Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tulipan - Tulipa 15:40, 18 wrz 2011

Do góry
6.Angelique

7. Fantasy
Bieszczady - Mój ogród (i nie tylko) 14:57, 18 wrz 2011

Do góry
Ja także o Was często myślałam i miałam wyrzuty sumienia, że tak długo się nie odzywałam i do Was nie zaglądałam, ale zdaję sobie sprawę z niedoskonałości mojego sprzętu .Tego posta próbowałam wczoraj wysłać przez godzinę ! Zdjęcia nie chciały się wgrać....... w końcu dałam za wygraną !
Chciałam Was zapytać co to za zwierzątko ? Przyszło bez ,,krempacji " i wylizało łyżki , którymi nakładaliśmy pieczonkę ........... To nie jest konkurs sama nie wiem co to jest ....

Tulipan - Tulipa 14:16, 18 wrz 2011

Do góry
4. Triumph purple/white

5. Blue heron

Tulipan - Tulipa 13:58, 18 wrz 2011

Do góry
2. Queen of night

3. Black hero
Tulipan - Tulipa 13:44, 18 wrz 2011

Do góry
Wrzucam moje tegoroczne tulipany.Może będą dla kogoś inspiracją podczas zakupów na kolejny rok.

1. Blue Diamond
Moja działeczka - Grzesiu 13:28, 18 wrz 2011

Do góry
Witam niedzielnie...wrześniowo...ale nie jesiennie
bo dziś jest pięknie, świeci słoneczko i chce się żyć
Chociaż popełniłem ostatnio jesienne rowerkowe szaleństwo
więc fotkowo będzie pól na pół jesiennie

monteverde...Haniu-Sebciu...Geniu...Danusiu...Myszorku
Cieszę się ktoś mnie tu jeszcze odwiedza mimo tego iż nie mam za bardzo czasu....
Ale taki czas....zimą nadrobię zaległości....

A cały czas było że to ptaki dziobią

Nadjeżdża jesień...
biegu wstecznego nie ma

Zielono mi! 12:51, 18 wrz 2011

Do góry
Tak Haniu, maślak żółty, w symbiozie głównie z modrzewiem, u mnie też ze świerkiem srebrnym.
A tu wrzosiki na tarasie.

W miniformacie 12:50, 18 wrz 2011

Do góry
GabiK napisał(a)
Bea, u mnie pieris też zaczyna kwitnąć.
Jak długo go masz? Co robisz zimą, okrywasz go?

Pieris rośnie u mnie około 6 lat. Przez ten okres okryty na zimę był tylko raz i jak na razie ma się dobrze.
Ostatniej zimy nie był przykryty, ale było dużo śniegu, a wiosenne mrozy też go oszczędziły, jak i laurowiśnię. Zastanawiam się o co chodzi, że one u mnie rosną bez uszczerbku. Ostatnio Danusia pokazywała laurowiśnie z innych ogrodów po zimie. Pewnie to kwestia położenia, nie wiem?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:38, 18 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Chłopaki, nie bijcie się Rozbrajam Was

Tyły będą zmieniane ale co do roślin pod Anuli domem Ławka zostaje, natomiast kroi się zmiana przy stawie (dojdą dwa fotele jak ławka z tej samej seriii ) i w stronę garażu podsadzenia pod kulami. No i przy stawie też najniższe pięterko Ładniej będzie.
Mam jakby taki zamysł
Zeby futerko, kołnierzyk falujący zrobić, ale nie ma decyzji jakimi "trawkami"

Oto inspiracja

Na pewno będzie super

A my się nie bijemy - tylko przekomarzamy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:31, 18 wrz 2011

Do góry
Jeszcze jedna

Chodzi to za mną już od maja, ale musiałam innym rzeczom się poświęcić, na to nie mam czasu.
Kto wie, może tej wiosny taki lifting będzie?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:30, 18 wrz 2011

Do góry
Chłopaki, nie bijcie się Rozbrajam Was

Tyły będą zmieniane ale co do roślin pod Anuli domem Ławka zostaje, natomiast kroi się zmiana przy stawie (dojdą dwa fotele jak ławka z tej samej seriii ) i w stronę garażu podsadzenia pod kulami. No i przy stawie też najniższe pięterko Ładniej będzie.
Mam jakby taki zamysł
Zeby futerko, kołnierzyk falujący zrobić, ale nie ma decyzji jakimi "trawkami"

Oto inspiracja

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:25, 18 wrz 2011

Do góry
shrekol napisał(a)

Czyli na tyłach rewolucje się zaczynają - ale moja ławeczka zostaje - plisss - gdzie będę spać jak zabalujemy na święcie róż

Halo halo Sebciu nie rozpędzaj się.... połowa ławki!!!!!

Sebek napisał(a)

No ja nie wiem, ale ja mam miejscówkę u Danusi w postaci całych tyłów - więc mam gdzie zostać

POŁOWY tyłów swojej nie oddam i będę walczył do ostatniej kropli krwi

No zobaczymy
Skoro byłem tam pierwszy to zgarniam całość.

No i jeszcze mam tabliczkę, hehe

Sebciu rezerwacji dokonałem pierwszy od pierwszych stron wątku Danusi, a po drugie już wcześniej ustaliliśmy że się dzielimy!!!!! wszystko na papierze mamy więc nie wykręcisz się

No dobrze - ale skoro będą całkiem zmieniane tyły no to nie wiadomo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:23, 18 wrz 2011

Do góry
W tym układzie to a wersja by miała sens

Tylko trzeba dać więcej pasków i żwir zamiast trawnika
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:12, 18 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Czyli na tyłach rewolucje się zaczynają - ale moja ławeczka zostaje - plisss - gdzie będę spać jak zabalujemy na święcie róż

Sebek napisał(a)

No ja nie wiem, ale ja mam miejscówkę u Danusi w postaci całych tyłów - więc mam gdzie zostać

No zobaczymy

Sebciu rezerwacji dokonałem pierwszy od pierwszych stron wątku Danusi, a po drugie już wcześniej ustaliliśmy że się dzielimy!!!!! wszystko na papierze mamy więc nie wykręcisz się
Zielono mi! 10:57, 18 wrz 2011

Do góry
Miało być o tym , co zakwitło, a jest, co wyrosło! Nie mogę uwierzyć.

Biorę koszyk i grzybobiorę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:43, 18 wrz 2011

Do góry
shrekol napisał(a)

Sebek napisał(a)

No zobaczymy

Pogaduchy skowronków 10:39, 18 wrz 2011

Do góry
Isiu, ja też kombinuę gdzie posadzić cebulki. Kupiłam śnieżyce, tulipany botaniczne różne kolory, dokupiłam krokusów i narcyze. Wczoraj sadziłam i przesadzałam hortensje i żurawki.Oto moje dzieło. Pozostaje jeszcze ładne wyrównanie brzegów trawnika.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:35, 18 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek napisał(a)

Jedna z rabat z wystawą południową. 10:12, 18 wrz 2011

Do góry
Miłorząb Pendula powinien mieć miejsce szczepienia dość wysoko (około 170 cm), inaczej zasłoni wszystko co pod nim. Kulki mogą być nisko i na różnej wysokości, niekoniecznie tak symetrycznie, choć nawet mi się podoba, bo wskazują one na miłorzęba, eksponują go.

Jedna z rabat z wystawą południową. 10:07, 18 wrz 2011

Do góry
profus napisał(a)
Dzięki, dzięki.
Właśnie jednego pięciornika u siebie posadziłem i tak sobie wygląda dlatego ta wersja na 100% nie.Dobrze, że tak dość długo się zastanawiam. .

A co wy na to tak na szybko.
Trzmielina i cis lub smaragd w kulach, W środku miłorząb Mariken (jest na mojej liście chciejstw roślinnych - długo się na niego czaję ale dość drogi i na razie nie było dla niego miejsca). Plamy żurawek kolory do dogrania.
A czy cis i Mariken na pełnym słońcu dadzą radę ?

Cis i miłorząb dadzą radę, oczywiście mówimy o podlewaniu, że podlewasz. Jak widać reszta ogrodu ma się świetnie i tutaj też będzie bezproblemowo.

Cis może rosnąć zarówno w słońcu jak i w półcieniu. Cień znosi jak mało która roślina co nie znaczy że go uwielbia. A więć słońce będzie dla niego ok.
Miłorząb to samo. U mnie rosnie można powiedzieć że w cieniu, górę ma tylko w słońcu.

Mamy tylko zawsze problem z doborem odpowiednich żurawek (zwłaszcza żółtych) na słońce.
Poczytaj watek żurawkowy w bylinach.

Nie wiem tylko czy tyle gatunków się zmieści, ale jeśli lubisz kolorowo to proszę bardzo, ładnie jest.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies