Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 18:31, 20 lis 2011

Dziękuję za liczne odwiedziny i słowa uznania Moja nauczycielka polskiego z liceum pewnie byłaby dumna
W styczniu też chyba wydrukują mój drugi (w sumie 3 im wysłałam), o opaskach żwirowych wokół domu.
Ze zdjęciem Młodej płuczącej żwirek
Tak mi napisała ta pani redaktor, aczkolwiek w zajawkach następnego numeru nie widzę..
zobaczymy
ell 20:22, 20 lis 2011

Fajnie. Gratulacje.
an_tre 20:23, 20 lis 2011

popcarol napisał(a)
Dziękuję za liczne odwiedziny i słowa uznania Moja nauczycielka polskiego z liceum pewnie byłaby dumna
W styczniu też chyba wydrukują mój drugi (w sumie 3 im wysłałam), o opaskach żwirowych wokół domu.
Ze zdjęciem Młodej płuczącej żwirek
Tak mi napisała ta pani redaktor, aczkolwiek w zajawkach następnego numeru nie widzę..
zobaczymy
To zaczekamy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
popcorn 08:21, 21 lis 2011

Dzisiaj mroźno było, gdy obudziliśmy się koło 7mej wszędzie szaro-biało od szronu. Trawa sztywna, woda w wiaderku zmarznięta z wierzchu.. zima idzie
Mój M. w tym tygodniu w delegacji, jak znam życie spadnie śnieg i będę musiała sama odśnieżać
Rok temu tak było - codziennie o 7mej rano, przez tydzień puszczałam Młodej bajki, a sama za szuflę i heja
Szkoda że nie można już sadzić, pogrzebałabym w ziemi... dzisiaj owinę chyba w końcu hortensje, może tej zimy mi nie zmarzną... zastanawiam się też nad okryciem żywopłociku z bukszpanu.. może warto? Może zwiększy to jego szanse?
Miłego dnia!!
Bogdzia 09:20, 21 lis 2011

Trochę się spóźniłam ale również gratuluję artykułu.
GabiK 12:37, 21 lis 2011

Gratuluję. Wygląda profesjonalnie !
Możesz przez zimę pisać kolejne artykuły.
popcorn 13:26, 21 lis 2011

Dzięki Bogdziu, Gabi
Miałam fotki więc napisałam. Teraz nie mam pomysłu o czym, no ale zima jest dłuuuuga, pewnie coś wymyślę
a na razie do pracy

pozdrawiam!
Karolina
Pszczelarnia 14:14, 21 lis 2011

Tak dalej.
A ja jeszcze sadzę. Mąż przytaskał 2 piękne ciski (elegantissima Aurea). Tylko ziemia sucha. Wciąż podlewam.
popcorn 14:19, 21 lis 2011

Witaj Ewo
ooo, mój M. mógłby mi kiedyś jakąś roślinkę przytaskać... ale bym się zdziwiła ale chyba mi to nie grozi To prawda, sucho strasznie, ja teraz co tydzień podlewam te świeżo posadzone, plus bukszpany. Reszta musi sobie jakoś radzić. Zaraz wyjdę, otulę chyba w końcu włókniną hortensje (ogrodowe), bo im mrozik podciął listki. I chciałabym by choć tej zimy nie zmarzły (jak co roku od 3 lat - bez przykrywania..)
popcorn 15:36, 21 lis 2011

Okrycie zimowe dla 3 hortensji ogrodowych i bukietowej zrobione Wygląda... hmm.. inaczej ale donice przynajmniej się przydadzą i do garażu ich wpychać nie muszę. A to za domem, strona północna, więc nikt nie patrzy. Mam nadzieję okrycie okaże się skuteczne.

Czy niedawno posadzone h. limelight też powinnam okryć? Jeśli tak, musiałabym kupić nową włókninę, bo tutaj wykorzystałam całe 10 metrów chyba... nie chcę jej ciąć, bo może za rok w jednym kawałku się przyda..

A wrzośce i wrzosy się mrozem nie przejmują. Hebe dostanie czapeczkę jeszcze