Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 19:56, 17 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Edyta pięknie - wszystko mi się podoba
Hortensje masz jeszcze całe białe?
Czy zawilce są bardzo ekspansywne?
Zastanawiam się co posadzić miedzy hortensją i białymi rozchodnikami? Może właśnie zawilce, albo jeżówki, a może red baron?

Córcia ślicznie pozuje do zdjęć
Dzisiaj w M1 dwie dziewczyny nas zaczepiły, żeby zrobić Kubie próbne zdjęcia do reklam i tp, ale się nie zgodziliśmy.

Polar Bear dalej białe, a limki, które zakwitły jako pierwsze częściowo zbrązowiały.
Wydaje mi się, że zawilce ekspansywne nie są, ale chodzi mi o te jesienne, bo te, które kwitną wiosną to całkiem inna historia.
Z tej listy co podałaś to ja bym wybrała jeżówki.
Też się nad tą sesją zastanawialiśmy, ale na FB czasami jej zdjęcia dodaję, więc trochę by to było niekonsekwentne.
lindsay80 19:57, 17 wrz 2016

frezja napisał(a)

Nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć...nie znam, nie widziałam Edyty, tylko dane mi było zobaczyć Edytkę )

wiele osób mówi, że to moja mała kopia
lindsay80 20:00, 17 wrz 2016

leon60 napisał(a)

nie wierzę

przyjeżdżaj, sama się przekonasz i może mi sprzedasz swój patent jak to robić, żeby mieć zawsze perfekcję jak u Ciebie
Tylko sam patent nie wystarczy, bo ja na pewno taka pracowita i zorganizowana nie jestem, bu.....
UrsaMaior 20:02, 17 wrz 2016

Dobry wieczór
Powzdychałam właśnie nad fotkami, pięknie masz Czy ta zielonkawa jeżówka w trawach to Carribean Green?
Filemon24 20:05, 17 wrz 2016

Napisałam prawdę zawsze jak mi się cos podoba to mówię albo piszę bo to bardzo miłe jak ktoś pochwali prawda a twój ogród mi się podoba bardzo nawet narzeczonemu pokazywałam ( strasznie jest wybredny)a jak już on powiedział, że ładnie masz.... to na prawdę masz pięknie
Jaką masz odmianę rozplenic? mi hameln w tamtym roku padły wszystkie!
Polar bear dosyć późno zakwitają więc dlatego jeszcze są ładnie białe chociaż u mnie np limelighty też się super prezentują.
Najgorzej wygląda vanillka - jedną sztukę mam, miałam dwie ale jedna została zadeptana przez ojca i w sumie może i dobrze bo na prawdę ta co została wygląda fatalnie a leje w hortensje mnóstwo wody więc co by z nią było jakbym w ogóle nie podlewała :/
lindsay80 20:06, 17 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)

Hahha juz Ci wierzymy )

Coreczka jak modelka piekna dziewczynka , wydoroślała bardzo sie zmieniła ))

Jola, bez ściemy mówię

Milena, no rośnie, ciągle garderobę trzeba wymieniać, żeby jeszcze się nas słuchała, to by było świetnie

babka 20:10, 17 wrz 2016

Ogród piękny, zdrowy a córcia zjawiskowa Gratuluję i pozdrawiam
lindsay80 20:19, 17 wrz 2016

UrsaMaior napisał(a)
Dobry wieczór
Powzdychałam właśnie nad fotkami, pięknie masz Czy ta zielonkawa jeżówka w trawach to Carribean Green?

Witaj Ursa!
Zdradzę Ci, że tydzień temu u Joli rozmawiałyśmy o Twoim pięknym ogrodzie, a przyczynkiem był rozchodnik Twinking Star - zaglądam do Ciebie, tylko ostatnio nawet ze swoim wątkiem nie jestem na bieżąco, a co dopiero mówić o wpisywaniu się u kogoś.

Ta jeżówka, o którą pytasz to Green Envy, ona jest bardzo podobna do Carribean Green, ścięłam wszystkie przekwitłe kwiaty w tym tygodniu, ale młodziaków jest jeszcze sporo.

UrsaMaior 20:23, 17 wrz 2016

Hej! Ooo naprawdę? Bosz, no, mój ogród na zachwyty jeszcze nie zasługuje, ale strasznie mi miło!
Twinkling Star fajny, jeden egzemplarz mi kocury dzikie zdemolowały, ciekawe czy pędy się ukorzenią...
Ta jeżówka wpadła mi w oko, powiedz, ona jest z tych stojących czy leżących?
lindsay80 20:26, 17 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)
Napisałam prawdę zawsze jak mi się cos podoba to mówię albo piszę bo to bardzo miłe jak ktoś pochwali prawda a twój ogród mi się podoba bardzo nawet narzeczonemu pokazywałam ( strasznie jest wybredny)a jak już on powiedział, że ładnie masz.... to na prawdę masz pięknie
Jaką masz odmianę rozplenic? mi hameln w tamtym roku padły wszystkie!
Polar bear dosyć późno zakwitają więc dlatego jeszcze są ładnie białe chociaż u mnie np limelighty też się super prezentują.
Najgorzej wygląda vanillka - jedną sztukę mam, miałam dwie ale jedna została zadeptana przez ojca i w sumie może i dobrze bo na prawdę ta co została wygląda fatalnie a leje w hortensje mnóstwo wody więc co by z nią było jakbym w ogóle nie podlewała :/

to tym bardziej mi miło, pochwała od faceta, jest naprawdę cenna

Te rozplenice, które dziś pokazałam na zdjęciach to Autumn Magic (Herbstzauber), między brzozami mam Hameln, a w przechowalniku jeszcze Viridescens - u mnie wszystkie zimę przetrwały, ale nie da się ukryć, że klimat na Śląsku mamy ciut łagodniejszy.

Kurcze a mi w tym roku tak się Vanilki spodobały, mijam autkiem podwórko, na którym rośnie cudny krzaczek i raczej wątpię, żeby ktoś ją tam podlewał, ciekawe czemu Twoja marna, a może za rok wypięknieje.