Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:00, 17 wrz 2016

Marta napisał(a)
Nic nowego nie powiem, jak zwykle ślicznie, a córeczka urocza Pyszności serwujesz Milence, żółte maliny polecasz? smaczne są? Malinotruskawki jeszcze nie spotkałam, mam za to malinojerzynę, która bogato obrodziła...trzema owocami☺

Marta dzięki!

Żółte maliny w smaku bardzo podobne do czerwonych, trafiły nam się przez przypadek, Zuza zechciała się podzielić kilkoma krzaczkami i jak dojrzały to okazało się, że mamy dwa kolory
Malinojeżynę widziałam ostatnio w jakimś markecie, do ubiegłego roku za jeżynami i przetworami z nich nie przepadałam, aż zrobiłam nalewkę jeżynową... mniam - polecam!
Madzenka 22:09, 17 wrz 2016

Pięknej wyglada ogród. Zawilce zachwycają , w połaczeniu z trawmai wygląda to zjawiskowo

Córcia sliczna, ale to wiesz i pewnie ona tez juz wie
Marta 22:15, 17 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

Marta dzięki!

Żółte maliny w smaku bardzo podobne do czerwonych, trafiły nam się przez przypadek, Zuza zechciała się podzielić kilkoma krzaczkami i jak dojrzały to okazało się, że mamy dwa kolory
Malinojeżynę widziałam ostatnio w jakimś markecie, do ubiegłego roku za jeżynami i przetworami z nich nie przepadałam, aż zrobiłam nalewkę jeżynową... mniam - polecam!

No to fajnie, jak mojemu średniemu znów się zachce żółtych to nie będę protestować. O nalewce jerzynowej też myślałam, ale nie doszłam do tego, na razie robi się aroniowa.
lindsay80 22:27, 17 wrz 2016

UrsaMaior napisał(a)
No właśnie, ja też je kupiłam, bo dziewczyny piszą, że u nas kwitnienie to rzadkość. No nic, są to są, zobaczymy jak będzie po zimie. Może to ten miskant George jest? Takie dziwadła, nie dość, że młode, niewysokie, to jeszcze kwitnące...

Chyba Polinka pisała, że one bardzo podobne tylko liść szerszy.
To też piękna odmiana, byle tylko dobrze zimowały.
lindsay80 22:32, 17 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Pięknej wyglada ogród. Zawilce zachwycają , w połaczeniu z trawmai wygląda to zjawiskowo

Córcia sliczna, ale to wiesz i pewnie ona tez juz wie

ja też lubię te zawilce, wszystkie odmiany, szkoda, że białe liście mają w plamach, pewnie przez to osłabione będą i ciekawe czy zimę przetrwają.

Milena za mała i wyglądem jeszcze sobie głowy nie zawraca i oby to trwało jak najdłużej!
lindsay80 22:37, 17 wrz 2016

Marta napisał(a)

No to fajnie, jak mojemu średniemu znów się zachce żółtych to nie będę protestować. O nalewce jerzynowej też myślałam, ale nie doszłam do tego, na razie robi się aroniowa.

o to widzę, że Ty też produkcję uruchomiłaś
Na Twoim wielkim obszarze, to można sobie pozwolić na różności, mnie niewielka powierzchnia ogranicza, chcielibyśmy teraz posadzić jakieś drzewka i krzewy owocowe, ale muszę dokładnie przemyśleć co i jak, bo miejsca mało i odmiany muszą być trafione.
MirellaB 22:55, 17 wrz 2016

Zawilce są również wiosenne?
lindsay80 23:07, 17 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Zawilce są również wiosenne?

Są wiosenne, te się sieją jak głupie.
Pooglądaj na tej stronie u Beatki, jak zawilce, to od razu na myśl przychodzi mi jej ogród.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=389
Pluszakowa 23:08, 17 wrz 2016

dobrze że jesteś

Modelka cudna i będzie z tego najlepsza z możliwych pamiątek.

Ogród jak zawsze chcesz zobaczyć chwasty zapraszam do mnie

O truskawkomalinie niesłyszalam, ale wyglądają sympatycznie takie mutanty
amelia_b 23:10, 17 wrz 2016

Edytko nie wiem do czego wzdychać, do wszystkiego chyba hurtemjarzmianki boskiecórcia cudowna