Aniu, wszystkie róże piękne, Twoje ulubienice bardzo mi się podobają, charlotte, jak z obrazka, cudna.
Powojnik świetnie kwitnie, taki bujny, u mnie powojniki żyją, mają po kilka kwiatków, ale i tak się nimi cieszę.
Maki też super.
Dziękujęlubie robić takie ogrodowe ozdoby a łączka to ulubione miejsce Azy, teraz miała chorą łapę, dużo siedziała w domu to łączka ładnie zakwitła, ale Aza odzyskuje humor do brojenia i zabawy wczoraj z nią chodziłam po ogrodzie ( ona za mną) i patrzę ładny mak zakwitł na łączce, dotknęłam go sobie, za chwilę patrzę na trawniku urwany pąk makowy, też musiała sobie zobaczyć
He, he, nie wytrzymam. Mrokaśka zwiększa zapotrzebowanie na róże Może coś ode mnie zabierzesz. U mnie się męczą w cieniu
Ale jak elegancko, z przodu panienka sobie siedzi
Subtelność … w ogrodzie wyglada właśnie tak
Madziu, do Ciebie wchodzić to ryzykowna gra. Escape room. Idę potem na te moje puste rabaty, bo przecież lubię minimalizm i widzę tylko te puste plamy, które można by fantazyjnie wypełnić mam jakiś zastój koncepcyjny, jakieś quo vadis, po prostu oglądam te Wasze bujne rabaty i myślę, że trzeba ruszyć na jakąś wycieczkę po CO….
Skrzyń warzywnych pokazywać nie będę, bo prowadzę na nich dość kontrowersyjną uprawę - równoległą z chwastami. Przeżywają co silniejsze warzywa, a taka bujność(od chwastów) działa trochę na zasadzie ściółki, tzn zatrzymuje wilgoć
Pomidor na razie jeden taki wyrywny, to wczesna odmiana. Reszta też ma już pierwsze owoce, ale mocno zielone jeszcze.
Bardzo jestem ciekawa Twoich obserwacji trawnikowych.
Nie wiem o którą dokładnie roślinę Ci chodzi. Tam jest cała "zimna" mieszanka: czyściec, szałwia o ciemnych liściach, przymiotno, ogórecznik, facelia, chabry i coś co kwitnie na jasny róż od Renaty(nazwy nie pamiętam).
Róża Voyage, jest już u mnie kilka sezonów i od początku nie chce się rozkręcić. Chociaż w tym roku, po straszeniu eksmisją, wydaje się zdrowsza i bardziej chętna do pokazywania kwiatów Na razie zostaje.