Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Funkiowe zacisze 09:38, 31 sie 2011

Do góry
marzena napisał(a)
piękne te Twoje hosty i rozpostarte nad nimi winogrona !
właśnie dzisiaj kupiłam po 2 doniczki dwóch pięknych odmian 'Gold Standard' i "Lunar Orbit"... lubisz takie ?

To moja Lunar Orbit ) Ma piękne jaskrawe liście i później kwitnie, to też jej zaleta. Nie ma takiej której nie lubię.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:29, 31 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja za chwilę pewnie będę się zmywać - zostawiam moje begonie sięgające mi do kolan

Sebek przepiękne te Twoje begonie.Super
Ogród Leny. 09:10, 31 sie 2011

Do góry
Anula witaj
Nie jesteśmy w stanie posiadać większość roślin ale czosnki warto kupić-polecam szczególnie

Parę widoczków o poranku

Ogród Leny. 08:38, 31 sie 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Lena już trójsklepka Ci kwitnie? mnie interesują jej listki obrzeżone białym kolorem? kwiatki ma jak u mnie, ale listki mam całe zielone, a jak się nazywa ta "ośmiornica"?

Tak ,kwitnie już ze dwa tyg.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:36, 31 sie 2011

Do góry
Wymyśliłam wieczorem, ze cala te rabatę przed płotem wysypie tym żwirkiem. W ten sposób powinna lepiej wyglądać i będzie kontynuacja tego co dzieje sie za płotem.
Mam nadzieje nie będę mieć potem żwirowej ziemi w tym miejscu... rośliny powinny sobie poradzić?
Mam na myśli zwłaszcza tulipany - nie będą miały problemu wydostać się przez warstwę żwirku??

Tu mam wątpliwości - czy rząd 11 tujek Danica wzdłuż podjazdu będzie dobrze wyglądał? Wydawało mi się to fajnym pomysłem, wczoraj je kupiłam i ustawiłam i mam wątpliwości... co myślicie??

Wkopać je w tym miejscu gdzie stoją - za rachitycznymi rozchodnikami, czy zamiast nich?
W zimie powinny fajnie wyglądać ze śniegowymi czapkami, choć gdy będzie więcej śniegu znikną pewnie pod jego tonami zgarniętymi z podjazdu...

O....! 08:18, 31 sie 2011

Do góry
marzena napisał(a)
to moje zakupy dzisiejsze...
Gabi pisze u Finki, ze rozplenica Rubrum nie zimuje u nas ?a chyba właśnie ją kupiłam- pięknie się prezentowała... to co robić w takim przypadku ?

Marzenko kiedyś o tej rozplenicy rozmawiałem z P. Szewczykiem mówił żeby traktować jako jednoroczną, w domu ponoć tez nie zimuje, kiedyś siostra kupiła i mimo okrycia wyleciała.

Oj widzę paprocie jakie kupiłaś??
Ogród z Czerwonym mostkiem 08:17, 31 sie 2011

Do góry
anetawi napisał(a)

No dobrze to w takim razie pokażemy wiosnę, jest w następnej kolejności

Roztopy

Mam pytanko: Czy ten mech po lewej stronie to karmnik ościsty? Bo taki jakiś ciemny i zwarty...

Anetko Sebek już tobie odpowiedział i miał rację dziękuję mu za to.

Ciemny i zwarty jest wtedy kiedy rośnie na stanowisku słonecznym, kiedy ma więcej cienia zmienia się jego pokrój, ale myślę ze to też zależy od gleby, polecam karmnika ościstego - pięknie zadarnia powierzchnie, a jego małe białe kwiatki pięknie pachną miodem. Chociaż ma i wady ciężko się z niego chwasty i trawy wyciąga.
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 08:13, 31 sie 2011

Do góry
Najlepiej byłoby się dogadać z sąsiadem i zrobić razem przeodgródek ale na pewno to jets trudne. Wdedy po środku mogło by sie znależć nawet większe drzewko szczepione na pniu.
Ja bym jednak poszła tu w pewien formalizm i prostotę. Np. żywopłoty strzyżone z bukszpanu lun bererysu (gubią liście na zimę ale sa kolorowe odmiany) + iglak strzyżony w formie "bonsaja"
np. coś w tym rodzaju

A ta skrzynka rzeczywiście wygląda szczególnie "interesująco", ale to jest skrzynka gazowa. Nie wiem czy nawet mozna czymkolwiek ją obsadzić, obudować, itp.
Donice z przodu mogą nieco pomóc.
Ogród z Czerwonym mostkiem 08:12, 31 sie 2011

Do góry
Basiaw napisał(a)

Czy jamniki długowłose nie kopią w ogrodzie? Ja mam teraz "prawie" jamniczkę gładkowłosą i miałam jamniczkę szorstką, ta to była koparka, ile mi roślin zniszczyła i dołów do środka ziemi wyrąbała, to nawet nie chcę wspomi
nać. Luna też trochę kopie, ale tam, gdzie są garby zrobione przez krety i nornice.

Jamniki oczywiście kopią, ale tylko na szczęście wtedy kiedy im pozwalamy .
Wtedy jest największa radość i szczęście, same jeszcze nic nie wykopały, bo za każdym razem jak się do tego zabierały były zaprowadzone do domu i się nauczyły, na moje szczęście.
Jak widzą mnie z łopatą to biegną jak szalone, może będzie można coś wykopać .....

Przesadzaliśmy drzewko i miały najlepszą zabawę zobaczcie sami

Pogaduchy skowronków 08:12, 31 sie 2011

Do góry
Również jestem w trakcie .....kawki. Miłego dnia .Jolu nie forsuj nogi.

Pogaduchy skowronków 08:01, 31 sie 2011

Do góry
Ja w trakcie kawki ale już nad projektami. Oczywiście ciekawość co na ogrodowisku bierze górę pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:54, 31 sie 2011

Do góry
na fioletowo

Ogródek Hanusi po zimie 07:51, 31 sie 2011

Do góry
Rano deszcz był,ale teraz już słoneczko przyświeca.Trzeba wdziewać kaloszki i do ogrodu......szkoda czasu.Na siedzenie przy klawiaturze będzie czas zimą.

Moja hortensja już przebarwiła się na różowo.tu jeszcze przed zmianą koloru.

aksamitki są niezawodne do mrozów....

Pogaduchy skowronków 07:50, 31 sie 2011

Do góry
Ja tez już po kawce, bo ból nogi nie dał pospać

Słonko przyświeca od rana więc nadzieja, ze troszkę przygrzeje bo na razie +10 ....

Jak tylko noga pozwoli to wsiadam na rower i kontynuuje prace na działce - czasu niewiele

miłego dnia
Pogaduchy skowronków 07:43, 31 sie 2011

Do góry
PO wczorajszych emocjach z nagrodą,dziś już ochłonęłam.Kawkę pochłonęłam,i czas myśleć o tym czym dzień zająć.
Pewnie,żeby nudno nie było....pracą.
Pracowitego dnia w kolorach sierpniowych słoneczników wszystkim ptaszkom......

O....! 07:41, 31 sie 2011

Do góry
marzena napisał(a)

mogę usiąść ?
W ogródku Niage 07:31, 31 sie 2011

Do góry
Niage napisał(a)

teraz widzę na zdjęciu, że jest coś wygięta, muszę ją naprostować

Geniu ,nie prostuj jej za bardzo,ona ma taki charakterek,jeszcze ją złamiesz .
Bardzo podoba mi się u Ciebie,wszystko ciekawie obsadzone,czy możesz napisać jaka to trawa na przedostatnim zdjeciu ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 06:59, 31 sie 2011

Do góry

Jak chcę sobie naładować baterie Danusiu, to zaglądam i spaceruje po Twoim ogrodzie
Dziś szukam pocieszenia z powodu ostatniego dnia wakacji.

Mój kawałek raju 01:58, 31 sie 2011

Do góry
tu się gotują pomarańczowe pomidory na dżem
a tutaj już gotowy w słoiczkach
Ogródek Hanusi po zimie 00:47, 31 sie 2011

Do góry
Haniu pamiętasz tulipanki wiosenne, u mnie m.i.n był taki pełny zółty Monte Carlo,śliczny jest

albo ten
także w alejce Tulipanowej muszą być tulipany wzięło mnie na wspominki majowe zabrać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies