Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Funkcjonalność forum 18:59, 18 sty 2011

Do góry
O ! Łobuziaki ! Fajna zabawa.
Sosnowo 18:50, 18 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Słuchajcie kochani, jadę w poniedziałek na targi w Essen, może zdobędę nas w szpadle fajne do cięcia kantów.

Jeśli to możliwe to ja również jestem chętna
Funkcjonalność forum 17:46, 18 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Pokaż go swoim dziecioczkom. Bogda tyrałam dziś do wieczora, ale myślałam o Tobie i Twoich sadzonkach.

Bogda zgadnij co ma Święty Mikołaj w tym worku ?

Nasz przydomowy ogródek 17:37, 18 sty 2011

Do góry
Dzisiaj tyrałam w ogródki z Witusiem jak dziki osioł. Taka byłam spragniona tej roboty, ale u mnie wygląda jak na wiosnę już.
Jutro zrobię zdjęcia efektów tych porządków. To prawda, jestem zawzięta na robotę ogrodową. Jak zacznę, to kończę i posprzątam.
Tylko ja nie lubię "głupiej" i niepotrzebnej roboty, a moja mama czasem taką uskutecznia. Tego po niej nie mam.
Odnalazłam nie zabranego kaktusa, wygląda że nie przemarzł.
Sosnowo 17:33, 18 sty 2011

Do góry
Słuchajcie kochani, jadę w poniedziałek na targi w Essen, może zdobędę dla nas szpadle fajne do cięcia kantów.
Funkcjonalność forum 17:32, 18 sty 2011

Do góry
Pokaż go swoim dziecioczkom. Bogda tyrałam dziś do wieczora, ale myślałam o Tobie i Twoich sadzonkach.

Funkcjonalność forum 17:29, 18 sty 2011

Do góry
Emilianoparmezano napisał(a)
Admin przestał o nas dbać, co to będzie ja się pytam co to będzie!??

Nieprawda, siedzi i robi, tylko to nie to samo co napisać pościk, trzeba się naprztykać tych kaligrafów, nie mogę zdradzić, ale kilka rzeczy robi już od jakiegoś czasu, zarówno na FB, jak i na forum główne, które jest najważniejsze.
On lubi dodać wszystko naraz, to poważny facet, a nie taka trzpiotka jak ja, co paple" jęzorem" i "bije pianę". On robi a nie gada.
Ucieszymy się na pewno.

Ogrodowa fauna 16:49, 18 sty 2011

Do góry
Ten świat jest tak mały, że prawie niezuważalny. No, może motyle i ważki widać lepiej. Dzięki zdjęciom Ani można się przyjrzeć z bliska osobnikom dość nieuchwytnym i ciągle w ruchu. Widać wszystkie szczegóły, nawet w powiększeniu.
Dziekujemy Aniu za przybliżenie nam tego świata w tak ujmujący sposób i przy pomocy tak doskonałych zdjęć.
Czekamy na więcej.

ogrodoweimpresjejolki 22:12, 17 sty 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Jolu, ja nawet bardziej lubię noc, wtedy dopiero sobie siadam z tyłu domu, na mojej ławeczce, położę się boczkiem z kawką (w nocy mi nie przeszkadza w zaśnięciu) to tu pójdę to tam popatrzę. Lampy uliczne się palą więc mam widno, ale ozapalam sobie świeczuszki w latarenkach, mam wtedy nastrój zjawiskowy, patrze w migotanie i marzę, planuję, po prostu odpoczywam...

bo w takim, jak Twój, ogrodzie można!też tak chcę

Bogda, mądrzy ludzie powiadają: CHCIEĆ TO MÓC
któregoś dnia Ty tak napiszesz i nawet nie spostrzeżesz jak szybko to będzie!
a na razie ciesz sie tym co masz

pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 21:16, 17 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Jolu, ja nawet bardziej lubię noc, wtedy dopiero sobie siadam z tyłu domu, na mojej ławeczce, położę się boczkiem z kawką (w nocy mi nie przeszkadza w zaśnięciu) to tu pójdę to tam popatrzę. Lampy uliczne się palą więc mam widno, ale ozapalam sobie świeczuszki w latarenkach, mam wtedy nastrój zjawiskowy, patrze w migotanie i marzę, planuję, po prostu odpoczywam...

bo w takim, jak Twój, ogrodzie można!też tak chcę
Agnieszkowy ogródek 12:14, 17 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Plany trzeba teraz zrobić, potem tylko do roboty i gotowe.

Ciągle nie mam czasu całości przeczytać, co Gosia doradza. Przerysuję sobie ten rysuneki też coś zaproponuję.

Witaj Danusiu,
Dzięki, że zaglądasz tutaj Właśnie dlatego tak intensywnie wałkujemy tę rabatę. Czasem widać jak Gosi para uszami idzie, tak intensywnie myśli )) Gosia to naprawdę dobra dusza....

Danusiu, zrezygnowałyśmy na razie z Gosią z otwarcia tego nowego trawnika na podjazd. Czy Ty proponując, aby wejście na trawnik było już właściwie od furtki, miałaś na myśli jakiś konkretny cel? Czy zamykając ten trawnik coś tracimy? Jakiś efekt, który Ty chciałaś uzyskać?
Dobra rada. 11:01, 17 sty 2011

Do góry
Poczekaj, pomyślę.
Lilie może jakoś stonować, kolejne kolory od żółtego przez pomarańczowy do czerwonego w niebieskich hostach np. "Blue Angel"posadzić w jednej odmianie. Różowe zaś w żółtej hoście "Sum and Substance". Zasychające lilie ukryją sie w liściach, a całośc będzie ładna.
Zrób kwadraty z hostami i w tym lilie. Ile masz lilii i jakie kolory? Czy pojedyncze i dużo czy po kilka szt?
Słoneczna rabatka 10:58, 17 sty 2011

Do góry
Ta szałwia ślicznie wygląda w zestawieniu z tawułą "Golden Princess" cięta w kule, kilka szt trzeba posadzić pasem obok szałwii.
Kora drzew 10:55, 17 sty 2011

Do góry
To stare zdjęcie, z pierwszych wyjazdów do Anglii, kiedy to nie zwracałam tak uwagi co jest na zdjęciu, ale wydaje mi się, że to buk.

ogrodoweimpresjejolki 10:53, 17 sty 2011

Do góry
Fajnie Jolu obserwować powstający ogród, właściciele pewnie będą dbali o niego, bo nic gorszego jak piękny ogród niszczeje.
Funkcjonalność forum 10:50, 17 sty 2011

Do góry
Mamy mieć na forum z boczku, poczekajmy bo wybiegłam nieco z tym. bo nie mogę już wytrzymać i ściągnęłam skądś.
Zakątek Olgi 10:47, 17 sty 2011

Do góry
Obawiam sie oliwnika. Mieliśmy go we jednym ogrodzie. Jak sie zadomowił, wlazł z odrostami na pół trawnika. Ja bym go karczowała póki czas, na skarpę na ulicę, ale z ogrodu bym wykopała. Czekamy na rysuneczki.
ogrodoweimpresjejolki 10:43, 17 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

to jest właśnie przewaga ogródka przydomowego na oddaloną od domu działką

Wczoraj dowiedziałam się, że wiosną rusza budowa domu kogoś z moich bliskich na dosyć dużej działce, więc będzie powstawał też ogród!
Nie wiem jeszcze czy będę miała szansę go współtworzyć, czy też prace projektowo-wykonawcze zostaną powierzone fachowcom.
Znając jednak poczucie estetyki właścicieli i to, że chętnie bywają na mojej działce, wiem, że powstanie miejsce pełne zieleni - kolejny wspaniały ogród

W zeszłym roku już byłam podpytywana o różne rośliny, ich pielęgnację, pracochłonność, ....

Agnieszkowy ogródek 10:40, 17 sty 2011

Do góry
Plany trzeba teraz zrobić, potem tylko do roboty i gotowe.

Ciągle nie mam czasu całości przeczytać, co Gosia doradza. Przerysuję sobie ten rysuneki też coś zaproponuję.
W ogródku Niage 10:37, 17 sty 2011

Do góry
Szczegóły bonsai w wątku Bogusława, może będzie kontynuacja, Boguś obiecał dodać jak będzie miał materiały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies