Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

bociek 20:36, 07 paź 2011

Kaisia napisał(a)

Witaj kolejna Kociarko

Powiedz czy Twój klonik wybarwiony jest wiosną, potem latem traci kolorek, żeby na jesień znów być czerwony ? Jeżeli tak to zobacz sobie klon palmowy ornatum moze to ten

Ja na swojej działce mam nawiezionej sporo ziemi torfowej dla wzbogacenia bo u nas mieszanka czarnoziemu i gliny, mam również problem ze skrzypem rósł sobie u nas już od początku, niestety trudno się go pozbyć opryski bofiksem pomagają, chociaż potem pojawia się w innym miejscu bo ma bardzo głęboko swoje odnogi i zawsze gdzieś wylezie uważam go za najgorszy chwast w moim ogrodzie, na szczęście na trawniku nie rośnie bo pod darnią jego rozwój jest zahamowany.
Nigdy nie wrzucam go do kompostownika zawsze idzie do śmieci.

Leon to kociak który uwielbia głaskanie , ale tylko wtedy kiedy ma na to ochotę podstawia wtedy swóją główkę i głaszcz mnie pani. Podchodzi do nas wtedy kiedy piesków nie ma w pobliżu bo one zawsze go wyduszą , ale bardzo lubi te swoje psie koleżanki to widać

Oj nie mam pojecia, bo kupilam go latem - oto on

Bofiks powiadasz. Wyprobuje wiosna. Ja stosowalam pedzelkowanie sterane i roundupem - skutek zaden, a reczna robota tez bezcelowa, bo sie jeszcze paskudnik wzmacnia i coraz go wiecej wylazi

Co do Leona to moze polubi glaski z wiekiem. Moj futrzak unikal miziania jak ognia, ale jako dostojny trzyletni odbabelkowany ex-kocur teraz bardzo, bardzo lubi
justi 20:45, 07 paź 2011

Kaisia napisał(a)
Justynko były na wyprzedaży w Praktikerze 50% - drzewo eukaliptusowe.

Pozdrawiam

A dawno kupowałaś?
Kaisia 20:48, 07 paź 2011

Początek września, ale mieli sporo wyprzedawali wszystkie meble ogrodowe w dobrych cenach.
Kaisia 20:54, 07 paź 2011

bociek napisał(a)

Oj nie mam pojecia, bo kupilam go latem - oto on

Bofiks powiadasz. Wyprobuje wiosna. Ja stosowalam pedzelkowanie sterane i roundupem - skutek zaden, a reczna robota tez bezcelowa, bo sie jeszcze paskudnik wzmacnia i coraz go wiecej wylazi

Co do Leona to moze polubi glaski z wiekiem. Moj futrzak unikal miziania jak ognia, ale jako dostojny trzyletni odbabelkowany ex-kocur teraz bardzo, bardzo lubi

Bardzo możliwe że to ten klonik, bo jest zielonkawy od środka, śliczne maleństwo.

Leon to już też trzyletni kociak - ex-kocur
Joanka 21:46, 07 paź 2011

Ale niespodzianka z avatarkiem. Szukałam czerwonego mostku, a tu Kasia we własnej osobie.

Bardzo mi miło poznać
Patasia 23:18, 07 paź 2011

Cudowny ogród a ten czerwony mostek -bajka.Po cichutku odwiedzałam Twój ogród i podziwiałam .Może kiedyś -u mnie też tak będzie pięknie .Pozdrawiam serdecznie
Gardenarium 00:00, 08 paź 2011

Kaisia napisał(a)
Rabata z trawami

Piękne rośliny i kompozycja

Instagram Ogrodowiska
shrekol 08:39, 10 paź 2011

Kasiu widać po Twoim ogrodzie jakim wdzięcznym materiałem roślinnym są trawy Bardzo ładnie komponują się na rabatach no i pokaźna kolekcja klonów a jak z ich zimowaniem?
anula_wn 11:37, 10 paź 2011

dawno mnie nie było tutaj, a tu jak zwykle przeuroczo!
pięknie masz i cudowne kompozycje tworzysz masz wyczucie do roślin!
z chęcią wracam na spacerki okraszone równie cudnymi fotkami!
alinak 17:41, 10 paź 2011

oj Kasiu ,ale ty dopieszczasz ten ogródek . kalinę japońska tez mam ale formę krzewu . ma piękny pagodowy pokrój