Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:58, 13 lip 2015

Do góry
Lilie mnie zachwycają u Ciebie Moje orientalne w donicy jeszcze w pąkach
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:05, 13 lip 2015

Do góry
Bardzo ładne lilie. Ja mam tylko czerwone, ale muszę zakupić więcej, a jeżowki takie niespotykane.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:50, 13 lip 2015

Do góry
Podziwiam lilie, bo sama nie mam ani jednej. Piękna ta jeżówka różowa, bardzo mi się podoba, wciąż liczę, że może któraś z moich taka się okaże A pomarańczy i czerwieni jeżówkowych to mam aż za dość

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:21, 13 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

fajna...a ja zastanawialam sie co mozna posadzic miedzy miskantami

No Kasiu bingo lilie ladnie pasują mam Lankona k/ trawyto jakiś trzcinnik chyba
Ogród z łezką II 20:18, 13 lip 2015

Do góry
adom1206 napisał(a)
już ci nie wiele do 200 zostało więc będę pierwsza ale jak utknę w robocie to bardzo prawdopodobne,że przegapię więc ode mnie w ramach kolejnej dwusetki

Dziękuję I lilie, moje ulubione
Ogród u Kasi 20:09, 13 lip 2015

Do góry
lilie kwitną
Mój 4 arowy azyl... 18:42, 13 lip 2015

Do góry
Wczoraj od popołudnia do późnego wieczora było podlewie, a w nocy zaczął padać deszcz. No i dobrze, bo gdyby nawet padało przez trzy dni, to i tak zasoby wody nie byłyby zbyt duże.
Zaczęłam wycinać przekwitające ostróżki, lilie ledwo zakwitły a już się sypią, wciąż coś wycinać trzeba.
W przerwach w podlewaniu obserwowałam czosnki główkowate, a właściwie trzmiele, które je oblegały.

Ogródek Iwony 18:15, 13 lip 2015

Do góry
Asiunia, floksy cudownie pachną i pasują do róż, warto je wprowadzać do ogrodów U mnie jeszcze nie kwitną, ale mają już pączki
Mam w zestawieniu z różami floksy i naparstnice i lilie.

Ogród pod Borem 17:10, 13 lip 2015

Do góry
Iggia napisał(a)
liliowiec

Lilia

Mini naparstnica

Jakas jeżówka - Aniu jaka to?
Witam świetny kolor tego liliowca i piekne lilie
Ogród wśród pól i wiatrów 15:06, 13 lip 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jeżówki w kolorze ognistym - PIĘKNE.
Mam kawałek rabaty, w który chciałam mieć tylko biały kolor. Na wiosnę kupiłam lilie, oczywiście białe, a one zawściekły się, że będą pomarańczowe. Na początku byłam zła, miałam pościnać pomarańczowe kwiatki, ale tych lilii jest tam z 8 i stwierdziłam, że będzie pusto. W miarę rozwijania się kwiatów stwierdziłam, że nadają charakteru tej rabatce i dokupiłam ognistych jeżówek.

No ja też się muszę z ognistymi polubić, bo bladawców nie widzę na razie za wiele. A w ogóle to sobie ostatnio pomyślałam, że jestem trochę za bardzo nastawiona na białe i bladawce.. Przecież tyle jest pięknych kwiatów w innych kolorach. Choćby np niebieski ....

A w sumie to niebieski też bladawiec
Pozdrówka Dorotka
Ogród wśród pól i wiatrów 11:18, 13 lip 2015

Do góry
Jeżówki w kolorze ognistym - PIĘKNE.
Mam kawałek rabaty, w który chciałam mieć tylko biały kolor. Na wiosnę kupiłam lilie, oczywiście białe, a one zawściekły się, że będą pomarańczowe. Na początku byłam zła, miałam pościnać pomarańczowe kwiatki, ale tych lilii jest tam z 8 i stwierdziłam, że będzie pusto. W miarę rozwijania się kwiatów stwierdziłam, że nadają charakteru tej rabatce i dokupiłam ognistych jeżówek.
Skromny balkonik 10:41, 13 lip 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne lilie i hortki obsypane kwieciem super, że clematis kwitnie ponownie dłużej oko pocieszy, a zwróciłaś uwagę jak balkon sąsiada w tle marnie wygląda z tą jedną doniczką?

A faktycznie

wcześniej nawet nie zwróciłam uwagi,na to że przez przypadek balkon sąsiada trafił na ogrodowisko
Skromny balkonik 10:38, 13 lip 2015

Do góry
Mo_nira napisał(a)
Jaki kolorowy busz pięknie to wygląda. Lilie przecudne .Pozdrawiam

Dziękować i również Pozdrawiać
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:05, 13 lip 2015

Do góry
Agatko nasionka masz jak banku, tylko jeszcze poczekać trochę na zbiór trzeba.

U nas tez sucho bardzo, mam nadzieję, że ten deszcz, który teraz w Zabrzu pada, o Pszczynę też zahaczy.

Wczoraj ostatecznie po nawałnicy posprzątałam, zniszczeń właściwie nie mam. Przetrzepało tylko lilie i róże, ale to niewielki problem przecież. Drzewa stoją

Pozdrawiam gorąco
Ogród z łezką II 08:48, 13 lip 2015

Do góry
Dotarliśmy do domu w Pszczynie dość późno w sobotę, wczoraj o 7 rano już w ogrodzie byłam. Mimo to, że dzieci starały się uporządkować ogród po tej nawałnicy, to musiałam po swojemu dopracować. Nie mam większych zniszczeń, lilie tylko w większości trzeba było ściąć, trochę róż...ale sprzątanie zajęło mi 7 godzin...M posadził ostróżki z krwawnikiem, które przywieźliśmy z Pęchcina, potem podlewanie i dzień pracowicie zleciał. Przyjemność zdjęciową mam zostawioną na dzisiaj

W Pszczynie w dalszym ciągu susza, teraz W Zabrzu pada bardzo przyzwoicie deszczyk, mam nadzieję, że na mój ogród też...

Miłego tygodnia
Ogród z łezką II 08:37, 13 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Lilie z jeżówkami zachwycają i pawie nad ciurkadełkiem tak dumnie się prezentują....u nas burza bardziej wysuszyła i połamała rośliny niż podlała....jest słońce z arktycznym wiatrem, rośliny nie lubią takiej aury....a ja zajęta przedweselnie, więc ogród musi sam sobie poradzić, przyszedł czas na jego samodzielną próbę i nowe doświadczenie na poznanie żelaznych roślin

Lilie z jeżówkami ma też na salonowej...nawet nie wiem, które lilie tam pokazywałam.
U nas też susza Agatko, wczoraj podlewaliśmy. Dzisiaj w Zabrzu pada, mam nadzieję, że w Pszczynie też, trawnik już rudy bardzo
Ogród z łezką II 08:34, 13 lip 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Śliczne jeżówki,może zaryzykuję i znowu kupię kilka pełnych....
Nie wiedziałam,ze lilie tez mają różne zapachy.U ciebie też każdy kolor pachnie inaczej ?

Moje jeżówki nieco sfatygowane po ostatnich przejściach, ale już podparte i następne kwiaty nie będą takie poskręcane

Tak, lilie różnie pachną. U mnie dopiero jedna pachnąca się rozwinęła i to taka, która ma 2,20 m...pachnie cały ogród Zrobiłam jej wczoraj zdjęcie, ale jeszcze w proszku jestem, dopiero wróciliśmy z Pszczyny...
Skromny balkonik 07:27, 13 lip 2015

Do góry
Jaki kolorowy busz pięknie to wygląda. Lilie przecudne .Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 00:38, 13 lip 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Piękne masz liliowce... i te lilie! Róże też

Reniu dzięki . po prostu kocham te roślinki, kwiaty
Coś mi kompik szwankował i nie chciał dodawać.Alke juz ok

Kelso

Moja działka na Dębowym Lesie 23:27, 12 lip 2015

Do góry
Piękne masz liliowce... i te lilie! Róże też
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies