny

Przemku ja zawsze najbardziej ubolewam, że mój angielski pozostawia sporo do życzenia, ale na szczęście coś rozumiem, ale Ci Anglicy stanowczo za szybko mówią

Ewa777 19:36, 23 sty 2015

Wiem, że powinnam zrobić odwrotnie. Ale zamówiłam żurawki, a teraz będę Cię pytać co o nich wiesz. Chciałabym posadzić na miejsce słoneczne. Zamówiłam: "Georia peach", "Cherry cola","Lime marmelade" i "Milan".