Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:27, 14 lip 2011

Do góry
I z bliska:

Zakwitł też mieczyk, ale baterie w aparacie padły i fotki teraz nie wstawię...a tak wogóle jestem zła, bo kupiłam cebule tylko podobno białych i bladoróżowych, a zakwitł na czerwono-zółto Ni jak mi do ogrodu nie pasuje, więc dziś i tak powędruje do wazonu w domu (no tu też średnio z kolorami) W sumie na cięte kwiaty je sadziłam

Sebek - 4 zł to super cenaza lawendę !! U mnie sa teraz po 9 zł, a ja potrzebuję ok 15 szt na drugą różankę Szukam gdzie indziej póki co...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:26, 14 lip 2011

Do góry
Deszcze służą kwiatkom kwitnacym - begonie w gruncie i koszu stoją na baczność, a ja niezmiennie zakochana jestem w ich kolorach

niecierpek też sypie kwiatem

I ślicznotka bugenvilla pokazała kwiecie swoje nareszcie

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:22, 14 lip 2011

Do góry
Moje wczorajsze zakupy - czyli ciąg dalszy szpitala na peryferiach Przygarnęłam przecenione bidoki po 1 zł i po 2 zł

lawenda wąskolistna

lawenda Butterfly Garden

i po 7 zł szałwia Ale dlaczego przeceniona z 30 to nie wiem

do tego sporo ziół po 1 zł i po 50 gr, bazylię, szałwię, tymianek, miętę Mój ogródek ziołowy rośnie a w planach pesto
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:16, 14 lip 2011

Do góry

Tak wygląda dziś wrzosowisko, a ja myslę jeszcze nad jedną większa modyfikacją...(poza koniecznością dosadzenia kilku sztuk wrzosów i dosypaniem kory)...ale o tym moze wieczorem

Sebek - żeby nie być gołosłownym - tak wygląda z bliska conica teraz Chyba odbije - jak co roku - po zmasowanym ataku przędziorka

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:12, 14 lip 2011

Do góry
Udało mi się wczoraj popracować w ogrodzie w dzień, bo moje dzieci poszły spać w tym samym czasie - co się raczej nie zdarza Więc mama "nianię" na taras wystawiła i do roboty...

A tam? Tragedia Jedna z annabelek nie przetrwała całonocnej ulewy, a potem palacego słońca i w ciągu niecałej doby bardzo zmarniała Od razu się spężyłam i wsadziłam wszystkie na docelowe miejsce, chorowitka przez noc troszkę odbiła (znów padało), ale nie wiem jak będzie dalej

tej kostki z tyłu nie będzie oczywiście, zarys rabaty jeszcze nie zrobiony, no ale nie mogłam już dlużej czekać z posadzeniem hortensji teraz mam wyrzuty symienia, że dopuściłam do tego, żeby tak zmarniała...aż mi się w nocy śniła...

Pamiętacie moje dwie niebieskie hortensje w donicach? Jedna padła i mimo reanimacji musiałam ją wyrzucić. drugą wsadziłam na wrzosowisko, niestety wtedy jeszcze nie doczytałam o cięciu ogrodowej i obcięłam dwa z czterech kwiatów....ale pozostałe się uchowały, i ma już śliczne nowe listeczki Generalnie nie wygląda zbyt pięknie, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku odbije, bo znalazlam jej cichy kącik

dosadziłam też żurawki electric lime na frontową rabatę

Ogród Sylwii od początku :) 10:48, 14 lip 2011

Do góry
Coś jeszcze takiego do mnie dzisiaj dotarło. Przepraszam Danusiu M ale nie mogłam się oprzeć.
Moje osobiste Prunus cerasus (wiśnia pospolita) 'Umbraculifera'

Oaza Spokoju Matek:) 10:16, 14 lip 2011

Do góry
Trzeba będzie to jeszcze otoczyć ekranem dźwiękoszczelnym
Cały rok w ogrodzie 10:07, 14 lip 2011

Do góry
Ogród w stylu "mieszanym "

Ogród Leny. 09:12, 14 lip 2011

Do góry
Lena napisał(a)
Justi lawenda niewielka i na razie nie ma co pokazywać....
Pokażę natomiast naszego grila ,zdjęcie sprzed trzech lat

Bardzo fajny ten grill i ten blacik ...Nawet akcencik na ścianie
Cały rok w ogrodzie 09:12, 14 lip 2011

Do góry
Słodki Double Dream

Night Beacon,niesamowite zestawienie kolorystyczne

...kwitnie dzwonek karpacki

..i tojad
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:10, 14 lip 2011

Do góry
założyłam żłobek bukszpanowo - trzmielinowy

może kilka się ukorzeni - zobaczymy na wiosnę
Ogród Leny. 09:07, 14 lip 2011

Do góry
Justi lawenda niewielka i na razie nie ma co pokazywać....
Pokażę natomiast naszego grila ,zdjęcie sprzed trzech lat

Cały rok w ogrodzie 08:50, 14 lip 2011

Do góry
Niektore liliowce sa dla mnie niespodzianką ,wlaśnie zakwitła taka niespodzianka,trzeba będzie zrobić rozpoznanie

Dance Ballerina dance

Bardzo elegancki Super Purple

Joan Senior ,bardzo wytworna

Ogród coli 08:38, 14 lip 2011

Do góry
Mam dzis mega dola ((((( Wczoraj po powrocie z pracy poszlam na obchod po ogrodzie i co zastalam:
1. brazowieje kolejna Aurea Nana (mimo, ze 3x w odstepach 7 i 10 dni pryskana na grzyba (2x czyms Bayera chyba Mildex 711,9 WG i 1x Topsin)

2. cos sie dzieje z modrzewiem. W poniedzialek bylo wszystko ok. Zrobilam oprysk wszystkich roslin Topsinem (0,1%). Czy to mu moglo zaszkodzic?

2. Nornica przekopala mi cala frontowa rabate. Korytarze przy kazdej roslinie. Przy jednym Szmaragdzie mega dziura. Myslalam, ze sie poplacze jak to zobaczylam
3. Nadal zolkna liscie Hortensji bukietowej Unique (opryskalam ja w poniedzialek Confidorem, podlewalam tez 2x woda z siarczanem amonu, zeby zakwasic podloze. Nie wiem co jeszcze robic
4. Cos sie dzieje z jednym Berberysem Antropurpurea Nana. Liscie na dole sa jakby uschniete, a z tych uschnietych galazek wyrastaja nowe czerwone przyrosty.

Normalnie nie moge juz spac przez te rosliny. Poczytalam watek o nornicach i postanowilam rano wepchnac do tej nory kolo Szmaragda troche swoich wlosow, a wracajac z pracy wykupie wszystkie pulapki i trutki. Wychodze rano z domu trzymajac w garsci klebek wlosow i co widze ...
waski pasek pomiedzy domem, a kostka brukowa wysypany bialym zwirkiem, na ktorym rosna kulki Danicy calutki zryty. Zwirek zmieszany z haldami czarnej ziemi Z wrazenia sciskane w garsci wlosy mi wypadly i wiatr je porwal...

Brązowienie iglaków 08:08, 14 lip 2011

Do góry
I cos niedobrego dzieje sie tez z modrzewiem:

Pryskalam w poniedzialek wszystko Topsinem (0,1%), czy to moglo mu zaszkodzic?
Ogród na skraju sadu 07:10, 14 lip 2011

Do góry
Neska napisał(a)
Pomidorki z aksamitkami

Jakie już dorodne masz pomidorki tylko słońca im brakuje żeby kolorów dostały to tak jak i u mnie
Pogaduchy skowronków 06:56, 14 lip 2011

Do góry
witam ja nie śpię od 3!! burza taka że hej! ulewa jakby pompa sie zerwała z nieba a ok piatej rano przyjechał kolega z sumem żeby zważyć 31kg

Pogaduchy skowronków 06:49, 14 lip 2011

Do góry
Witam!Poranne zamglenie -napłynęło mnóstwo chmur!Nawet padało w nocy.A jak będzie we dnie?Zobaczymy.......Chociaż prognozy dla wczasowiczów nie są budujące........

Uśmiechów życzę!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:35, 13 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

udało sie
a co powiesz o tym egzemplarzu.....

No, wygląda na taką samą odmianę. Masz taki?

dzięki Twoim zdjęciom zwróciłam uwagę na ten egzemplarz u nas w szkółce - w Kościerzyniezostało jeszcze kilka egzemplarzy mogę je przechwycić
w poniedziałek tam będę....

Przechwycaj, a jak po polskiemu się nazywa to cudeńko?

Jaśminowiec 'Belle Etoile'
Philadelphus 'Belle Etoile'
Mój ogród :) 23:31, 13 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Tak, bo trzeba uatrakcyjnić sterylne formy iglaste, które są bardzo ładne i zadbane, ale koloru brakuje i kształtu, choćby to nawet miał być inny kolor zieleni.
Jak dorzucisz choćby nasze popularne na forum Limelighty to od razu bedzie cudowniej.

Mam jedną hortensje, ale nie wiem jaka to odmiana.

W tej chwili kwitnie na biało ,a jej kwiatostany poprzyginane są aż do dołu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies