Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Krys 21:26, 10 paź 2016

Marta podpowiedz mam okryc moje młode powojniki na zime?
Rumianka 21:35, 10 paź 2016

Po takim ogrodzie, pełnym przecudnych zakątków, można spacerować bez końca, odkrywając co chwilę nowe, przepiękne kompozycje...
Zielona 22:17, 10 paź 2016

Marzenko - lubię tu być

aniu_t - ja też się cieszę

Nawigatorko - zacytuję Marka Twaina: Pogłoski o mojej śmierci są mocno przesadzone.
Nie wiem od kogo usłyszałaś, że odeszłam z forum, ale... ten ktoś nie mówił prawdy. Takie informacje warto sprawdzić w wiarygodnym źródle. Nikomu nie mówiłam, że odchodzę, zatem... to tylko plotki.
Zapowiedziałam nową odsłonę i jestem

asiak - witaj i zapraszam

Borbetko - wow! jaki avatar!!! Planujesz już kupno Hondy? Zachwyciła mnie ta maszyna. To może być nasze wybawienie Ciekawe, czy ktoś z forum miał okazję używać tego sprzętu.

Mirko
- zawsze jesteś mile widziana

Mysza - hej, Gosiu! Muszę do Ciebie zajrzeć. Gdzieś mignęło mi zdjęcie z Twoim kołem na basen/trampolinę i byłam pod wrażeniem, jak fajnie wpisałaś je w ogród.

Kasiu_CS - miło jest być dla kogoś źródłem nowego pomysłu. Ja sama czerpię w ten sposób z forum. Ciekawe jest to, że choć powielamy sprawdzone schematy, to ich przełożenie na własny grunt powoduje, że w końcowym efekcie każdy ogród zyskuje indywidualny rys. Zapraszam Cię serdecznie.

Pomarancza
- rozplenice kupiłam latem 2013r. Są ogromne, ale to taka odmiana: Lady U.
Co do ilości pracy, która na początku drogi może przerażać: to przeżywa każdy z nas. Na szczęście to mija A już pierwsze efekty cieszą i dodają skrzydeł. Trzymam kciuki za Twój ogród!

ren133 - fajnie, że się cieszysz

jazzy - no nareszcie to z siebie wyrzuciłaś!!! Czekałam i czekałam...

Milka - "ogród co rok inny" - wiesz... Twój ogród rzeczywiście co rok jest inny, bo działasz na jakieś turbobaterie!!! Ja w tym sezonie miałam lenia.

Leonku - dziękuję, to miłe.

Krys - jeśli chodzi o Sweet Summer Love to nie okrywałam, ale mam posadzone zupełnie pod południową ścianą tarasu, a ostatnie zimy były łagodne. Jeśli masz czym okryć to zrób to do wysokości 20cm (i tak trzeba je wiosną nisko ściąć). Nie zaszkodzisz, a na pewno pomożesz im przetrwać pierwszą zimę.

Rumianko - dziękuję
Zielona 07:58, 11 paź 2016

Borbetka napisał(a)
Zaznaczam sobie, żeby mi nie uciekło. Zawilce masz od zeszłego roku czy tegoroczne?

Monia, zawilce mam od 2014. Kupiłam u Marty Finki w Wojsławicach. Posadziłam pomiędzy rh i rosną. Nawet się rozsiały. Mam odmianę Honorine Jobert.
Borbetka 11:26, 11 paź 2016

Dzięki Marta za informację. Też kupiłam tę odmianę. Jest nadzieja, że przezimują. Co do Hondy ... to spodziewaj się tel. .
ewsyg 17:08, 11 paź 2016

Oj, joj joj Marto

Parę stronek a jaka uczta dla oczu i duszy. no cóż można napisać. Kochana, ogródek perfekcyjnie skomponowany, kolorystyka, faktura, dobór roślin, wszystko to bardzo przemyślane. Szkoda, że nie znam Twojego wcześniejszego wątku. Gratuluje i kłaniam się nisko Należą Ci się pokłony mistrzyni ogrodowa
jazzy 00:04, 12 paź 2016

Zielona napisał(a)
Czy tu po prawo to Silberspinne?
mikina34 12:26, 12 paź 2016

Zielona napisał(a)

Hej Zielona
Ja jestem całkiem zielona jeśli chodzi o ogród i na razie podpatruję innych (do Ciebie trafiłam od Madżenki). Jak zajrzałam to przez dłuższą chwilę zbierałam szczękę z podłogi, piękny masz ogród...
Zachwyciły mnie szczególnie te czerwone gałązki i listki, cóż to za cudo?
wiunia 14:14, 12 paź 2016

Marta! Bardzo się cieszę mogąc znowu czytać i podziwiać Twój wątek
Magda70 14:43, 12 paź 2016

Zielona napisał(a)
Księżycowa Agnieszko - zapraszam

Motylku - uhm... no właśnie... niby staram się zwięźle pisać, a zawsze wypracowania wychodzą... Chyba nic na to nie poradzę i będę Was znowu męczyć

Pisz! Męcz.
Ja uwielbiam Twoje wypracowania