Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 09:54, 17 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Matko, jak urosły te hortki!!! Ta jasno-różowa jest z Kalnej, zawsze była wiotka. Wtedy nigdzie nie mogłam dokupić Red Barona...i uznałam, że ta jasna nie będzie zbytnio odstawać.
Żurawki masz ładne, u mnie się starzeją i myślę czym je zastąpić, za dużo wiecznej roboty z nimi mam.

Naprawdę? mi się ciągle wydaje że powinny być już większe. Teraz dopiero poszły i wydaje mi się że są takie jak były w zeszłym roku. Musiałam sobie wygoglać co tzn. z Kalnej ja tam wogóle nie jeżdżę

Te Marmelade są udane narazie, podzielone tylko na pół ale drugie seledynowe które uwielbiam za świecący na rabacie kolor, zaczynają być problematyczne po dzieleniu i mi kilka wypadało i się denerwuję bo zamiast plamy mam dziurywięc Cię rozumiem, coś znajdziesz w zamian, może jakieś trawki
Urszulla 12:06, 17 lip 2015

Dzisiaj o 6 rano była u mnie potworna burza, grzmiało i piszczało od piorunów. A potem podlało ulewnie ogród przed upałem...oby się nie zagotowały w południe
Pszczelarnia 13:36, 17 lip 2015

Urszulla napisał(a)
Kasiu, a to Twoje hortensje najazd ślimakowy został powstrzymany i całkiem się wzięły w garść

ta najobficiej kwitnie, ale się pokłada bo ma bardzo wiotkie gałązki choć podoba mi się w takim stanie i wcale jej nie podnoszę

Ciekawa i niespotykana chyba.
Bogdzia 20:49, 17 lip 2015

Urszulla napisał(a)
Dzisiaj o 6 rano była u mnie potworna burza, grzmiało i piszczało od piorunów. A potem podlało ulewnie ogród przed upałem...oby się nie zagotowały w południe

Zapowiadają burze ale juz rano była?Lubie deszczyk , burz nie lubie.Pozdrówka.
Urszulla 08:22, 18 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Ciekawa i niespotykana chyba.

Ewo- ja ją nazywam płożącamiło że wpadłaś
Urszulla 08:26, 18 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Zapowiadają burze ale juz rano była?Lubie deszczyk , burz nie lubie.Pozdrówka.

Do nas Bogdziu zawitał jakiś prąd zwrotnikowy, a na północy zimny ze Skandynawii to zderzenia mogą być gwałtowne. Burzę w domu da się przeżyć
Krys 08:44, 18 lip 2015

Ula ta płożona hortka jest piekna postęp w pracach wielki,szkólka trzmielinowa faja,tez tak robie
Urszulla 10:53, 18 lip 2015

Krys napisał(a)
Ula ta płożona hortka jest piekna postęp w pracach wielki,szkólka trzmielinowa faja,tez tak robie

Rano byłam u Ciebie i tylko tyle zdążyłam że scenerię po burzy z tęczą obejrzałam i czekamy na hortensje bukietowe Ty masz teraz jeszcze lilie

jak sadziłam jesienią patyczki to z nadzieją że kiedyś będzie pięknie, a teraz po pół roku już wiem że są pierwsze efekty i nabrałam chęci żeby robić ciąg dalszy. Do jesieni dokopię cały okrąg i dosadzę resztę sadzonek...szkółka trzmielinowa za rok nie będzie już szkółką a rabata nabierze ostatecznego kształtu. Jeszcze tył trawiasto-rozchodnikowy do uzupełnienia mi został.

Buziak
eliza3 19:05, 18 lip 2015

Ula, piękny ten szpalerek hortensji, w tym roku się zastanawiałam czy nie kupić ogrodowych, ale znowu się wstrzymałam...

Dla Ciebie wakacje pod znakiem prac ogrodowych... wiem, że czekasz na rady, ale ja słaba jestem w te klocki u mnie wszystko w bólach się tworzy i ciągle coś przesadzam... ale będę zaglądać.
Pozdrawiam.
Madzenka 22:50, 18 lip 2015

ULa Twoje hortensje są zachwycające!!