Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 22:10, 06 paź 2011

bociek napisał(a)
Witaj Kasiu,

Z zapartym tchem przeczytalam caly watek. Nie bede oryginalna - masz przecudowny ogrod i co podziwiam najbardziej to to, ze zrobilas go sama. Wielki, wielki szacunek.
Ja rowniez jestem milosniczka traw, mam kilka odmian, ktore sa u Ciebie. Tyle tylko, ze moje to trawkowe przedszkole
Przecudny, przecudny ogrod.

Z Twojej kolekcji klonow mam chyba Garnet, pewna nie jestem, nie jest jakos mocno wybarwiony, a rosnie od strony poludniowego wschodu. Niestety kupilam go bez metki i teraz nie wiem co jest treflem. Niewazne, grunt, ze urodziwy A Twoja kolekcja obledna. Bez dwoch zdan.

Kasiu, a Leooooooon. Boooooooooski. Na pierwszy rzut oka myslalam, ze to Nevka, ale jakos malo puchata a tu prosze. Wyglaskaj go mocno ode mnie - moj kociej lubi jak go drapie po grzbiecie, ale tak tuz przy ogonie, moze tak stac i podstawiac sie bez konca. Twoj tez tak ma????

Ja jestem kociara

Kasiu, mam jeszcze pytanie. O ile dobrze przeczytalam Twoja ziemia jest torfowa. Nie masz problemu ze skrzypem polnym? Ja mam rowniez taka ziemie nawieziona i jest masakra skrzypem wiecznie wylazacym z kazdej strony....

Pozdrawiam Cie serdecznie i dziekuje, ze zaprosilas nas do swojego swiata.

Witaj kolejna Kociarko

Powiedz czy Twój klonik wybarwiony jest wiosną, potem latem traci kolorek, żeby na jesień znów być czerwony ? Jeżeli tak to zobacz sobie klon palmowy ornatum moze to ten

Ja na swojej działce mam nawiezionej sporo ziemi torfowej dla wzbogacenia bo u nas mieszanka czarnoziemu i gliny, mam również problem ze skrzypem rósł sobie u nas już od początku, niestety trudno się go pozbyć opryski bofiksem pomagają, chociaż potem pojawia się w innym miejscu bo ma bardzo głęboko swoje odnogi i zawsze gdzieś wylezie uważam go za najgorszy chwast w moim ogrodzie, na szczęście na trawniku nie rośnie bo pod darnią jego rozwój jest zahamowany.
Nigdy nie wrzucam go do kompostownika zawsze idzie do śmieci.

Leon to kociak który uwielbia głaskanie , ale tylko wtedy kiedy ma na to ochotę podstawia wtedy swóją główkę i głaszcz mnie pani. Podchodzi do nas wtedy kiedy piesków nie ma w pobliżu bo one zawsze go wyduszą , ale bardzo lubi te swoje psie koleżanki to widać

Joanka 22:42, 06 paź 2011

Kaisia napisał(a)

Kasiu pięknie!!!
Zdjęcia jak zwykle..... genialne

Joasiu dziękuje za to, że zawsze masz ochotę tutaj pospacerować.

Tu i tam też
tyna 10:06, 07 paź 2011

Kasiu, niestety nie znam odmiany, za dużo mi pasuje pasuje mi St. Keverne, Mariesii - najbardziej i zwykła f. Tomentosum....
justi 12:54, 07 paź 2011

Kaisia napisał(a)
Bańki mydlane

Kasiu mogę spytać gdzie kupowałaś te leżanki, pasowałuby mi takie do krzeseł i stołu.
A Twój ogród cudowny jest, gratuluję pomysłu. Między innymi dzięki Twojemu wątkowi zakochałam się w trawach. Tak ładnie je wkomponowałaś.
Kaisia 18:08, 07 paź 2011

Justynko były na wyprzedaży w Praktikerze 50% - drzewo eukaliptusowe.

Pozdrawiam
tyna 18:17, 07 paź 2011

Proszę, oto kalinka w całości, jeszcze ją potrzymam tej zimy z podporą....

Kaisia 18:22, 07 paź 2011

No proszę kalinka piękna, nigdzie nie widziałam jej w formie szczepionej, jak spotkam na pewno zagości u mnie w ogrodzie może nawet kilka obok siebie. Wiesz zastanawia mnie, że ona już tak przebarwiona ładnie, moje jeszcze zielone.
tyna 18:24, 07 paź 2011

Mnie tez to zastanawia, już w sierpniu była różowa, nie mogę dotrzeć po opisach w necie, co to za odmiana....
Kaisia 18:34, 07 paź 2011

Zobacz czy to może być to jest podobnie przebarwiona teraz

http://futuregardens.pl/kalina-japonska-pink-beauty.html

tyna 18:40, 07 paź 2011

podobna bardzo, ale moja nie miała podbarwionych na różowo kwiatów