Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród z pergolą 20:21, 15 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

brzmi kuszącoDo mnie najbardziej obraz przemawia-kto ma już taki fajny żywopłot?

taki już dorodny napewno madżenka, a posadzony ale maleński siakowa. pewnie jeszcze sporo innych osób ale teraz Ci nie wymyśle
ja żałuję strasznie ze go nie mam gdybym mogla cofnąć czas to bym miała na 100%, wystraszyłam sie bo em zapowiedział że nie bedzie ciał a potem dziewczyny mnie tu na forum uświadomiły ze to taka prościzna że sama bym ogarnęła ale teraz to juz klops. nie bedę robić rewolucji
Ogród z pergolą 18:31, 15 mar 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dwa razy. Wiosną i jesienią. Liczy się efekt i ważna jest moc. Słabszej nie kupuj.
Taką ma też Madżenka. Ma więcej sezonów.
Zadziwiające, ile suchej darni potrafi zebrać. Często trzeba było opróżnić kosz. M latał do kompostownika, w końcu taczkę sobie podstawił.
Spalinowa jest lepsza, ale też cięższa. I droga.
Ja spalinowej bym nie dała rady obsłużyć. Za ciężka dla mnie. A korzysta się wiosną raz... Czasami jesienią drugi raz...
Elektryczna wystarcza. No chyba, że ktow ma wielką powierzchnię trawnika... To wtedy traktorek

Oczywiście mowa o wertykulatorze-aeratorze.
Glebogryzarki nie warto kupować...choć u mnie nie ma wypożyczalni. Trzeba kopać samemu...

kupiłam elektryczny Alko ..czy coś takiego ...używam 2x w sezonie wiosna-jesień ...jakiś zwykły model z promocji ..teraz będzie jego 5ty jego życie dobiega końca. jak na moje 12,5 ara całej działki spełnił moje oczekiwania wystarczająco...nie ma sensu przepłacać ...już nie robią sprzętów ....z serii gniotsa-niełamiotsa..po 5 latach wymiana na nowy nawet cieszy

glebogryzałkę spalinową(najlepiej) się pożycza
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:49, 15 mar 2016

Do góry
Ciemierniki pod pierzynką boskie SOM

Pogoda chyba wie że mam teraz mało czasu na ogród
Ogród z pergolą 10:30, 15 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dwa razy. Wiosną i jesienią. Liczy się efekt i ważna jest moc. Słabszej nie kupuj.
Zadziwiające, ile suchej darni potrafi zebrać. Często trzeba było opróżnić kosz. M latał do kompostownika, w końcu taczkę sobie podstawił.
Ja spalinowej bym nie dała rady obsłużyć. Za ciężka dla mnie. A korzysta się wiosną raz... Czasami jesienią drugi raz...
Elektryczna wystarcza. No chyba, że ktow ma wielką powierzchnię trawnika... To wtedy traktorek

Glebogryzarki nie warto kupować...choć u mnie nie ma wypożyczalni. Trzeba kopać samemu...

dzieki za tą opinię, niezwykle wazna
moj em wczoraj 4h grabkowal nasz trawnik, jakaś masakra
na tą chwile trawnika mamy ok 1000m ale pewnie z sezonu na sezon bedzie go coraz mniej a dla mnie bardzo ważny jest zadbany trawnik, nie mam zamiaru na tym oszczedzać. według mnie nawet najpiekniejsze rabaty tracą gdy obok brzydki, smutny trawnik bez kancików.
Ogród z pergolą 08:12, 15 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

nie strasz..ja kupię tą co Iwona poleca, mam nadzieję że używała jej więcej niz 2 razy

Ja i mój ogródek, a może ogród 07:13, 15 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Widzę, ze masz profesjonalą ściągę
Madżenka też tnie kostrzewy, więc nie ma co się stresować

Nie straszcie tym śniegiem, proooszę
postanowiłam, że swoje też bede cieła, bedą ładniej wygladać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:06, 15 mar 2016

Do góry
Macham z zimowego Wrocławiu. I gdzie nam sie zgubiła wiosna?
Hortensjada 07:04, 15 mar 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Odnośnie tych patyczków ( raczej całych pędów) trzymanych na zewnątrz to chodziło mi o czas przejściowy pomiędzy cięciem a przygotowaniem patyczków do ukorzeniania. W czasie cięcia jest tego mimo wszystko duża masa a czas leci, zbieram je wtedy do kupy, wkładam najczęściej do wiaderka i zostawiam na dworze , w jakiś sposób też oznaczam. Najczęściej dopiero po kilku dniach a bywa i tygodniach mam czas żeby je przejrzeć, wybrać najładniejsze, przyciąć a później jak kto woli- do wody, do ukorzeniacza i doniczki, bezpośrednio do gruntu. Gdybym je wstawiła do domu bardzo szybko niepotrzebnie pojawiłyby się listki a pobyt w zimnie ten proces odracza. Pozdrawiam serdecznie

Wybierasz do ukorzeniania najgrubsze pędy czy raczej srednie. Cienkie ja wywalam, cyz dobrze?
Czasem słońce czasem deszcz 07:01, 15 mar 2016

Do góry
Wszystko ma ścięte a dzisiaj zima....
Pokaz jak znajdziesz chwile czasu Carex Everest
Pszczelarnia 06:59, 15 mar 2016

Do góry
Oczy aż bolą od tego piekna.
Macham z zimowego Wroclawia
Tu ma być ogród :) 06:57, 15 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Ja mam podobnie jak Nawigatorka chyba wszystko z F. i nie ma takiej rzeczy z której bym nie była zadowolona. Biorąc pod uwagę fakt, ze ja naprawdę nie dbam o sekatory (nie czyszczę ich po sezonie, nie oliwię) to to, że nadal są super ostre i świetnie się sprawdzają świadczy o tym, że są świetnej jakości (Wyrywcz do chwastów z trawnika też mam - kocham go!)
Z zakupów gorzowskich jesteś zadowolona?

Sekator obrotowy dopiero po dwóch latach się stępił, co jest u mnie ewenementem bo zwykle wytrzymuja jedne rok. Do zywopoplotu jest rewelacyjny, lekki. Kupiłam model z lepszym ostrzem, nie pamietam numeru. Wg mnie to najlepsze nozyce szpalerowe jakie kiedykowliek miałam, lekkie i ostre. Łopata działa od 5 lat, nie do zdarcia i nadal ostra. M ma siekierę tak zachwycony, ze sobie noże kupił (rewelacja)
W tym roku zakupiłam szczotkę do czyszczenia kostki brukowej, wypróbuje i zdam relacje. Golącą F polecam.

Nozyce akumulatorowe Boscha nie daja rady z moja lawenda (za grube pędy po kilku latach) a bukszpany strzępia (stępione ostrza ale mam je juz 10 lat chyba) to że dzialaja tyle lat to chyba śiwdczy o ich jakości

Melduję ze mam zimę...
Rododendronowy ogród II. 06:46, 15 mar 2016

Do góry
U mnie tez zima, wszystkim po równo pogoda dla białego
To tu... 06:44, 15 mar 2016

Do góry
MAD napisał(a)
Kilka wiosennych...

Hortensja już się pokazuje...

]

Czy Ty ogrodowe obcięłaś? Czy takie małe miały pędy!

Na pocieche napisze, ze u mnie tż po nocy snieg leży.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 06:40, 15 mar 2016

Do góry
U mnie śnieg leży....
Bawarka 06:39, 15 mar 2016

Do góry
Czekam na przesyłkę wiosny, bo u mnie dzisiaj znów śnieg leży....
Ogród Małej Mi - sezon 2016 06:34, 15 mar 2016

Do góry
Moje Joanny jeszcz dnie wykazły z ziemi, dopiero pierwsze pąki Pickwick sie pokazały

A po nocy znów leży snieg... A juz wczoraj tak ładnie było, myslalam ze w wekend będę podziwiać krokusy...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:32, 14 mar 2016

Do góry
I iryjski mam i ja ale marne

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:28, 14 mar 2016

Do góry
Krokusy botaniczne (fioletowe) i wielkokwiatowe (jasne) dla Juzi
Wielkokwiatowe jeszcze w pąku ale już z 2x większe od botanicznych

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:25, 14 mar 2016

Do góry
Obcięta buchanani
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:11, 14 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

mnie było trudno zauważyć ....nie znałam początku ...ale jak na fotkach kokoszka widzi ... to rzeczywiście te twoje aktywności sa skuteczne! super ,,,bo zamówiłam bikini ciekawe na ile mi starczy sił? ...bo kiler mi kolana za bardzo obciąża ...za dużo skakania

Killer lub Turbospalanie jest wyłacznie dla osób młodych ze zdrowymi kolanami a przede wszystkim polecam dopiero gdy zbudujesz najpierw koncycje cardio. Polecam skalpel 1 , potem 2 lub pilates. A gdy poczujesz ze wydolność lepsza mozna przejść na kolejne etapy aktywnosci.

Anita widziałam efekty, gratuluję!
Mój M znów zaczyna diete .... Ostatnio zbił 9 kg i przez zimę wróciło 6.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies