Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z Czerwonym mostkiem 20:36, 07 paź 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)

Witaj kolejna Kociarko

Powiedz czy Twój klonik wybarwiony jest wiosną, potem latem traci kolorek, żeby na jesień znów być czerwony ? Jeżeli tak to zobacz sobie klon palmowy ornatum moze to ten

Ja na swojej działce mam nawiezionej sporo ziemi torfowej dla wzbogacenia bo u nas mieszanka czarnoziemu i gliny, mam również problem ze skrzypem rósł sobie u nas już od początku, niestety trudno się go pozbyć opryski bofiksem pomagają, chociaż potem pojawia się w innym miejscu bo ma bardzo głęboko swoje odnogi i zawsze gdzieś wylezie uważam go za najgorszy chwast w moim ogrodzie, na szczęście na trawniku nie rośnie bo pod darnią jego rozwój jest zahamowany.
Nigdy nie wrzucam go do kompostownika zawsze idzie do śmieci.

Leon to kociak który uwielbia głaskanie , ale tylko wtedy kiedy ma na to ochotę podstawia wtedy swóją główkę i głaszcz mnie pani. Podchodzi do nas wtedy kiedy piesków nie ma w pobliżu bo one zawsze go wyduszą , ale bardzo lubi te swoje psie koleżanki to widać

Oj nie mam pojecia, bo kupilam go latem - oto on

Bofiks powiadasz. Wyprobuje wiosna. Ja stosowalam pedzelkowanie sterane i roundupem - skutek zaden, a reczna robota tez bezcelowa, bo sie jeszcze paskudnik wzmacnia i coraz go wiecej wylazi

Co do Leona to moze polubi glaski z wiekiem. Moj futrzak unikal miziania jak ognia, ale jako dostojny trzyletni odbabelkowany ex-kocur teraz bardzo, bardzo lubi
Ogród z lustrem 20:36, 07 paź 2011

Do góry
Kolejna dostawa bukszpanów

Rowki pokopane

Ogród z lustrem 20:34, 07 paź 2011

Do góry
Dalej obsadzamy zraszacze na właściwym poziomie, żeby kosiarka nie ścięła

Po niwelatorze trzeba zruszyć glebę takimi oto sprytnymi grabkami. Nie ściągają ziemi, a wydobywają kamyki i śmieci

Ogród z lustrem 20:30, 07 paź 2011

Do góry
Dokładamy linię kroplującą tam, gdzie brakuje

Ogród z lustrem 20:25, 07 paź 2011

Do góry
Zapożyczajcie sobie na zdrowie piszcie (zapożyczone od Danusi) Będzie mi miło.

A dziś popadało, a wczoraj pisałam że lubię jak się kurzy...no to popadało.
Trawa zamówiona na poniedziałek, więc sprężamy się żeby wyrównać pod trawnik.

Na początek Zdzisław znów macha Wam Kazał napisać "wesoły traktorzysta"

Równa tzw. niwelatorem, który usuwa wszelkie wybrzuszenia a zapełnia dołki. Dociskając jednocześnie ładnie "prasuje" grunt

Sławek poprawia mniejszym narzędziem zrobionym przez nas dla własnych potrzeb, żeby się nie schylać

Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 20:20, 07 paź 2011

Do góry
profus napisał(a)
A tu:

witam po przerwie.
Zrobiłem małe zakupy - mizerne te roślinki ale tylko takie były - czas na rabatę.
Co sądzicie o takich nasadzeniach. Na kwiatki nie patrzcie - nie chciałem ich jeszcze wyrywać. Parę postów wyżej są jakieś moje projekty. Tutaj dołożyłem Miskanta Morning Light. Zastanawiam się czy dać obwódkę z bukszpanu - teraz są tam miniaturowe dalie (taki szpalerek), jeszcze chwilę niech sobie rosną - obwódka byłaby od kulek bukszpanowych brzegiem koło desek aż do miłorzęba i na nim zawijasek. Wtedy trawki trochę inaczej bym musiał ułożyć.
A może taki krótki ekranik bukszpanowy od trawki do trawki tam gdzie teraz ten szpalerek dalii przed hortensjami.
Mam tam 5 hortensji, co ile je posadzić? Tak jak jest?
Żurawki podzielę i będzie ich więcej.

Jaka to jest strona? hortensje w pełnym słońcu?.. hmmm
U Justyny 20:18, 07 paź 2011

Do góry
tyna napisał(a)
tymczasem na kuchennym parapecie.....

Aaale cudowna kompozycja

Chryzantema i co?
Ogród - moje hobby. 19:42, 07 paź 2011

Do góry
Halinas napisał(a)
Dziękuję bardzo za odwiedziny.
Gacie prosta sprawa, zaprawa betonowa tak jak do liści i donic, dość gęsta. W to zamaczam dokładnie spodenki i suszę uformowane na kawałkach drewna. Wiosną jak będę robić nowe wstawię obrazki obrazki.
Można od środka wzmocnić dodając siatkę plastikową.
Okrągłe kule betonowe z piłek? Puska to mnie zainteresowało...

.

Halinko- te portałki są niesamowicie zabawne.
Napisz proszę jak z trwałością takich donic betonowanych przez Ciebie?
Czy wytrzymują zimę. Zastanawiam się czy próbowac z tymi kulami teraz przed zima czy dopiero na wiosnę.
Jak długo taka zaprawa schnie?
Ja przygotowałam sobie jakiś czas temu styropian przycięty na wymiar , z którego miałam robić kwadratowe osłonki na donice- takie niby nowoczesne ale jakoś zabrakło mi czasu.
Nie mam więc wprawy w "betonowaniu"
Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 19:40, 07 paź 2011

Do góry
A tu:

profus napisał
witam po przerwie.
Zrobiłem małe zakupy - mizerne te roślinki ale tylko takie były - czas na rabatę.
Co sądzicie o takich nasadzeniach. Na kwiatki nie patrzcie - nie chciałem ich jeszcze wyrywać. Parę postów wyżej są jakieś moje projekty. Tutaj dołożyłem Miskanta Morning Light. Zastanawiam się czy dać obwódkę z bukszpanu - teraz są tam miniaturowe dalie (taki szpalerek), jeszcze chwilę niech sobie rosną - obwódka byłaby od kulek bukszpanowych brzegiem koło desek aż do miłorzęba i na nim zawijasek. Wtedy trawki trochę inaczej bym musiał ułożyć.
A może taki krótki ekranik bukszpanowy od trawki do trawki tam gdzie teraz ten szpalerek dalii przed hortensjami.
Mam tam 5 hortensji, co ile je posadzić? Tak jak jest?
Żurawki podzielę i będzie ich więcej.

Ogród w Alei Lipowej... 18:57, 07 paź 2011

Do góry
Cześć Justynko nie byłam jeszcze u Ciebie, a Ty pracowita pszczółka jesteś zmiany wprowadzasz super.
Te linie proste wyglądają bardzo fajnie, będzie inaczej i chyba o to chodzi, żeby ogrody były różne,
wtedy się robi o wiele ciekawiej i jest co oglądać, tak trzymaj.

Dwa światy 18:54, 07 paź 2011

Do góry
z uściskami dla Ani {monteverde} obiecany MIRT

To właśnie tu 18:49, 07 paź 2011

Do góry
Pięknie tej jesieni zakwitł rdest wirginijski 'Lance Corporal'

dzielnie wtóruje mu proso rózgowate 'Heavy Metal'

U Justyny 18:26, 07 paź 2011

Do góry
tymczasem na kuchennym parapecie.....

Ogród z Czerwonym mostkiem 18:17, 07 paź 2011

Do góry
Proszę, oto kalinka w całości, jeszcze ją potrzymam tej zimy z podporą....

Pogaduchy skowronków 17:08, 07 paź 2011

Do góry
Wróciłam z lasu,z psem,koszykiem i reklamówką różności.Przeważnie opieńki,ale prawdziwki 3 w niemowlęcym stanie,kilka zajączków i kilka kurek.Marynatę robię wieczorem.Las piękny w słonecznych promieniach....i cisza .Godzinę odpoczywaliśmy na słonecznej polanie..........jedliśmy drugie śniadanie.Bosko!

Koleusy czekają na wsadzenie.
Ogród na skraju sadu 17:00, 07 paź 2011

Do góry
Neska napisał(a)

Ciekawa jestem czy jeszcze się rozwinie moja niebieska hortensja. Już widać troszkę kolor.

Rozwinie - najwyżej zetniesz ją do domu
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:38, 07 paź 2011

Do góry
Ewa napisał(a)
Elu, każdą chwilkę przed pracą spędzam tu i jeszcze mam prąd

Ogród z lustrem tez nie daje spać, więc zagajniczek z brzozami, o których marzyłam od początku,
będzie tu w rogu

Bardzo dobre miejsce
Nasadzenia przed domem 16:27, 07 paź 2011

Do góry
Limka napisał(a)

Jaka to odmiana? Jedyna z 16 zakupionych która jest w dobrym stanie

Może lime rickey

ślicznie masz
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 14:58, 07 paź 2011

Do góry
Ja od kilku już lat późną jesienią do okrywania w okolicach Barbórki i wczesną wiosną do zasilania funduję sobie, a raczej moim roślinkom takie cuś.

Tego gnojku (a jest to podłoże popieczarkowe) jest 110 taczek
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:13, 07 paź 2011

Do góry
Z traw, pasują turzyce takie lekkie i zwiewne u mnie w lekkim cieniu pod brzozą dobrze rosną, rośnie tam właśnie ten RH który u Ciebie wkleiłam na fotkę. Zobacz sobie, rosły tam jeszcze wrzosy, ale zimy nie przetrwały, poprzednią bez problemu a ta je zabiła, już ich tam więcej nie dosadziłam

Ogólnie na tej rabacie staram się wszystko uporządkować, ale turzyce polecam, masz ich spory wybór, a wiosną wrzoście

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies