Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

April 07:36, 14 cze 2022

Magara napisał(a)

Bez rogownic byłoby "dziwnie", choć w tym akurat ujęciu wyglądają mało naturalnie, nazbyt symetrycznie

A na rogalu bratki w świetnej formie

Ja akurat lubię symetrycznie
A tego rogala to aż się prosi trochę podtuczyć. To cienki rogalik a nie rogal Dodałabym drugie tyle na grubości w środku
Rodek może i jeden ale za to wstydu nie przynosi, pięknie kwitnie. Uwielbiam ten kolor
Też mam naparstnice bylinowe, chyba nawet zaczynają kwitnąć. Rzadko im się przyglądam bo są za głęboko na rabacie. A one takie eteryczne. Planuję przesadzić wszystkie w jedną kępkę, bliżej obrzeża. Może wtedy wydobędzie się ich urok. Bo póki co nawet jednym zdjęciem nie zaszczyciłam

mrokasia 09:08, 14 cze 2022

Ale ładnie! Ta cienista rabata fajnie wyglada. Trzymam kciuki za jej rozciąganie . Inspiracje ogrodem Aprila bardzo popieram, szczególnie w zakresie braku koniecznosci operowania podkaszarką pomiędzy drzewami .
antracyt 09:23, 14 cze 2022

Ja tam już cytować nie będę, ale podoba mi się sporo A najbardziej pomysł o powiększaniu rabat
ps. rogownice nie są zbyt "poukładane" w swojej formie, więc taka symetria jak u Ciebie mi nie zgrzyta
Kordina 10:42, 14 cze 2022

Magara napisał(a)
[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/235/2352384/original.JPG[/img]

Podoba mi się to ujęcie -fioletowe jej wysokości jakby na tle białej chmurki
Magleska 12:06, 14 cze 2022

Daga ślicznie masz fajnie ,że planujesz kolejne rabaty i jestem za poszerzeniem rogalika
Gruszka_na_w... 12:39, 14 cze 2022

Niebieskości kwitnące w tym tygodniu wyglądają cudownie. Szersze plany koją. No pięknie jest, i tyle.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 15:02, 14 cze 2022

Dziewczyny - za wszystkie pochwały oczywiście dziękuję Fajnie, że jesteście

Helen - na zdjęciu z czosnkami to niestety nie moja działa, bu Pas ciemniejszego zielonego to faktycznie działki, jasno zielone to pole uprawne, a potem dalej działki Na końcu drzewa, a za nimi... kolejne działki, już zaludnione... Cieszę się widokiem jak długo mogę

Lucy - planuję schodzić ku dołowi działki, prawie do części owocowej, spróbuję coś zaraz skrobnąć.

Jola - rogal utuczony będzie. Nie jest taki cieniutki, zdjęcie może nie oddaje. Robiony był późnym latem na szybko Naparstnic bylinowych jestem ciekawa bardzo, zobaczymy jak im u mnie będzie
Magara 15:24, 14 cze 2022

Mam nowego windowsa i stwierdzam, że paint strasznie nieprzyjazny albo moja mysza do bani.
Generalnie takie mam zamysły:

Rogal do poszerzenia - w okolicach tego co ma przypominać niebieską linię. To na jesień, jak zobaczę co się na tym rogalu w sezonie faktycznie zadzieje.
Cienista do wydłużenia - żółte "coś". Chcę w nią jeszcze jedną sosnę wrzucić.
I czerwone "coś" - tam mam drzewa, kropki na rysunku nie odzwierciedlają ich faktycznego położenia, ale tam właśnie ma być kolejna rabata. Jak będzie czas to jesienią zacznę coś kombinować. Pojęcia nie mam co tam jest za gleba. Przez wiele lat leżały tam igły to powinno być chyba kwaśno? Ale czy jest tam zbita glina czy coś innego nie wiem. Poprzedni właściciele sporo ziemi nawieźli, albo rozplantowali. Są miejsca gdzie kopiesz jak w kretowisku, a są takie gdzie kilofem nie rozluźnisz. Zobaczymy, to i tak odległe plany
Magara 15:31, 14 cze 2022

Rabaty rabatami, ale to jest nasz prawdziwy dzisiejszy sukces

Po ponad tygodniu ćwiczeń z bezstresowym wchodzeniem do klatki, kot pojmany, zaszczepiony, odkleszczony, odrobaczony, obejrzany ze wszystkich stron, wygolony z kołtunów, etc.
Przegląd kota 2022 zaliczony
Teraz 5,2 kilograma focha trzeźwieje i usiłuje zrozumieć dlaczego jest w domu a nie na tarasie
Roocika 15:58, 14 cze 2022

Super cienista i inne kwiatuchy.

Ja ostatnio seslerię z obcych czyściłam.