Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:56, 11 paź 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

Ano niestety, skądś to znam u mnie teraz drugi tydzien chore choc najstarszy juz poszedł do zerówki, młodszy przedszkolak zdrowieje w domu no i jeszcze najmłodszy ktory tez sie zachachrał od nich ... klade spac malego, klade spac sredniego kalde spac malego i tak dzien mija i nie jestem w stenie wyjsc nawet na 15 minut ... a starszy tez juz zadania z zerowy przynosi i czekam do soboty ... żeby mnie na chwile z domu wypuscili ;D

ale się rozpisałam ... tak się wyżalić chciałam

jedno jest pewne ... czasu trzeba ... ale ten stan przemija na szczęście ... potem jest jeszcze gorzej ... bo zaczynają pyskować
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:52, 11 paź 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

potwierdzam

no tak i znowu wyzwanie ... ale miłe to
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:10, 11 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak mówisz, że jest spójny to bardzo się cieszę
Ja jestem bardzo niecierpliwa ... dlatego ciągle coś tam poprawiam, przesadzam, powiększam rabaty a wolałabym tak jak Ty powoli, spokojnie z głową to robić A propos tego żywopłocika przy donicy ... mam tysiąc obrazów w głowie ... chciałabym to jakoś poukładać sobie ... tak rozplanować tą przestrzeń między tarasem a wgłębnikiem czyli wzdłuż całej tej nowej rabaty z grabami żeby było właśnie spójnie!!!

ja tez jestem niecierpliwa, ale w tym momencie życiowym, maluchy (a jest ich aż trójka ...gdzie najstarszy ma 6 lat) sa priorytetem i po prostu się nie da inaczej, nie ma kiedy i nei zawsze budżet pozwoli

a u Ciebie naprawdę jest klasyka! i dasz radę!!! a ja będę z wielką przyjemnością podglądac
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:06, 11 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jaki wysoki będziesz robić ten żywopłocik? z cisa?

żywopłocik chyba bede robić z bukszpanu ale kurcze na bukszpan to trzeba długo czekac, moze z cisa to nie byłby zły pomysł ... myślałam po prostu tak ~25 cm niżej niż scianka donicy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:47, 11 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Tak myślisz MAłgosiu? A pamiętasz jak mi pomagałaś? BArdzo miło to wspominam i trochę mi tu Ciebie brakowało

Nie pamiętam co tam pomagałam. Ale miałaś tu masę pomagierów, a ja się musiałam dzieckami zająć. Niewiele czasu na forum było.
A ogród z rozmachem, odważnie, szybko, dokładnie. Są efekty.
Od której strony zaczyna się wątek o grabowej i rozrzuconych kostkach?
Ogród Mirelli 11:09, 11 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Zazdroszczę Ci tej mądrości życiowej

Mirelko Nie pozostało Ci nic innego jak tylko Iwonki posłuchać

Dobra, dobra. Ta "mądrość życiowa" jest skuteczna w małżeństwach z kilkudziesięcioletnim stażem małżeńskim i po kilku latach stażu na O.
Iwonko, mam nadzieję, że nie poczujesz się dotknięta
Ogród Mirelli 10:58, 11 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, jak M będzie miał dobry nastrój, przy jakiejś niedzieli, zawołaj go przed dom.
Postaw przy rabacie rozplenicowej i zapytaj się go: Dlaczego ta rabata taka fajna? Uważnie słuchaj odpowiedzi. Potem zaprowadź go przed erę przedogrodowiskową i zapytaj: A tu co jest nie tak?
Jak ci odpowie, zapytaj się czy ma pomysł co zmienić? Potem mi napiszesz jego sugestie. To ważne, by to była też jego cząstka.
Zobaczysz, że jak głośno wyrazi swoje myśli, zgodzi się na zmiany.
A my przez zimę zaplanujemy wszystko.
Dobrze, że aurera dopiero wiosnæ chcesz dokupić. Albo będzie ich więcej, albo zrezygnujesz
Pamiętaj : najpierw decyzja e-Ma.
Szyja decyduje, jak głową kręcić.
Mnie już kilka razy mój M zaskoczył. Nawet was o rady nie musiałam pytać. Trafniej proponował niż na forum. W realu lepiej wszystko widać.
I żadnych symetrycznych nasadzeń tam. Wybij sobie to z głowy. Musisz podejść globalnie. To ma tworzyć całość z pozostałymi rabatami.
Buziak.

Zazdroszczę Ci tej mądrości życiowej

Mirelko Nie pozostało Ci nic innego jak tylko Iwonki posłuchać
Ogród Mirelli 10:51, 11 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Piękne masz te rozplenice
Ogród Mirelli 10:49, 11 paź 2016

Do góry
Mirelko
Pytałaś o hemoglobinę ... tutaj Toszka przybliżała ten temat, równiez mączki bazaltowej https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1315
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:17, 11 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja jestem bardzo niecierpliwa ... dlatego ciągle coś tam poprawiam, przesadzam, powiększam rabaty a wolałabym tak jak Ty powoli, spokojnie z głową to robić A propos tego żywopłocika przy donicy ... mam tysiąc obrazów w głowie ... chciałabym to jakoś poukładać sobie ... tak rozplanować tą przestrzeń między tarasem a wgłębnikiem czyli wzdłuż całej tej nowej rabaty z grabami żeby było właśnie spójnie!!!
Renia, tutaj każdy wie, że zrobisz to w mistrzowskim stylu!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:18, 11 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

chyba nie..jeden rząd obok drugiego, są dwa rzędy.

Merci
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:15, 11 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A miałabyś inne miejsce na nie?

Reniu miejsca na doorenbosy nie mam, dlatego zależy mi aby je zostawić i sensownie połączyć, albo, jeżeli przesadzać, to na froncie.....w ostatecznośći trawnik jeszcze duży zostawiony

kasia_w napisał(a)
Ależ się narobiłaś, i to w takim zimnie. Ale gratuluję Piękne z Was dziewczyny Czekam na zdjęcia

Na zimnie i w deszczu, ale jakoś sie uchowałam przed katarem Dziękuję za dziewczyny

Makusia napisał(a)
Aniu- czekam z niecierpliwością na zdjęcia brzóz

No Dziewczyno- kawał roboty za Tobą! Jak Wy to robicie? Motorki w d...macie? czy doba dłuższa u Was?

Juz juz za chwile zdjęcia dam. A Ty wiesz jak mnie po domu nosiło, jak lało i nie mogłam wyjść w moich kaloszkach i pelerynce gajowego na ogród????

aga_pe napisał(a)

o...taki 4 metrowy by mi się przydał. Tylko jak ja to przewiozę? W osobówkę nie wejdzie. Trza pożyczyć busa

Aga, wejdzie - bagażnik otwarty, siedzenia złożone...za taką cenę mogę osobówkę czyścić codziennie...a i jechałam boczną trasą....

Rumianka napisał(a)
Mam na drzwiach takie serducho, jak Twój avatarek... Witaj

Witaj Eliso w moich progach. Śliczny twój wianek - też ostatnio zakupiłam kolejny podkład serca - ale to na 1 Listopada....

Madzenka napisał(a)
Czekam na foty coby podyskutiwać o nasadzeniach. Pokaz bonzaja bo mam watpliwisci

Już za chwilę pokazuję...Do pracy wróciłam, to mam czas na to

kasja83 napisał(a)
Hej pracusiu.Pogoda wątpliwa, a Ty nie próżnujesz..brawo!

Zgadza się, barki bolą mnie od soboty jeszcze dzisiaj, ale jak fajnie, że "ramy" z tyłu są

makadamia napisał(a)

To chyba i ja zastosuję tą metodę, bo mi nic nie wschodzi

Asiu ale teraz zaczynam modły o słoneczko Lubię melancholijne dni, ale góra 2-3 z rzędu a nie drugi tydzień!!!!
Ogródek Iwony II 09:15, 11 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Chyba nie musi mieć On sobie pięknie sam daje radę
A nie chcesz wysokiego? On taki fajny jest

Taki 1,30-1,40m komponuje mi się idealnie przy ściance

Iwonko A co myślisz o mojej grabowej? większość uważa, że kostki a Ty? A mże kostki jakoś rozrzucone?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 09:06, 11 paź 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

Renia i nie żartuj sobie ... tysiąc razy koncepcje mi się zmieniają A matką chrzestną moich donic jesteś Ty!!! i jak się Twój ogród ogląda to naprawdę trudno uwierzyć, że to na hurra jest! Jak dla mnie jest mega przemyślany i bardzo spójny czego najbardziej zazdroszczę i sobie spójniści we własnym życzę

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 09:00, 11 paź 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

Reniu tam przy placyku ma 45 cm wysokości, a przy tarasie się jeszcze zastanawiam. Wstępnie jakieś 35 cm (od strony tarasu) ponieważ wtedy wynikowo z drugiej strony (od trawnika) wychodzi murek od donicy na jakieś 70 cm .... taki wysoki dość i chciałam go wtedy wizualnie obniżyć tym żywopłocikiem.

A jaki wysoki będziesz robić ten żywopłocik? z cisa?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:39, 11 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

.....
O szmaragdowy pokusiłabym się powiększyć moją garderobę bardziej

emerald green ..mmmmm

ja szkatułkę na biżuterię

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:25, 11 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

nooo ... ja mam już zamówione słońce na sobotę

No to pasuje...to może też w sobotę zakończę nierówną walkę z cebulami
Lawendowy zawrót głowy 22:18, 10 paź 2016

Do góry
Jolu masz wiadomość
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:17, 10 paź 2016

Do góry
Marzenko - lubię tu być

aniu_t - ja też się cieszę

Nawigatorko - zacytuję Marka Twaina: Pogłoski o mojej śmierci są mocno przesadzone.
Nie wiem od kogo usłyszałaś, że odeszłam z forum, ale... ten ktoś nie mówił prawdy. Takie informacje warto sprawdzić w wiarygodnym źródle. Nikomu nie mówiłam, że odchodzę, zatem... to tylko plotki.
Zapowiedziałam nową odsłonę i jestem

asiak - witaj i zapraszam

Borbetko - wow! jaki avatar!!! Planujesz już kupno Hondy? Zachwyciła mnie ta maszyna. To może być nasze wybawienie Ciekawe, czy ktoś z forum miał okazję używać tego sprzętu.

Mirko
- zawsze jesteś mile widziana

Mysza - hej, Gosiu! Muszę do Ciebie zajrzeć. Gdzieś mignęło mi zdjęcie z Twoim kołem na basen/trampolinę i byłam pod wrażeniem, jak fajnie wpisałaś je w ogród.

Kasiu_CS - miło jest być dla kogoś źródłem nowego pomysłu. Ja sama czerpię w ten sposób z forum. Ciekawe jest to, że choć powielamy sprawdzone schematy, to ich przełożenie na własny grunt powoduje, że w końcowym efekcie każdy ogród zyskuje indywidualny rys. Zapraszam Cię serdecznie.

Pomarancza
- rozplenice kupiłam latem 2013r. Są ogromne, ale to taka odmiana: Lady U.
Co do ilości pracy, która na początku drogi może przerażać: to przeżywa każdy z nas. Na szczęście to mija A już pierwsze efekty cieszą i dodają skrzydeł. Trzymam kciuki za Twój ogród!

ren133 - fajnie, że się cieszysz

jazzy - no nareszcie to z siebie wyrzuciłaś!!! Czekałam i czekałam...

Milka - "ogród co rok inny" - wiesz... Twój ogród rzeczywiście co rok jest inny, bo działasz na jakieś turbobaterie!!! Ja w tym sezonie miałam lenia.

Leonku - dziękuję, to miłe.

Krys - jeśli chodzi o Sweet Summer Love to nie okrywałam, ale mam posadzone zupełnie pod południową ścianą tarasu, a ostatnie zimy były łagodne. Jeśli masz czym okryć to zrób to do wysokości 20cm (i tak trzeba je wiosną nisko ściąć). Nie zaszkodzisz, a na pewno pomożesz im przetrwać pierwszą zimę.

Rumianko - dziękuję
Odcienie zieleni 2 22:11, 10 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Jeżówki tutaj masz z seslerią jesienną?

Renia tak, jeżówki z sesleria jesienną są.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies