Dziękuję za podpowiedź
Lilie mam posadzone podobnie jak u Ciebie
czy po kwitnięciu mogę je podciąć do połowy i czy mogę je jakoś zasilić??
Proszę o więcej zdjęć
Co jeden to ładnieszy nie mogę się zdecydować ma faworyta u Ciebie każdy wyjątkowy i ładny. A jak lilie? Mam pytanko odnośnie przesadzania namnożyło mi się troszkę cebulek niektóre mają nawet po 2-3 kwiatki chciałabym je przesadzić żeby miały więcej miejsca, czy przesadzenie starych cebulek powoduje, że kwiatów w przyszłym roku będzie mniej czy mogą rosnąć tak w ścisku?
Pysznogłówka Kardinal, kolor wyszedł bardzo realistycznie.
Cudna siewka dzisiaj zakwitła, ale nie potrafie oddać jej koloru, jest bardzo jasna, a wszystkie przebarwienia wpadają w zielono limonkowy kolor, jak dla mnie cudo
Lilie wczoraj leżały, po deszczu już prawie na ziemi, trzeba wiązać.
Rano byłam u Ciebie i tylko tyle zdążyłam że scenerię po burzy z tęczą obejrzałam i czekamy na hortensje bukietowe Ty masz teraz jeszcze lilie
jak sadziłam jesienią patyczki to z nadzieją że kiedyś będzie pięknie, a teraz po pół roku już wiem że są pierwsze efekty i nabrałam chęci żeby robić ciąg dalszy. Do jesieni dokopię cały okrąg i dosadzę resztę sadzonek...szkółka trzmielinowa za rok nie będzie już szkółką a rabata nabierze ostatecznego kształtu. Jeszcze tył trawiasto-rozchodnikowy do uzupełnienia mi został.
Lilie na piasku lepiej rosną.. bo nie gniją Lilie nie lubią gliny i niestety wypadają Na piasku rosną wysokie Zresztą sam widzisz jakie masz piękne lilie ... ja mogę o takich pomarzyć.. ale cieszę się z tych co mam... Lilie Św. Antoniego znów mi wypadły Nie ma
Te porosły na 2,5 metra. I przywiązałam do cyprysów
Muszę ten zapach poznać koniecznie. Czy one już kwitną?
Witaj Gosiu w moim ogrodzie Roślinki takie jak u wszystkich
Karola, Gabrysiu, Urszulo - dziękuję
a, czyli jednak i prawda i nieprawda z tym brzydkim zapachem. Zapamiętam - ciemne liście dobra, zielone - nie zapraszać do ogrodu. Dziękuje, Irenko
Jeśli się na swiecznicę zdecyduje, to jej przesadzać nie będę, bo tylko tam mam dla niej miejsce.
Bo za krótko jesteś na Ogrodowisku My tu wszystkie cebulowe w pełni kwitnienia przesadzamy
A dziękować
Ale nie tylko ja mam taka drewutnię (choć u mnie pełni rolę - jak to pięknie Magnolia określiła - gabionu z drewna) . Widzieliście to (kilka dni temu odkryłam): https://www.ogrodowisko.pl/watek/4214-chusteczkowy-przedogrodek
Piękne jest, prawda?