Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:27, 17 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
No właśnie, ja też je kupiłam, bo dziewczyny piszą, że u nas kwitnienie to rzadkość. No nic, są to są, zobaczymy jak będzie po zimie. Może to ten miskant George jest? Takie dziwadła, nie dość, że młode, niewysokie, to jeszcze kwitnące...

Chyba Polinka pisała, że one bardzo podobne tylko liść szerszy.
To też piękna odmiana, byle tylko dobrze zimowały.
Tu ma być ogród :) 22:15, 17 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Marta dzięki!

Żółte maliny w smaku bardzo podobne do czerwonych, trafiły nam się przez przypadek, Zuza zechciała się podzielić kilkoma krzaczkami i jak dojrzały to okazało się, że mamy dwa kolory
Malinojeżynę widziałam ostatnio w jakimś markecie, do ubiegłego roku za jeżynami i przetworami z nich nie przepadałam, aż zrobiłam nalewkę jeżynową... mniam - polecam!

No to fajnie, jak mojemu średniemu znów się zachce żółtych to nie będę protestować. O nalewce jerzynowej też myślałam, ale nie doszłam do tego, na razie robi się aroniowa.
Tu ma być ogród :) 22:00, 17 wrz 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Nic nowego nie powiem, jak zwykle ślicznie, a córeczka urocza Pyszności serwujesz Milence, żółte maliny polecasz? smaczne są? Malinotruskawki jeszcze nie spotkałam, mam za to malinojerzynę, która bogato obrodziła...trzema owocami☺

Marta dzięki!

Żółte maliny w smaku bardzo podobne do czerwonych, trafiły nam się przez przypadek, Zuza zechciała się podzielić kilkoma krzaczkami i jak dojrzały to okazało się, że mamy dwa kolory
Malinojeżynę widziałam ostatnio w jakimś markecie, do ubiegłego roku za jeżynami i przetworami z nich nie przepadałam, aż zrobiłam nalewkę jeżynową... mniam - polecam!
Tu ma być ogród :) 21:51, 17 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
U mnie szlag trafił miskanty W tym roku uzupełniłam, ale niezbyt uśmiecha mi się to robić co roku:/ Właśnie rzekome gracki zaczynają mi kwitnąć. Może to jednak nie gracki, nie wiem.

Miskanty ciężko czymś innym zastąpić, tanie też nie są, więc żal.
Moje gracki zimę przeżyły, a ogrodowiskowym koleżankom z tej samej miejscowości zdechły, nie wiem o co chodzi bo warunki temperaturowe miałyśmy przecież bardzo zbliżone.
Moje gracki nie kwitną, mam 15 szt kupowane w 2 miejscach, na forum wiele osób się zastanawia czy to co ma to gracki czy nie gracki, ja lubię kwitnące miskanty, ale jakoś do gracków i ML te kwiatostany mi nie pasują.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:49, 17 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marzenko wszystko masz piękne teraz, zieleń trawnika aż bije po oczach w słoneczku, a buksy idealnie ciachnięte, moje cięte wczesnym latem teraz powypuszczały nowe przyrosty i słabo to wygląda.

Dlatego ciacham bukszpany w II połowie lata, bo te przyrosty zima mnie denerwują. Ale za to moje bukszpanu przypalone słońcem i tez słabo to wygląda.....
Tu ma być ogród :) 21:29, 17 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
jażmianki masz wypasione ..moje strajkują.

sesja udana ...takie chwalenie sie popieram ...choć uczyli mnie że to zła cecha

Justyna, na zdjęciu są dwa krzaczki jarzmianek, kwitną całe lato, tylko to odmiana Variegata, a jedynie młode listki i takie w głębi kępy przykryte innymi liśćmi ma odpowiednio wybarwione, chyba musze je do cienia przenieść, żeby te cechy były widoczne.

Też mnie uczyli, że chwalenie to zła cecha, czasami jednak ciężko się oprzeć, wiadomo dzieci największa duma
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:28, 17 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, moje gracki nie kwitną, mam z 2 źródeł, wielgaśne urosły, ale na razie na kwitnienie się nie zanosi.
Jestem również wierną fanką Twojej ścianki

A są na którymś z tych Twoich pięknych zdjęć?
Edytka, prawda jest taka, że to Ty właśnie zachęciłaś mnie do postawienia jej w tym miejscu pamiętasz?
Buziaki
Tu ma być ogród :) 21:15, 17 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
No właśnie o to chodzi, trochę mam cykora czy zimę przetrwa. Ok, rozejrzę się jeszcze za nią Dzięki

Z tymi zimami nigdy nic nie wiadomo, także nie namawiam, ale jeżówki mi wszystkie przetrwały, rozplenice, z którymi też różnie bywa, również w 100% się obudziły, za to w carexach miałam spore straty.
Tu ma być ogród :) 21:13, 17 wrz 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
Ale piękne zdjęcia zapodałaś. Przewijam w kółko naprawdę piękne...

Dziękuję Agnieszko, tak pięknie było w tym tygodniu, że jeszcze sięgnęłam po aparat, ponoć teraz już bardziej jesiennie będzie i ogród pewnie przybierze inne barwy.
Tu ma być ogród :) 21:10, 17 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No córci to byś się nie wyparła, cała mama
Ten talerzyk z zawartością ukradłbym z premedytacją

Wiem, nie jesteś pierwszy co tak mówi
Bardzo fajnie móc z ogródka smakołyki przynosić!
Tu ma być ogród :) 21:05, 17 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Kurka no, miałam już niczego w tym sezonie nie kupować! Niech to jasny gwint...

ja tą swoją kupiłam w zeszłym roku w Wojsławicach, więc to już koniec września był, jedna jedyna była, a wiosną na 3 podzieliłam i tak porosły.
Ogród z pergolą 21:02, 17 wrz 2016

Do góry
Aniu, fajne zakupy dziś zrobiłaś, też mam 3 świecznice tej odmiany

A rozchodniki Kasia Ci dziś przekazała?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:58, 17 wrz 2016

Do góry
Marzenko wszystko masz piękne teraz, zieleń trawnika aż bije po oczach w słoneczku, a buksy idealnie ciachnięte, moje cięte wczesnym latem teraz powypuszczały nowe przyrosty i słabo to wygląda.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:53, 17 wrz 2016

Do góry
Renia, moje gracki nie kwitną, mam z 2 źródeł, wielgaśne urosły, ale na razie na kwitnienie się nie zanosi.
Jestem również wierną fanką Twojej ścianki
Tu ma być ogród :) 20:50, 17 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Dzięki jeszcze raz za miłe słowa, bardzo to dopingujące Fajna jest ta GE, taka nieoczywista Szukam czegoś w okolice duetu lawenda+ Artemis, myślałam o Milkshake, ale ta prezentuje się naprawdę dobrze...

Cała prawda
Ja bym do tego połączenia wybrała GE, te moje w najbliższym towarzystwie mają niebieskie szałwie i lawendy i bardzo fajnie się to kolorystycznie komponuje.
A Artemis też mam więc łatwo mi sobie wyobrazić jak to ze sobą zagra.
Tu ma być ogród :) 20:43, 17 wrz 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Śliczne zdjęcia Milenki.
Co to za wynalazek malinotruskawki?

Czyżbyś załapała się na krzaczek żółtej maliny? Czy to inne źródło?

Zuza i żółte i czerwone malinki to te od Ciebie, teraz się rozkręciły, jeszcze trochę owoców wisi.
A malinotruskawka trochę mnie przeraża, krzak się tak rozrósł, że aż się boję gdzie kiedyś będzie dla niego miejsce, na razie było kilka owoców, wszystko Milena wcina, więc ja smaku nadal nie znam, ale ponoć smakiem bliższa malinom, a wielkością truskawkom, a tą czerwień to ma taką aż fluoroscencyjną, dosłownie świeci na krzaku.
Tu ma być ogród :) 20:35, 17 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Hej! Ooo naprawdę? Bosz, no, mój ogród na zachwyty jeszcze nie zasługuje, ale strasznie mi miło!
Twinkling Star fajny, jeden egzemplarz mi kocury dzikie zdemolowały, ciekawe czy pędy się ukorzenią...
Ta jeżówka wpadła mi w oko, powiedz, ona jest z tych stojących czy leżących?

Widzisz, ogród już zapada w pamięć, co bardzo dobrze rokuje
Nie ma co się martwić, może nawet koty Ci przysługę zrobiły, za rok z tego jednego rozchodnika będziesz miała kilka krzaczków, mi na razie rozchodniki przyjmowały się ze 100% sukcesem.

Ta jeżówka nie jest pionowa, ale też nie leży, u mnie jest na wystawie południowej i wychyla się do słońca, co akurat w tym miejscu, w którym rośnie nawet fajnie wygląda.
Może na tym zdjęciu będzie to lepiej widać.

Tu ma być ogród :) 20:30, 17 wrz 2016

Do góry
babka napisał(a)
Ogród piękny, zdrowy a córcia zjawiskowa Gratuluję i pozdrawiam

Podziękowania w temacie ogrodowym i córeczkowym, Olu
Tu ma być ogród :) 20:27, 17 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Śliczne zdjęcia Milenki.
Co to za wynalazek malinotruskawki?

Czyżbyś załapała się na krzaczek żółtej maliny? Czy to inne źródło?
Tu ma być ogród :) 20:26, 17 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Napisałam prawdę zawsze jak mi się cos podoba to mówię albo piszę bo to bardzo miłe jak ktoś pochwali prawda a twój ogród mi się podoba bardzo nawet narzeczonemu pokazywałam ( strasznie jest wybredny)a jak już on powiedział, że ładnie masz.... to na prawdę masz pięknie
Jaką masz odmianę rozplenic? mi hameln w tamtym roku padły wszystkie!
Polar bear dosyć późno zakwitają więc dlatego jeszcze są ładnie białe chociaż u mnie np limelighty też się super prezentują.
Najgorzej wygląda vanillka - jedną sztukę mam, miałam dwie ale jedna została zadeptana przez ojca i w sumie może i dobrze bo na prawdę ta co została wygląda fatalnie a leje w hortensje mnóstwo wody więc co by z nią było jakbym w ogóle nie podlewała :/

to tym bardziej mi miło, pochwała od faceta, jest naprawdę cenna

Te rozplenice, które dziś pokazałam na zdjęciach to Autumn Magic (Herbstzauber), między brzozami mam Hameln, a w przechowalniku jeszcze Viridescens - u mnie wszystkie zimę przetrwały, ale nie da się ukryć, że klimat na Śląsku mamy ciut łagodniejszy.

Kurcze a mi w tym roku tak się Vanilki spodobały, mijam autkiem podwórko, na którym rośnie cudny krzaczek i raczej wątpię, żeby ktoś ją tam podlewał, ciekawe czemu Twoja marna, a może za rok wypięknieje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies