Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Danilo98 06:34, 18 lip 2015

Oj aż dwa razy się wysłało i pytanko czy przed to może być posadzone tawuła japońska golflame- By utworzyć z tego mały żywopłot?
Danilo98 06:34, 18 lip 2015

Oj aż dwa razy się wysłało i pytanko czy przed to może być posadzone tawuła japońska golflame- By utworzyć z tego mały żywopłot?
ana_art 07:41, 18 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Muszę uciekać z forum..

Mira odmeldował ze cd relacji będzie jutro, bo laptopik się zbuntował i jest w dyscyplinarce

piękne jak wszystko.
Róże te na patyku wystarczy przygiąć do ziemi i zrobić im kopczyk. Nie ma ztym wielkiego zachodu wbrew pozorom.
Muminek przeuroczy.
A tak na marginesie coraz piękniejsze fotki robisz i uśmiałam się z zabierania trawnika
Madzenka 09:52, 18 lip 2015

Lilie jak zwykle jak na dopalaczach... U Ciebi wszystko takie jak GMO!

Zatem szukamy rózy ostry kolor pomarańczowy (czy czerwony tez moze byc?) , 70-80 cm ktora wytrzymuje patelnie?
Przy czytaniu rózomaniaczek zwrócę uwage. Brzoskwiniowy I zólty odpada?
rozark 11:05, 18 lip 2015

Z pomarańczy ja mam pat austin i nie polecam oraz bersten rosę i ta polecam jesli ci odcień odpowiada bo on wpada trochę w żółty
Będę przy kompie to wstawię zdjęcia

edit

Pat Austin o pięknej budowie kwiaty, zdrowa, pachnąca i pierwsze kwitnienie ma nawet, nawet

natomiast przekwita szybko ( może reagowała tak na tegoroczne upały?) i wygląda nieciekawie, musiałam ją podwiązać bo pędy się pokładały, na dzień dzisiejszy nie widzę u niej pąków jeszcze

Bernstein Rose

a tu masz porównanie, Bernstein trochę jaśniejsza z prawej, Pat zaczęła kwitnienie jako pierwsza z lewej

z pomarańczowych kojarzę jeszcze Summer Song i Monikę, może ktoś ma?

edit 2 pomarańczowo-żółta jest jeszcze Gebruder Grimm, morelowo-brzoskwiniowa róża Charles Austin
Bogdzia 11:44, 18 lip 2015

Mały z konewkami najpiekniejszy i nic mu nie dorówna. Widziałam to zdjecie oczywiście juz wczesniej ale dopiero dzis piszę. Buziaki spóźnione dla 1,5 rocznego dzielnego chłopaczka.
Katkak 12:40, 18 lip 2015

Ania jak sobie przypomnisz jak się nazywa ta boska brzoza w aleji Konstancji (ta z "pierzastymi listkami) to napisz mi proszę. Już kombinuję co by tu ciepnąć żeby ją upchnąć. Strasznie mi się podoba. A mój kasztanowiec Briotti śliczny tylko jak kwitnie. Teraz już straszy bo dopada go co roku mączniak i jeszcze ta kasztanóweczka, czy jak się ta cholera nazywa co atakuje kasztany. I kusi mnie trochę czy jego by tak nie ciepnąć... Co myślisz?
mira 22:11, 18 lip 2015

Nasze spotkanie było długie dla gospodarzy ale dla nas za krótkie - jak zwykle okazuje się, że mam niedosyt pogadania

mam sporo zdjęć to szkoda żeby się marnowały, następnym razem już bez aparatu będę bo mi sporo umknęło

Tu Ania tłumaczy - dam im tylko te habzie i sobie pojadą

warzywnik bardzo mi się podobał był uroczy, mały ale fajny

tu rzodkiewa na nasiona

ognisko chyba już było ale elementy warzywnika tu też są

mira 22:17, 18 lip 2015

a tu widać jak może rosnąć werbena patagońska - przy szklarni znalazłą sobie miejsce no i całe łany gdzie indziej

a teraz elementy kwietne

ożanka już była no ale jakby ktoś nie widział - czy ona lubi sucho ? chyba tak więc roślina przyszłości u mnie susza - gdzie ten deszcz

mikołajek
Ensata 22:21, 18 lip 2015

Nieogrodowiskowo, to Mała MI, chociaz absolutnie nie wyglada, jest cudną babcią. Zazdrość wielka. Synowa po rękach pewnie całuje