Pamietam te czasy, kiedy na polkach nic nie bylo. I trzeba bylo przerabiac sweterki, zeby cos nowego na siebie wlozyc.lol Cala rodzina sie bawila. A jak zgasili swiatlo? ho ho ho, bo byl 7 stopien zasilania ....ale to juz zostawie bez komentarza.
Uwielbiam dziury-azury, ostatnio odkrylam szale i chusty - po prostu poezja!!
A teraz mam dodatkowe marzenie, zatonac w zielonosci i swiezym powietrzu, z kubkiem kawy, jakas dzierganka i stadem komarow!!!
No moja siostra to zdolniacha, dzierga teraz szale wszelakie, przecudne, w kilka minut i juz gotowe, ja tez cos tam potrafię ale to mała kropelka w porównaiu do tego co Ona umie i potrafi!
a teraz Uwaga, Uwaga, właśnie przeczytałam w wieściach internetowych, że ocieplenie sie zbliża:czyżby to WIOSNA??????????????????
O Boziu mój, czas kupić szpadel!!!!!
Oby do wiosny
Variegata właśnie widzę, już bym poleciała kupować więcej.
Moja jest obrzeżona na odwrót, białe w środku a zielone po brzegu.
Poucinaj te oberwane też z rośliny i wszystko posusz i sadzonkuj. Nie wiem, ile to zajmie zanim wypuści młode, ale warto. Daj w razie czego materiał zdjęciowy w wątku, rozmnażanie agaw, a ja Ci wyślę odrosty i też sfotografuję, jak je oddzielam.
Jestem za, dwa kolory gałązek, ale on ma liście zielone, ale pięknie się przebarwiają na czerwono jesienią. Będzie akcent. Dałabym go troszkę mniej, niż tego białego.
Raczej lubi półcień, musi mieć sporo dobrej ziemi podsypane w korzenie. U mnie rośnie jak w puchu w ziemi ogrodniczej od pd-wschodu.
Sporo wilgoci, ale nie za mokro, bo zgnije.
Na słońcu można spróbować, ale trzeba regularnie podlewać.