Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 12:10, 11 paź 2016

ren133 napisał(a)

Jak mówisz, że jest spójny to bardzo się cieszę
Ja jestem bardzo niecierpliwa ... dlatego ciągle coś tam poprawiam, przesadzam, powiększam rabaty a wolałabym tak jak Ty powoli, spokojnie z głową to robić A propos tego żywopłocika przy donicy ... mam tysiąc obrazów w głowie ... chciałabym to jakoś poukładać sobie ... tak rozplanować tą przestrzeń między tarasem a wgłębnikiem czyli wzdłuż całej tej nowej rabaty z grabami żeby było właśnie spójnie!!!

ja tez jestem niecierpliwa, ale w tym momencie życiowym, maluchy (a jest ich aż trójka ...gdzie najstarszy ma 6 lat) sa priorytetem i po prostu się nie da inaczej, nie ma kiedy i nei zawsze budżet pozwoli

a u Ciebie naprawdę jest klasyka! i dasz radę!!! a ja będę z wielką przyjemnością podglądac
jazzy 12:23, 11 paź 2016

beata_m napisał(a)

żywopłocik chyba bede robić z bukszpanu ale kurcze na bukszpan to trzeba długo czekac, moze z cisa to nie byłby zły pomysł ... myślałam po prostu tak ~25 cm niżej niż scianka donicy

Może jednak lepiej z bukszpanu. Cis rośnie dość wysoki, potrafi mieć 15cm przyrost, więc jak je utrzymasz tak nisko? Chyba, że znajdziesz jakąś karłowatą odmianę, o ile taka jest
Z drugiej strony, przecież masz też inne rośliny do wyboru. Oprócz buksa i cisa jest np. ostrokrzew golden gem lub trzmielina
beata_m 12:25, 11 paź 2016

jazzy napisał(a)
Renia, tutaj każdy wie, że zrobisz to w mistrzowskim stylu!

potwierdzam

malkul napisał(a)

o tak

i tez potwierdzam

malkul napisał(a)

kochana kto nie ryzykuje ten szampana nie pije

hihih i jest w tym dużo prawdy!!!!!!!!!!!!!!!!
kasja83 12:29, 11 paź 2016

beata_m napisał(a)

ja tez jestem niecierpliwa, ale w tym momencie życiowym, maluchy (a jest ich aż trójka ...gdzie najstarszy ma 6 lat) sa priorytetem i po prostu się nie da inaczej, nie ma kiedy i nei zawsze budżet pozwoli

a u Ciebie naprawdę jest klasyka! i dasz radę!!! a ja będę z wielką przyjemnością podglądac

U mnie to samo-tyle, że mam dwa smyki. Szkoła starszego-7 lat zżera mi większość wolnego czasu. Teraz coraz krótszy dzień-to i człowiek ma mniej werwy do działania.
beata_m 12:44, 11 paź 2016

kasja83 napisał(a)

U mnie to samo-tyle, że mam dwa smyki. Szkoła starszego-7 lat zżera mi większość wolnego czasu. Teraz coraz krótszy dzień-to i człowiek ma mniej werwy do działania.

Ano niestety, skądś to znam u mnie teraz drugi tydzien chore choc najstarszy juz poszedł do zerówki, młodszy przedszkolak zdrowieje w domu no i jeszcze najmłodszy ktory tez sie zachachrał od nich ... klade spac malego, klade spac sredniego kalde spac malego i tak dzien mija i nie jestem w stenie wyjsc nawet na 15 minut ... a starszy tez juz zadania z zerowy przynosi i czekam do soboty ... żeby mnie na chwile z domu wypuscili ;D

ale się rozpisałam ... tak się wyżalić chciałam
ren133 12:52, 11 paź 2016

beata_m napisał(a)

potwierdzam

no tak i znowu wyzwanie ... ale miłe to
ren133 12:56, 11 paź 2016

beata_m napisał(a)

Ano niestety, skądś to znam u mnie teraz drugi tydzien chore choc najstarszy juz poszedł do zerówki, młodszy przedszkolak zdrowieje w domu no i jeszcze najmłodszy ktory tez sie zachachrał od nich ... klade spac malego, klade spac sredniego kalde spac malego i tak dzien mija i nie jestem w stenie wyjsc nawet na 15 minut ... a starszy tez juz zadania z zerowy przynosi i czekam do soboty ... żeby mnie na chwile z domu wypuscili ;D

ale się rozpisałam ... tak się wyżalić chciałam

jedno jest pewne ... czasu trzeba ... ale ten stan przemija na szczęście ... potem jest jeszcze gorzej ... bo zaczynają pyskować
malkul 12:58, 11 paź 2016

beata_m napisał(a)

hihih i jest w tym dużo prawdy!!!!!!!!!!!!!!!!

to jest juz decyzja?