Jolu jedynie to pozostało, albo herbatka na pąkach i gałązkach.
Zuzanno z sitem nie pomogę. Trzeba czekać i obserwować. Dla mnie to taka roślina zapychacz i nie wiem jak jej życie do tej pory przebiegało. Raczej wydaje się, że jest niezniszczalna
Jutro ma równie mocno wiać. Oby szkód nie narobiło. Tego nam wszystkim życzę.
Dziewczyny, co powiecie na taką stylóweczkę w ogrodzie? Przyznam, że ten prezent sprawiłam sobie na rozpoczęcie sezonu (dla ogrodnika okazja wystarczająca i poważna ), i co się okazuje? Nie miałam tak wygodnych butów na nogach, nie do wiary. Miękkie, ale stabilne. Oprócz tego zgrabne, słodkie i bardzo angielskie. Z przodu - uwaga - jest specjalna zawieszka na przyozdobienie bucika żywym kwiatkiem, gałązką i tak mnie ten pomysł ujął i rozbawił, że postanowiłam wypróbować. Kwiatek do kożucha nie, ale do bucika? To insza inszość! Zamiast codziennego obchodu od dziś będzie paradowanie
Do kompletu dołożyłam nieodzowną przecież łopatkę do małych prac na rabatach. Niecierpliwie czekamy na ciepłełko
Czy to może być gaura? Coś takiego znalazłam dziś pod ściółką. Jest tego nawet więcej. Małe rozetki, jakoś nie wyglądają na zielsko. W pobliżu miały gaurę i penstemona.
A co zrobić na tych dużych rabatach? Po lewej myślałam o hortensji limelight na zmianę z trawa. Jaka najlepiej wybrać? Czy dodać coś zimozielonego?
Po prawej może małe sosny na pniu i trawa?
Jola dzięki wielkie!
Przypominam sobie te widoki z Twojego poprzedniego wątku.
Piękne dywany bluszczowe. Bardzo mi się podobają. Ciekawa jestem po ilu latach uzyskałaś taki efekt
Masz rację, że drobniejsze krzewy, w którymś momencie niestety zostaną stłamszone przez bluszcz
Zaintrygowało mnie to drzewo na pierwszym planie. Czy na jego pniu widać wczepione w korę pędy bluszczu? Wygladają na dość grube. Czy drzewo dawało radę?
Z trawami najwięcej roboty i tego paprania, w tamtym roku tyle tego miałam, że postanowiłam dwie rozplenice wydać, chociaż o tyle będzie mnie hihi
Wiola co do hortensji Ty piszesz, że przycięłaś tak jak w tamtym roku czyli wyżej, dziewczyny piszą, że wysoko tniesz... a ja widzę inaczej, że na 1 oczko w tym roku, na jedno oczko to będą bardzo duże kwiaty. Na pewno nie tak jak w tamtym roku, bo byś musiała zostawić po te 3 czy 4 oczka nie wiem ile wtedy zostawiałaś. Jeżeli faktycznie nie zależy Ci na dużych kwiatach, tylko na drobniejszych to nie osiągniesz tego efektu kwiaty będą duże