Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 13:15, 12 lip 2011

Sebek - dzięki...to wieczorem wsadzę te żurawki i położę ekobord przy bukszpanie
Ana 11:12, 14 lip 2011

Udało mi się wczoraj popracować w ogrodzie w dzień, bo moje dzieci poszły spać w tym samym czasie - co się raczej nie zdarza Więc mama "nianię" na taras wystawiła i do roboty...

A tam? Tragedia Jedna z annabelek nie przetrwała całonocnej ulewy, a potem palacego słońca i w ciągu niecałej doby bardzo zmarniała Od razu się spężyłam i wsadziłam wszystkie na docelowe miejsce, chorowitka przez noc troszkę odbiła (znów padało), ale nie wiem jak będzie dalej

tej kostki z tyłu nie będzie oczywiście, zarys rabaty jeszcze nie zrobiony, no ale nie mogłam już dlużej czekać z posadzeniem hortensji teraz mam wyrzuty symienia, że dopuściłam do tego, żeby tak zmarniała...aż mi się w nocy śniła...

Pamiętacie moje dwie niebieskie hortensje w donicach? Jedna padła i mimo reanimacji musiałam ją wyrzucić. drugą wsadziłam na wrzosowisko, niestety wtedy jeszcze nie doczytałam o cięciu ogrodowej i obcięłam dwa z czterech kwiatów....ale pozostałe się uchowały, i ma już śliczne nowe listeczki Generalnie nie wygląda zbyt pięknie, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku odbije, bo znalazlam jej cichy kącik

dosadziłam też żurawki electric lime na frontową rabatę

Ana 11:16, 14 lip 2011

Tak wygląda dziś wrzosowisko, a ja myslę jeszcze nad jedną większa modyfikacją...(poza koniecznością dosadzenia kilku sztuk wrzosów i dosypaniem kory)...ale o tym moze wieczorem

Sebek - żeby nie być gołosłownym - tak wygląda z bliska conica teraz Chyba odbije - jak co roku - po zmasowanym ataku przędziorka

Sebek 11:18, 14 lip 2011

No biedna ta anabelka - ale powinna niedługo być piękna - choć nie wiem czy będą kwitnąć w tym roku - bo już dawno powinny.
A ogrodowa - no marnie trochę wygląda, ale jak widać odbija - i to jest najważniejsze
U mnie jedna po roku jest ogromna - druga to mikrusek - mimo, że kupione były identyczne
Sebek 11:19, 14 lip 2011

Conica coraz fajniejsza
Ana 11:22, 14 lip 2011

Moje wczorajsze zakupy - czyli ciąg dalszy szpitala na peryferiach Przygarnęłam przecenione bidoki po 1 zł i po 2 zł

lawenda wąskolistna

lawenda Butterfly Garden

i po 7 zł szałwia Ale dlaczego przeceniona z 30 to nie wiem

do tego sporo ziół po 1 zł i po 50 gr, bazylię, szałwię, tymianek, miętę Mój ogródek ziołowy rośnie a w planach pesto
Ana 11:23, 14 lip 2011

Sebciu - no ogrodowa kwitła w maju, teraz już dawno po ale nie obcinam kwiatów cieszę się, że puściła listki...

annabelki i limelight nie zakwitna w tym roku - pytałam ogrodnika...dopiero od następnego - mam nadzieję!
Sebek 11:26, 14 lip 2011

No fajne zakupy - cena też fajna. Ja dziś kupiłem 3 lawendy po 4 złote w kwiaciarni - chyba się mi opłacało
Ana 11:26, 14 lip 2011

Deszcze służą kwiatkom kwitnacym - begonie w gruncie i koszu stoją na baczność, a ja niezmiennie zakochana jestem w ich kolorach

niecierpek też sypie kwiatem

I ślicznotka bugenvilla pokazała kwiecie swoje nareszcie

Ana 11:27, 14 lip 2011

I z bliska:

Zakwitł też mieczyk, ale baterie w aparacie padły i fotki teraz nie wstawię...a tak wogóle jestem zła, bo kupiłam cebule tylko podobno białych i bladoróżowych, a zakwitł na czerwono-zółto Ni jak mi do ogrodu nie pasuje, więc dziś i tak powędruje do wazonu w domu (no tu też średnio z kolorami) W sumie na cięte kwiaty je sadziłam

Sebek - 4 zł to super cenaza lawendę !! U mnie sa teraz po 9 zł, a ja potrzebuję ok 15 szt na drugą różankę Szukam gdzie indziej póki co...