Jodełkowa rabatka jeszcze nie skończona za plecami chcę dać miskany, a co z przodu?
szyszeczki
w tle widać 'wysypisko' zielsko + trawa wyorana na rabatkę cisową
Piszę jak widać artykuły na bieżąco tylko mam tyle zdjęć z robót. Myślę, że Agatka założy wątek o swoim ogrodzie i powklejam wtedy hurtem. Dziś przesadzaliśmy ogromniaste tuje i cały teren przegryziony kilkakrotnie, będzie nowy trawnik Agatka zadowolna a Monika była na inspekcji miała przy tym śliczny uśmiech
Justi, szpadelek oczywiście zakupiony i muszę przyznać, że zakup bardzo udany. Mam porównanie, bo zaczynałam wyznaczać rabaty (robić kanty) zwykłym szpadlem i sto razy bardziej się zmęczyłam, a efekt i tak pozostawiał wiele do życzenia... no ale teraz mam swój nowiutki szpadelek do kancików i nie oddam go nikomu, hahahaha
Leno (uwielbiam to imię ) masz rację, już się wciągnęłam!... na zawsze
Basiu, jeśli chodzi o te trawy, to zaczęłam swój ogród (hmm... ogród to zbyt szumnie powiedziane w moim przypadku, he he... no ale od czegoś trzeba zacząć, co nie?) od rabaty po prawej stronie od wejścia do domu i właśnie tam planuję posadzić te trawy...
O tu :
Chciałam pokazać zdjęcia, jak już powstanie coś mniej lub bardziej konkretnego, ale jeśli taka pogoda się utrzyma dłużej, to nie wiem, kiedy to nastąpi dlatego, jak jutro wrócę z pracy, a nie będzie jeszcze zbyt ciemno (niestety w tygodniu wracam późno ), to zrobię kilka zdjęć i pokażę co i jak, mimo że jeszcze do efektu końcowego daleko
Na lewo jest Electra -jasnozielona,ale jej na tym zdjęciu nie widać. Georgia P. nie rośnie intensywnie -w przeciwności do pozostałych,które już zdążyłam sobie od wiosny podzielić.
Citronellę znam tylko ze zdjęć.
Bogusiu jak nazywa się ta jasnorozowa? jest piekna
To Georgia Peach - rośnie w cieniu.Wydaje mi się,że te same odmiany w różnych miejscach wybarwiają się różnorodnie.Zauważyłam to po podzieleniu,posadzone w różne miejsca - mają się inaczej.
bo tak sobie myślę, że ładnie by kontrastowała z citronellą
Bogusiu jak nazywa się ta jasnorozowa? jest piekna
To Georgia Peach - rośnie w cieniu.Wydaje mi się,że te same odmiany w różnych miejscach wybarwiają się różnorodnie.Zauważyłam to po podzieleniu,posadzone w różne miejsca - mają się inaczej.