Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:43, 18 gru 2021

Do góry
Chciałabym mieć takie w ogrodzie

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:52, 18 gru 2021

Do góry
Radośći i miłości dla wszystkich ogrodomaniaków i dobrych ludzi wspomagających i znoszących ogrodnicze kaprysy! Oczywiście życzenia nie tylko na świąteczny czas.
Choinkę ubierała prawie 5 latka... ogólnie spoko, ale ciężko jej się było zdecydować i ograniczyć liczbę ozdób .

Odrobina zimowego klimatu, ale to już sprzed jakiegoś mniej więcej tygodnia jest to zdjęcie. O chwilowym śniegu zapomniały nawet dzieci.
Sezon 2017 u Hanusi 18:45, 18 gru 2021

Do góry
Dorotko, po miesiącu pokazał się błękit, jest nadzieja na więcej.

I dalii mi się chce!

Doświadczalnia bylinowo-różana 18:29, 18 gru 2021

Do góry
Magara napisał(a)
Niezależnie od wątpliwości, po nabazgraniu dziesiątków rysunków, zrobieniu kilku modeli 3D i spędzeniu dobrej godziny albo dwóch z miarką i kątomierzem przy moich skrzyniach, doszliśmy z Małżonkiem do wniosku, że u nas oblachowanie musi być zamocowane pod planowanymi parapetami i to pod takim (jednak) kątem, żeby tą ostrą krawędzią nie zrobić sobie krzywdy kiedy się w warzywniku coś robi. Kąt 90 stopni byłby optymalny z uwagi na łatwość wykonania (i cenę) ale jednak nie do końca jesteśmy przekonani. Z kolei zamocowanie oblachowań w innym miejscu niż pod parapetem byłoby arcytrudne z uwagi na planowane dodatkowe pionowe deski mające wzmocnić narożniki.
Wrzucam zdjęcia moich skrzyń i rysunków z pomysłami na oblachowanie (mocno robocze, nie techniczne i bazgrane na kolanie). Czy te pomysły mają ręce i nogi??? Ewcia, czekam na Twoją ocenę podpartą doświadczeniem, a może ktoś jeszcze się podzieli doświadczeniem
Daj znać, zdjęcia oczywiście usunę, wpisy niech zostaną dla potomnych

Ok, teraz moje (i mojego Działu T.) przemyślenia na temat powyższy. Super pomysły.

Chyba najbardziej pewnymi rozwiązaniami byłyby te (na czerwono)

Jedno i drugie u Was nie wchodzi jednak w rachubę w rachubę.

Dlatego myślę, że prawdopodobnie rozwiązanie A pod kątem 45 stopni (i chyba B) byłoby najlepsze. Kąt prosty się nie sprawdzi. Nie wszystkie, ale jednak wiele ślimaków pokonuje taką przeszkodę.

Panowie od dachów chyba jednak lepiej zrobią, jak posłuchają Was

Będziecie to robić z blachy metalowej ocynkowanej? Tak się zastanawiam, dlaczego moje blachy nie są rdzawe...

Są jeszcze takie plastikowe brzegi, pod kątem prostym właśnie, ale mają jakby podwójny brzeg i nie wiem, jak się sprawdzają.

https://cdn02.plentymarkets.com/bl8cypz80juz/item/images/297147/full/Juwel-Hochbeet--SCHNECKENKANTEN-basaltgrau-Schneckenabwe.jpg

https://cdn02.plentymarkets.com/bl8cypz80juz/item/images/297147/full/Juwel-Hochbeet--SCHNECKENKANTEN-terracotta-Schneckena_2.jpeg

Mam wielką nadzieję, że wariant który wybierzecie zapewni Wam wygraną w walce ze ślimakami. Trzymam mocno kciuki Zdawaj relację na bieżąco

Małymi krokami-Ogród Wioli 17:37, 18 gru 2021

Do góry
Ubrana...

A jak u Was? Choinka ubrana czy czekacie do Wigilii ?
W moim małym ogródeczku II 17:15, 18 gru 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Dzisiaj u Ciebie posiedzę przy takich pięknych ozdobach! U mnie minimalizm, jakieś
gwiazdy w kuchni i świąteczna firaneczka.
Jak dojedzie choinka to jeszcze coś wymyślę.
Haniu u mnie na minimalizm nie można liczyć, wiecznie coś dostawiam. Ozdób mam bardzo dużo, nagromadziło się tego przez lata.
Zostawiam pierniczki na poczęstunek.

W moim małym ogródeczku II 17:08, 18 gru 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Raju jakie cuda piernikowe, nie byłabym w stanie zjeść tylko gapiła bym się na nie
Moi wnukowie nie mają oporów, żeby coś sobie skubnąć. Pomimo tego, że pierniki leżą na stole, to te z wioski mówią że lepsze. Ja im wierzę...... też dawno temu byłam dzieckiem i wiadomo, że to co zakazane jest najlepsze.

Przedziwny Ogród 14:59, 18 gru 2021

Do góry
Dekoracje świąteczne czas zacząć....

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:59, 18 gru 2021

Do góry

Rany jakbłka jak bombki - super!
Kurcze ile u Ciebie nerwów z ludźmi, a wydawało sie że w takim zacisznym miejscu zyjesz... Współczuje bardzo i zycze duzo sił z walce z głupotą...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:53, 18 gru 2021

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:53, 18 gru 2021

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:52, 18 gru 2021

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Trochę banieczek, kilka dzwoneczków i już czuć świąteczny klimat.

Oj Dorotko, pierniczków Twoich brakuje ale robie co mogę
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:50, 18 gru 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Fajne!

Dzieki, trochę drzewek obombkowałam

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:48, 18 gru 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te bombki czerwone i altana - bardzo nastrojowo.

Postawiłam na czerwony bo jest widoczny, biały był śliczny, elegancki ale do pierwszego śniegu, potem ginął w tle...
A dzis zapodaje focie saloniku
Ogród Basi 10:05, 18 gru 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
I jeszcze takie skrzaty opanowały klatkę schodową.

Podobają mi się Twoje skrzaty, bardzo sympatyczne.
Miłego weekendu.
Ptasi gaj 09:40, 18 gru 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Żaden śnieg nie zapewni takich baśniowych widoków jak ta szadź która się u nas utrzymuje od kilku dni. Codziennie jest mgła i do tego temperatura na minusie. I ten szron przyrasta na gałązkach.
Trochę śniegu jest, ale to takie okraszenie trawników.

Dzisiaj światło z latarni się odbija

Elu, przepiękne zimowe widoki, bajkowe.
Masz rację, szadź wygląda rewelacyjnie, dobrze, że udało Ci się uchwycić te piękne obrazy.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:32, 18 gru 2021

Do góry
Pytanie za 100 punktów czy ma ktoś wiąza Hillera jakie on ma korzenie .Siedzi u mnie w złym miejscu i muszę go przesadzić .Jest karłowy .

Sezon 2017 u Hanusi 09:29, 18 gru 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

U mnie jest! Nareszcie!

Hanusiu, przepiękne niebo, dawno takiego nie widziałam (u nas dalej zachmurzenie).
A wracając do ogrodów, masz rację, bioróżnorodność jest bardzo ważna i coraz więcej zwraca się na to uwagę. W dzisiejszych czasach, gdzie na polach i w ogrodach niszczone są chemicznie chwasty i szkodniki, a przy okazji wiele pożytecznych stworzeń i roślin. Zresztą one też są ogniwem w łańcuchu pokarmowym. Myślę więc, że dobrze jest tworzyć miejsca i mamy zdrowe podejście do ogrodu.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Doświadczalnia bylinowo-różana 00:02, 18 gru 2021

Do góry
Tak obecnie wygląda narożnik skrzyni:

Taki "parapet" dojdzie:

A to trzy wersje mocowania naszych Schneckenzaun :

Ufffff.....
Sezon 2017 u Hanusi 22:31, 17 gru 2021

Do góry
Zbyszku,kałuże wyleciały w kosmos, 3 dni mgła się snuła.I teraz suchą nogą mogę.

Czekam na nowy śnieżek,u mnie ma być we Wigilię. A co będzie?

Miłego weekendu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies